Quantcast

Nova Kovid bolnica u Novom Sadu

dlugomir

Starosedelac
Moderator
Poruka
161.170
Sve sam se nadao da će se ovo s pandemijom smiriti. Ko velim, u zemljama koje su odmakle sa vakcinacijom stvari vidno idu na bolje (pre svega u Izraelu i Velikoj Britaniji), tako da sam mislio da će i kod nas tako biti pošto je dosta vakcina stglo u našu zemlju. No, pošto kod nas to ide traljavo pa se broj zaraženih i mrtvih povećava kreće se sa ovim:


Novosadska Kovid bolnica biće na Mišeluku​

Kovid bolnica u Novom Sadu gradiće se na Mišeluku, a nakon pandemije će verovatno služiti kao Gradska bolnica.
Kako je rekao gradonačelnik Miloš Vučević, do sada su imali sastanke sa raznim javnim preduzećima i službama koje će biti uključene u ovaj posao. Sve bi trebalo da bude završeno brže nego što se prvobitno mislilo. Vučević je za 021.rs objasnio da će bolnica biti izgrađena nedaleko od potkovice na petlji Mišeluk, koja je uglavnom poznata kao mesto na kom se okupljaju ljubitelji motora i automobila. Zemljište je od tog mesta udaljeno oko 120 metara u pravcu Petrovaradina. Kada se pogledaju gradski urbanistički planovi, na pomenutoj lokaciji je planirano da na oko 30.000 kvadratnih metara nikne trospratni objekat sa parkom, namenjen javnm službama. Urbanisti su, kako se 021.rs uverio, u planovima naveli da bi ta lokacija bila najpogodnija za gerontološki centar, tako da, ukoliko se pretvori u bolnicu, biće slične namene. Ova privremena kovid bolnica bi se nalazila na samo nekoliko minuta od Instituta u Sremskoj Kamenici, gde je deo objekta pretvoren u kovid zonu.

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...eluku-dinamika-radova-kroz-nekoliko-dana.html

Gledam sad ovu mapu uz originalan tekst, to mi je nešto jako grbav teren, ne znam baš ... :think:
 

dlugomir

Starosedelac
Moderator
Poruka
161.170
Dakle bolnica je završena i užurbano se puni pacijentima. Ja sam se nadao da nećemo opet doći u takvu situaciju, ali eto. Čuo sam da je dosta lekara i sestara premešteno sa Instituta i iz Kliničkog centra. Zlo i naopako.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.