Quantcast

Nova Hronologija

OsmanRus

Početnik
Poruka
3
Nova Hronologija istorijska koncepcija je ruskih matematičara Anatolija Fomenka i Gleba Nosovskog. Ovu koncepciju podržao je šahist Gari Kasparov, koji je u razdoblju od 1998 do 2002 g. sarađivao s Fomenkom i Nosovskim da propagirao ideje Nove Hronologije.

Matematička kritika hronologije Skaligera
Moderna opšteprihvaćena koncepcija istorije zasnovana je na radima Josifa Skaligera (1540-1609), "osnivači savremene hronologije kao nauke".
U razdoblju od 1975. do 1981. g. Anatolij Fomenko i njegove kolege, matematičari, proveli su statističku istragu Skaligerijeve hronologije. Naučnici sa Moskovskog univerziteta su prikupili dinastičke podatke brojnih kraljevskih obitelji Evrope i Azije, analizirali ih i usporedili rezultate. Rezultati su bili dva zaključka:
1.Biografije su se podudarale kod vladara koji su živeli pre 17. veka n.e. Nakon 17. veka, nije uočena podudarnost. Na primer, biografije svih kineskih careva pre 17. veka točno se dupliciraju s biografijama srednjovjekovnih evropskih vladara. Osim dupliciranja jednih te istih heroja pod različitim imenima, uočeni su i ogromni pomaci u vremenu u kojemu su se (navodno) događaji zbivali. Među najznačajnijim primerima su brojne koincidencije brojčanih karakteristika biografija egipatskih faraona i careva Svetog Rimskog carstva. Analizirajući (matematičko-statistički) napise rimskog istoričara Josipa Flavija, jednog od klasika, čiji radovi opisuju solidne periode istorije i Izraela i drevnog Rima, Fomenko otkrio je da s točke gledišta matematike-statistike, sve to je jednostavno ponavljanje Starog Zavjeta s mešanjem imena i zemljopisnog područja događanja. Tako, temeljito istraživanje pokazuje da doslovce ne postoje informacije koje se mogu pouzdano datirati, o događajima pre 10. veka n.e.
2. Skaligerijeva glavna dela "Opus Novum de emendatione temporum" (1583) i "Thesaurum temporum" (1606) predstavljaju ogromno polje datuma proizvedenih bez bilo kakvog obrazloženja, sadrže ponavljajuće nizove datuma s pomacima jednakim višekratnicima glavnih kabalističkih brojeva 333 i 360. Numerologija je u to doba bila važna nauka i J.J.Skaliger je bio prominentni kabalist svoga doba.

Astronomska datiranja
A.T. Fomenko, G.V. Nosovski i V.V. Kalašnikov (1942-2001) detaljno su proučili Almagest antičkog astronoma Ptolomeja koji se smatra kamenom temeljcem klasične istorije i navodno je sastavljen 150. g.n.e. Po opisu rasporeda zvezda ruski istraživaci su proračunali: Almagest je sastavljen u 16-17 v. od astronomskih podataka iz 9-16 v., dakle Ptolomej je živeo u Srednjem vijeku.
Fomenko i Nosovski takođe dekodirali su 34 drevna Egipatska horoskopa ocrtana u grobnicama u Dolini Kraljeva ili uklesana u kamen u Denderi i Esni. Egiptologija ove horoskope datira ili u neka davna vremena ili kaže da se ne podudaraju ni sa kakvim datumima. U stvari ovi horoskopi sadrže dovoljno astronomskih podataka i svi datumi na temelju njih su neporecivo srednjovjekovni i odnose se najranije na 10 vek n.e.Znači, egipatske piramide bili su izgrađeni u Srednjem vijeku.


