Nova Božija otkrovenja

Ma ne tumacim to ja vec sama Biblija.
Ali ti to mislim ne poznajes da bi to primetila.
Ne moze toda se vidi kako nekome cune.
Sam Bog koristi sliku Armagedona da bi opisao poslednji napad na Bozji narod.
Kod Brda, mesta Megida. AR gora.
Je Bozji narod Izrail uvek bio napadan od strane drugih naroda.
Zato BOG uzima tu sliku poslednje borbe, poslednjeg napada na Bozji narod NE JA.

Zato unistava gresnike.
Kao sto je Bog Faraona unistio tek tada kad je ovaj krenuo da unisti Izrailce.
Celo Otkrivenje uzima te slike.
Kada ih je Bog izbavio oni su stajali kraj mora i Pevali pesmu izbavljenja.
Tako ce verni posle Armagefona stajati na staklenom moru i pevati tu istu pesmu Izbavljenja.

Otkrivenje 15,2I vidjeh kao stakleno more smiješano s ognjem, i one što pobijediše zvijer i ikonu njezinu, i žig njezin, i broj imena njezina, gdje stoje na moru staklenome i imaju gusle Božije;
Otkrivenje 15,3I pjevahu pjesmu Mojsija sluge Božijega, i pjesmu jagnjetovu, govoreći: velika su i divna djela tvoja, Gospode Bože svedržitelju, pravedni su i istiniti putovi tvoji, care svetijeh.

2. Mojsijeva 15,1Tada zapjeva Mojsije i sinovi Izrailjevi ovu pjesmu Gospodu, i rekoše ovako: Pjevaću Gospodu, jer se slavno proslavi; konja i konjika vrže u more.
2. Mojsijeva 15,2Sila je moja i pjesma moja Gospod, koji me izbavi; on je Bog moj, i slaviću ga; Boga oca mojega, i uzvišivaću ga.
2. Mojsijeva 15,3Gospod je velik ratnik; ime mu je Gospod.
2. Mojsijeva 15,4Kola Faraonova i vojsku njegovu vrže u more; izbrane vojvode njegove utopiše se u crvenom moru.
Ne bi trebalo da Hrišćanstvo favorizuje jedan narod, Hrist je bio spasitelj celog čovečanstva.

Ne bi trebalo da Hrišćanstvo favorizuje jedan narod, Hrist je bio spasitelj celog čovečanstva.
Spasio kako tačno?

Zašto bi bog bilo šta menjao? Tu smo mi, mi smo bogovi koji menjaju sve iz sekunda u sekund. Koliko vidim oslanjaš se na neko nebesko biće (dedu na nebu pretpostavljam) koje donosi odluke o čovečanstvu i piše neka pravila i bavi se ljudima. To je najveća laž ikad ispričana, moramo generalno da se trgnemo iz te iluzije inače uništismo sve, upravo taj bog doveo je nemir među nama i evo poubijasmo se, zagadismo sve živo...kancer smo ove planete, to je tačnije maligni kancer koji treba totalom poprskati, onaj dobroćudni pati zbog toga. Stavite prst na čelo i vidite koji ste kancer vi.

Spasio kako tačno?

Zašto bi bog bilo šta menjao? Tu smo mi, mi smo bogovi koji menjaju sve iz sekunda u sekund. Koliko vidim oslanjaš se na neko nebesko biće (dedu na nebu pretpostavljam) koje donosi odluke o čovečanstvu i piše neka pravila i bavi se ljudima. To je najveća laž ikad ispričana, moramo generalno da se trgnemo iz te iluzije inače uništismo sve, upravo taj bog doveo je nemir među nama i evo poubijasmo se, zagadismo sve živo...kancer smo ove planete, to je tačnije maligni kancer koji treba totalom poprskati, onaj dobroćudni pati zbog toga. Stavite prst na čelo i vidite koji ste kancer vi.
Ova tema i jeste o širini religioznog shvatanja.
Da Bog kao neki apsolut, kako god neko da ga shvata, može da promeni ono što je zacrtano i kako i da li uopšte vernici mogu to da prihvate. I da li postoje objektivni razlozi da se ne prihvati takva promena, "jer Bog ne menja ono što je napisano u svetim knjigama". :think:

Da dragi naš Svemogući Bog (pošto moramo pretpostaviti da je inteligentan jelte) kojim slučajem promeni nešto, od onoga kako stoji u Kuranu, Bibliji itd, da li bi muslimani, hrišćani prihvatili to?

Koji je stepen isključivosti prosečnog vernika da su religiozne istine konačne i da li bi npr. eventualni "Najnoviji Zavet" hrišćanski vernici automatski bezrazmišljanja tumačili kao jeres?
Ko bi od hrišćana bio najisključiviji: katolici, pravoslavci, protestanti, JS, Bogumili, Subotari, itd. Da li svi oni ili ima neko ko ne bi?

Pogledajte prilog 1599694
buduci da je bog u starom zavetu pozivao na ubijanje onih koji ne veruju u njega, a potom, u novom zavetu pozivao na mir i ljubav celog covecanstva, sve se od njega moze ocekivati.
Tako je to kad zemaljski carevi izmisljaju bogove i pisu biblije u ime tih bogova.

Zar nije imenovanje jevreja kao centralne teme svih biblijskih avantura ta favorizacija?
Ne...
Nisu u pitanju bili jevreji vec put spasenja.
Njima je bio dat da ga objave svim narodima.
Zasto njima ce slediti pitanje?
Zato sto su oni hteli drugi nisu hteli u to vreme.

Marko 11,17I učaše govoreći im: nije li pisano: dom moj neka se zove dom molitve svima narodima? A vi načiniste od njega hajdučku pećinu.

Ali sada je dato neznaboscima.

Djela apostolska 13,46A Pavle i Varnava oslobodivši se rekoše: vama je najprije trebalo da se govori riječ Božija; ali kad je odbacujete, i sami se pokazujete da nijeste dostojni vječnoga života, evo se obrćemo k neznabošcima.

Poslednja izmena:

Back