Nova Božija otkrovenja

ucencovjek

Ističe se
Poruka
2.645
Da dragi naš Svemogući Bog (pošto moramo pretpostaviti da je inteligentan jelte) kojim slučajem promeni nešto, od onoga kako stoji u Kuranu, Bibliji itd, da li bi muslimani, hrišćani prihvatili to?

Koji je stepen isključivosti prosečnog vernika da su religiozne istine konačne i da li bi npr. eventualni "Najnoviji Zavet" hrišćanski vernici automatski bezrazmišljanja tumačili kao jeres?
Ko bi od hrišćana bio najisključiviji: katolici, pravoslavci, protestanti, JS, Bogumili, Subotari, itd. Da li svi oni ili ima neko ko ne bi?

Stvaranje Adama.jpeg

Da dragi naš Svemogući Bog (pošto moramo pretpostaviti da je inteligentan jelte) kojim slučajem promeni nešto, od onoga kako stoji u Kuranu, Bibliji itd, da li bi muslimani, hrišćani prihvatili to?

Koji je stepen isključivosti prosečnog vernika da su religiozne istine konačne i da li bi npr. eventualni "Najnoviji Zavet" hrišćanski vernici automatski bezrazmišljanja tumačili kao jeres?
Ko bi od hrišćana bio najisključiviji: katolici, pravoslavci, protestanti, JS, Bogumili, Subotari, itd. Da li svi oni ili ima neko ko ne bi?

Pogledajte prilog 1599694
bog sve vidi i cuje

Nova Bozja otkrivenja cemo dobiti u novom svetu nakon sveopsteg Suda i Armagedona
Kao sto je i zapisano u Biblijskoj knjizi Otkrivenja
Nove knjige ce se otvoriti...

Ako bi se apsolutna istina menjala, više ne bi bila apsolutna.

Bog se ne menja.
10 zapovesti je nepromenjivi odraz njegovog karaktera.
Zapisi u Bibliju je otkrivenje o njemu.

4 Mojs
23,19
Nije Bog kao čovjek, da laže, nije kao sin čovječji da se kaje. On zar da rekne i da ne učini? Zar da obeća i ne izvrši?

1. Samuelova 15,29I ne laže postojani Bog Izraelov, niti se kaje; jer on nije čovjek, da se može kajati."

A šta ako bi Bog to promenio plan. Boža shvatio da je bolje da to sve uradi pre armagedona. Možda i odustane od njega? :think:
Pa kada pitas, moras prvo da znas sta je Armagedon.
A kada pitas, moras da znas sta pise u Bibliji.
Jer da znas ne bi ovo oitao, la.
Ako se svet pokaje nema Armagedona.
Bog je to vec rekao.
To be zavisi od njega nego od nas.

Ali ja tebe pitam sta je to Armagedon.

Pa kada pitas, moras prvo da znas sta je Armagedon.
A kada pitas, moras da znas sta pise u Bibliji.
Jer da znas ne bi ovo oitao, la.
Ako se svet pokaje nema Armagedona.
Bog je to vec rekao.
To be zavisi od njega nego od nas.

Ali ja tebe pitam sta je to Armagedon.
Zar nije zvaničan stav crkve da će sudnji dan doći, to se ne dovodi u pitanje? Odabir duša na eaj i pakao, drugi Hristov dolazak...
A armagedon bi bio ako ne prođemo test pa da nas Bog uništi.

Da li Bog može da promeni svoje planove to je pitanje i da li bi crkva i vernici to mogli prihvatiti?
Koji je mehanizam da crkva razmotri nova jevanđelja? Nekad je i stari zavet bio jedini.

Zar nije zvaničan stav crkve da će sudnji dan doći, to se ne dovodi u pitanje? Odabir duša na eaj i pakao, drugi Hristov dolazak...
A armagedon bi bio ako ne prođemo test pa da nas Bog uništi.

Da li Bog može da promeni svoje planove to je pitanje i da li bi crkva i vernici to mogli prihvatiti?
Koji je mehanizam da crkva razmotri nova jevanđelja? Nekad je i stari zavet bio jedini.
Pa Bog kaze Ako...

Zasto bi Bog kaznio svet ako se on promeni i popravi?

Armagedon nije kazna za los test.

Armagedon je SAMO ODBRANA.

Bog u svom providjenju kaze da ce se u poslednje dane ceo svet dici protiv pravih verujucih.
Na kraju ce krenuti da ih sve pobiju.

I to je Armagedon.
Tada Bog intervenise posto su ovi vec pobili neke.
Dakle ceka do maksimuma.

A tada spaljuje svet vatrom u samo odbrani verujucih.
To je Armagedon.

Ti ces kao svi do sada reci: pa necemo ih dirati.
Onda nece biti Armagedon.

Medjutim Bog zna u svom providjenju da hocete.
I zatl ce biti Armagedon.

A zasto se to zove bas Armagedon?

Tu nam treba definicija apsolutne istine, šta je onaj neosporan deo: recimo da je duša večna, a koji deo je podložan tumačenju.

Zašto Bog na osnovu onog što je video kod nas ne bi promenio svoj prvobitni plan, bilo na gore-strožije ili bolje po nas.
Ako postoji, koji je razlog te nepromenjivosti?

Tu nam treba definicija apsolutne istine, šta je onaj neosporan deo: recimo da je duša večna, a koji deo je podložan tumačenju.

Zašto Bog na osnovu onog što je video kod nas ne bi promenio svoj prvobitni plan, bilo na gore-strožije ili bolje po nas.
Ako postoji, koji je razlog te nepromenjivosti?
Pa Bog nikada nije zacrtao nesto vec uvek kaze da sve zavisi od nas.
To kako ti pises to nije tako.