Hipotetička rekonstrukcija

Imperija i nje raspad

Fomenko i Nosovski smatraju da osvajanja Aleksandra Velikog, velika seoba naroda, invazija mongolskih horda i turska osvajanja jedini isti događaj, koji je desio u 14. veku da je bio Slavensko-turskim osvajanja Evrope, Azije i Severne Afrike. "Mongolska" imperija je živela od 14. do kraja 16. veka da je bila u stvari konfederalni savez Rusije i Turska. Zatim se, po hipotezi Fomenka i Nosovskog, krajem 16. veka, ta imperija raspala kao rezultat pobune zapadnoevropskih separatista. Raspad imperije je nama poznat pod imenom: reformacija u Zapadnoj Evropi. U Rusiji je na vlast došla prozapadna marionetska dinastija Romanovih, koji su započeli niz dugogodišnjih ratova sa Turcima. Počeli su krvavi ratovi na Balkanu, što je dovelo do oštra pogoršanja međureligioznih i međunacionalnih odnosa. Osim što Romanovi su iskorenili prethodnu dinastiju i uništili originalne istorijske dokumente.
U Zapadnoj Evropi takođe su falsificirali istoriju. U tom cilju događaji oko mongolskih osvajanja pod različitim naslovima bili su odgurani u izmišljenu prošlost. Velika slavenska osvajanja, odnosno preseljenja naroda, bili su pomereni na vremenskoj osi u 5. i 6. vek naše ere.
Uprkos krivotvorenju tragovi slavenska osvajanja su sačuvali se. Na primer, etruščanski natpisi u Italije, koji su Tadeuš Volanjski i Valerij Čudinov dešifrirali pomoću slavenskih jezika.

Lingvistička zapažanja
Neke zapadnoevropske reči, koje slični na imena slavenskih naroda, imaju uvredljiv i ponižavajući smisao.

engl. slave - rob, engl. Slav - Slaven, slavenski;
lat. servus - sluga (slično na Srbi);
engl. vulgar - grub, trivijalan (slično na Bulgari i na reka Volga);
nem. Russe - 1.ruski 2.bubašvaba;

Po mišljenju Fomenka i Nosovskog da je to rezultat namerana djelatnost zapadnih filologa i lingvista za "vaspitne" i propagatorske cilje.

http://sh.wikipedia.org/wiki/Alternativne_teorije_slavenske_historije

A. T. Fomenko. Statistička hronologija. Matematički pogled na istoriju. U kom smo veku? (preveli Aleksandar Lipkovski i Dragan Blagojević) Beograd, 1997, 449 str., ćirilica, ISBN 86-80593-22-2.
 

OsmanRus

Početnik
Poruka
3
sr.wikipedia.org

Rezultati Nove Hronologije pokazuju da je Hrist živeo u 1152.-1185. g., da su Isus Hrist, vizantijski car Andronik I Komnin, apostol Andrej Prvozvani i ruski knez Andrej Bogoljubski jedna ličnost. Poslednja hipoteza Fomenka i Nosovskog iz knjige "Zaboravljeni Jerusalim" (Moskva, 2007) pokazuje da je jevanđeljski Jerusalim, u stvari, utvrđenje Joros.

U knjizi priča se o jednom spomeniku kod Carigrada, muslimanskog sveca koga Turci nazivaju Juša. Muslimani smatraju da je to grobnica Isusa Navina. To je ogroman (17*2 metra) spomenik na Bejkozu, južno od Jorosa, na azijskoj obali Bosfora. Nije isključeno da je to neki spomenik i sećanje o događajima oko raspeća Isusa Hrista (Golgota). U Evropi se o tome praktično ništa ne zna, iako je spomenik među osmanskin naseljenicima, muslimanima, veoma poštovan.

Jerusalim=Joros
http://en.wikipedia.org/wiki/Yoros_Castle

Golgota=Hum Juše
http://www.new-tradition.org/real-jesus.htm
http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?p=87882

Raspeće Isusa Hrista kod Bosfora

 

OsmanRus

Početnik
Poruka
3
Fomenko i Nosovski smatraju da su Pravoslavlje i Muslimanstvo raspali se na odvojene religije tek u 15. veku: Božji poslanik Muhammed i turski sultan Mehmed 2. (1429-1481) jedna ličnost.

Pitanje korisnikama foruma:
Crkve i manastiri na Kosovu, koji uništili su albanski fašisti, da li su imali crte sličnosti sa džamijami? (krst sa polumesecom, ornament, zvonara slična na minaret itd).
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.