Nova knjiga poziva osnovce da idu u kladionicu i "svaki dinar založe na Noleta"

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.295
Učenicima pojedinih osnovnih škola u Srbiji ovih dana se deli zbirka dečje poezije autora Blagoja Bakovića "Kad porastem biću Nole", koja je izazvala oštre reakcije roditelja, posebno zbog kontroverzne pesme "Ja se kladim na Noleta". U ovoj pesmici se sugeriše da bi deca trebalo da idu u kladionice i da "svaki dinar založe na Noleta".


Korice Bakovićeve knjige
Bakovićeva knjiga se deli učenicima nekih osnovnih škola u Srbiji, uz mogućnost da sutradan donesu novac.

Evo stihova "sporne" pesme: "Ima jedna kladiona, tamo na kraj stadiona/ U koju bi svaki dinar/ Ko poslednje zrno mlinar/ I najlepši miris s cveta/ Založio na Noleta...".

Sve je dodatno ilustrovano crtežom teniske loptice sa šajkačom koja svira trubu i kladionicom.

Ovim povodom oglasio se i sam Blagoje Baković, kao i predstavnici Novaka Đokovića.


Pesma je brzo naišla na oštre reakcije čitalaca, pa je tako reagovala i jedna posetiteljka fejsbuk profila novosadskog radija "021".

- Sve više sam uverena u to da u ovoj zemlji postoji ozbiljan i sistematski razrađen plan da se od dece od najranijeg uzrasta naprave ovce i glupaci. Nekad su se u školama prodavale enciklopedije, kao, one knjige sa lepim slikama i dosta teksta, iz kojih si mogao svašta novo da naučiš o svetu oko sebe- napisala je Asja Francisti.


http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/32...u-u-kladionicu-i-svaki-dinar-zaloze-na-Noleta

pesnik :lol:
 
11592352564fc4d097cfab1097237927_v4%20big.jpg
 
Baković je krele totalni, alkos i utripovani lik, nije on podgovarao pesmom decu ništa, nego štanca pesme kao kokoška jaja, a često gleda i da se ovajdi- poznat po tome.
Najpreciznije i najbliže istini bi bilo, iskoristio je Noletovu popularnost. Da je kojim slučajem Megadeth popularan bend u Srbiji i to ono ultra giga mega, tako bi njih stavio u pesmu za klince.
 

Back
Top