Pa Bog kaze Ako...

Zasto bi Bog kaznio svet ako se on promeni i popravi?

Armagedon nije kazna za los test.

Armagedon je SAMO ODBRANA.

Bog u svom providjenju kaze da ce se u poslednje dane ceo svet dici protiv pravih verujucih.
Na kraju ce krenuti da ih sve pobiju.

I to je Armagedon.
Tada Bog intervenise posto su ovi vec pobili neke.
Dakle ceka do maksimuma.

A tada spaljuje svet vatrom u samo odbrani verujucih.
To je Armagedon.

Ti ces kao svi do sada reci: pa necemo ih dirati.
Onda nece biti Armagedon.

Medjutim Bog zna u svom providjenju da hocete.
I zatl ce biti Armagedon.

A zasto se to zove bas Armagedon?
Da li su Armagedon i Sudnji dan sinonimi? :kpozdrav:

Meni je potpuno jasna koncepcija cele priče oko Armagedona. Nije poenta da raspravljamo o verbalnom značenju.
Tumačenje šestog zla koje nudiš je tvoje tumačenje biblijskih stihova, koji bi se mogli tumačiti i drukčije.

Poenta je: nagrabusili ste ako ne budete dobri i oni koji nisu bili dobri će zajedno s demonima trpeti večne posledice-izgnonstvo u pakao.

Pravila igre ja spominjem, to zavisi od Boga zar ne?
Inače bi mi mogli da poništimo da raj postoji recimo..
Ne postoji.
Raj ce opet biti na ovoj zemlji.
Cilj svega je da nas vrati tamo gde smo pali.
Na ovu zemlju ali obnovljenu, kao na pocetak.
Covek ce ziveti vecno kao sto je Bog i hteo.

2. Petrova 3,13Ali čekamo po obećanju njegovu novo nebo i novu zemlju, gdje pravda živi

Pravila igre?

Pa ne mozes ti da ubijas a da tebe niko ne sme da ubije.
Ne mozes ti da krades a tebi niko da ne krade.
Ne mozes ti da lazes a da niko ne sme tebe da laze.
Ako Bog kaze ne kradi, to nisu pravila igre vec principi zivota da zastite svakoga od destruktivnih..

Jer ne mogu to da budu principi zivota samo tada kada si recimo ti u pitanju tvoja zastita, a kada ti recimo ne smes da ukrades onda su to pravila igre?

Ne moze tvoje dete da bije drugu decu a kada mu to zabrame onda su to pravila igre?

Ne, vec svako ima pravo da uziva slobodu i sigurnost.
Pa ako to neko ugrozava onda je on deszruktivan i pada pod osudu koju ti zoves pravilo igre jer se osecas ogranicenim, nom.

U stvari to je sloboda.

Meni je potpuno jasna koncepcija cele priče oko Armagedona. Nije poenta da raspravljamo o verbalnom značenju.
Tumačenje šestog zla koje nudiš je tvoje tumačenje biblijskih stihova, koji bi se mogli tumačiti i drukčije.

Poenta je: nagrabusili ste ako ne budete dobri i oni koji nisu bili dobri će zajedno s demonima trpeti večne posledice-izgnonstvo u pakao.
Ma ne tumacim to ja vec sama Biblija.
Ali ti to mislim ne poznajes da bi to primetila.
Ne moze toda se vidi kako nekome cune.
Sam Bog koristi sliku Armagedona da bi opisao poslednji napad na Bozji narod.
Kod Brda, mesta Megida. AR gora.
Je Bozji narod Izrail uvek bio napadan od strane drugih naroda.
Zato BOG uzima tu sliku poslednje borbe, poslednjeg napada na Bozji narod NE JA.

Zato unistava gresnike.
Kao sto je Bog Faraona unistio tek tada kad je ovaj krenuo da unisti Izrailce.
Celo Otkrivenje uzima te slike.
Kada ih je Bog izbavio oni su stajali kraj mora i Pevali pesmu izbavljenja.
Tako ce verni posle Armagefona stajati na staklenom moru i pevati tu istu pesmu Izbavljenja.

Otkrivenje 15,2I vidjeh kao stakleno more smiješano s ognjem, i one što pobijediše zvijer i ikonu njezinu, i žig njezin, i broj imena njezina, gdje stoje na moru staklenome i imaju gusle Božije;
Otkrivenje 15,3I pjevahu pjesmu Mojsija sluge Božijega, i pjesmu jagnjetovu, govoreći: velika su i divna djela tvoja, Gospode Bože svedržitelju, pravedni su i istiniti putovi tvoji, care svetijeh.

2. Mojsijeva 15,1Tada zapjeva Mojsije i sinovi Izrailjevi ovu pjesmu Gospodu, i rekoše ovako: Pjevaću Gospodu, jer se slavno proslavi; konja i konjika vrže u more.
2. Mojsijeva 15,2Sila je moja i pjesma moja Gospod, koji me izbavi; on je Bog moj, i slaviću ga; Boga oca mojega, i uzvišivaću ga.
2. Mojsijeva 15,3Gospod je velik ratnik; ime mu je Gospod.
2. Mojsijeva 15,4Kola Faraonova i vojsku njegovu vrže u more; izbrane vojvode njegove utopiše se u crvenom moru.

Сва та "откровења" су настала уз нека чуда у природи.
Да би поверовали у нешто ново, пратећи ефекти би морали бити заиста моћни.

Back