Nova antiruska kampanja(ovo morate videti!)

Kristian.Bogdanovic

Ističe se
Poruka
2.440
Нова антируска кампања на Кавказу

3%D0%91%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8-1.jpg


Вашингтон ће помоћи Тбилисију да убеди свет да је „виновница“ конфликата Грузије с Абхазијом и Јужном Осетијом – Русија. Овим се бави амерички фонд „Наслеђе“, који се својом ратоборном позицијом одликовао још у време хладног рата. То је сазнао „Глас Русије.“

Информационо-пропагандна кампања обећава да ће бити великих размера. Следеће године фонд намерава да у САД одржи низ конференција и ореди награде за научна истраживања и снимање документарних филмова о Русији и „распиривању“ конфликата и о положају избеглица у Грузији. Америчка мисија ће између осталог, обухватити и грађане Јужне Осетије и Абхазије. Тако се планира оснивање невладиних организација, блогерских и студентских група антируског усмерења. За „поткрепљивање“ њиховог рада активисти фонда намеравају да ангажују познате политичаре и друштвене прегаоце из Грузије и САД.

Америчка спољна политика на постсовјетском периоду је и даље крајње активна, уверен је познати политиколог Аџар Куртов.Американци спроводе линију пропагирања интереса, која су повезана с њиховом хегемонијом. Не само уз помоћ званичних државних институција, већ и у развијеној мрежи невладиних организација, као што је фонд „Наслеђе“. И ова политика даје опипљиве резултате. Кад амерички волонтери преплаве малу земљу и циљно утичу на умове новинара, бизнисмена и политичке елите, као и широких слојева становништва, то даје ефекат. Често перфорира ум, усађује у њега вредности, од којих Вашингтон има користи, и који се разилазе с националним интересима ове или оне државе. У Грузији се то видело приликом припремања „револуције ружа“, кад су радници америчких специјалних служби дане и ноћи проводили у владиним кабинетима. Садашња политика наставља исти овај правац. Американци јавно нису признали Грузију за агресора против руских миротвораца у августу 2008. године. И сад покушавају да рехабилитују режим Михаила Сакашвилија рукама невладиних фондова, а не званичних лица. Зато што би другачије Москва упитала колико је искрена америчка политика рестартовања односа с Русијом.

По свему судећи, планови Американаца су крајње „надахнули“ грузијског председника Михаила Сакашвилија. Индиректно сведочанство за ово су његови недавни, још једни у низу, испади против Русије. Подсетићемо да ју је Сакашвили упоредио с крокодилом, који је спреман да прогута „слабу жртву“ – Грузију. Међутим, ово поређење више пристаје агресивној политици саме Грузије према њеним суседима, које је Москва узела у заштиту. Још једно сведочанство о активизацији антируске политике Тбилисија јесте обнављање рада „Првог информативног кавкаског канала“ на руском језику, који може да се преноси не само на Кавказу и у земљама постсовјетског простора, а и у другим регионима, већ и у другим регионима света. По неким подацима, каналом руководе Американци, а програм се одвија преко европског сателита. Телевизијски ресурс може постати инструмент у рукама грузијских власти за „испирање мозгова“ и „тачно“ осветљавање политике Сакашвилија. Није случајно што је у свом првом интервјуу за овај канал грузијски лидер поново оптужио Русију за империјалистичку окупациону политику и изјавио да ће „органске територије Грузије“ – Абхазија и Јужна Осетија – бити враћене. Сасвим је могуће да су појава канала и развој делатности фонда „Наслеђе“ карике истог ланца.

Истаћи ћемо да се подгревањем антируских расположења у региону ова организација нипошто не бави случајно. У самим САД она се често назива ратоборном. На пример, познати амерички стручњак Вилијем Хартунг истиче да су у периоду припреме за ратификацију новог руско-америчког Споразума о СНО активисти „Наслеђа“ подгревали антируску хистерију и били радикални противници потписивања овог стратешког документа. А почетком 70-их година прошлог века фонд је непосредно учествовао у формирању „Реганове доктрине“, која је довела до трке у наоружању и крајњег заоштравања совјетско-америчких односа.


http://serbian.ruvr.ru/2011/02/08/43453180.html
 
Poslednja izmena:
Ништа ново, раде систематски и упорно на остваривању својих НАЦИОНАЛНИХ ИНТЕРЕСА!!! Треба се угледати на њих,е а то кошта! А најскупље је када се ти њихови интереси и остваре. Како каже она изрека:"Ко не храни свог војника храниће туђег"... или слично али ТО је ТО!
 
Poslednja izmena:
Ништа ново, раде систематски и упорнона остваривању својих НАЦИОНАЛНИХ ИНТЕРЕСА!!! Треба се угледати на њих,е а то кошта! А најскупље је када се ти њихови интереси и остваре. Како каже она изрека:"Ко не храни свог војника храниће туђег"... или слично али ТО је ТО!

Mogu samo da popuse sa svojim nacionalnim interesima
 
Sakasvili ima podrsku u svojoj zemlji , negde oko 2% . Originalni i rasni diktator , ciji su dolazak na vlast pomogli clanovi OTPORA iz Srbije . Isli su tamo i rusili onog proruskog predsednika , i doveli ovog diktatora .

Ajmo jedno podsecanje .

Dakle , samo cinjenice .... samo analiza bez sinteze .

Gruzija je podigla ogromne kredite i tesko se prezaduzila da se naoruza . Podigli su nekoliko velikih vojnih baza ( u najstrozoj tajnosti) , pokupovali borna vozla , cak sju kupili i bojni brod, pa helikoptere i svasta nesto vojnicko .
Juzna Osetija i Abhazija nikad u istoriji nisu bili dao Gruzije ,. Gruziji ih je pripojio Staljin , a Gruzini su vise puta u istoriji pocinili strahovite zlocine i nad jednima i drugima.
Na nagovor GB , i mig iz Vasingotona , Gruzija je upala na teritoriju Osetije , gde su gruzijski vojnici , ne samo pucali na ruske mirotvorce ( koji su tamo po odluci UN ) , nego su u predgradjima ubacivali bombe u podrume , gde su se Osetini krili /Najcise je stradalo zena i dece .
Taj napad je i stih proba zapada , cisto da se vidi spremnost Rusa , koje oni opkoljavaju jos od pada Berlinskog zida .
Rusija je reagovala energicno i osvojila prekticno celu Gruziju za jedan dan od ulaska na njenu teritoriju .
Shebali su im sve vojne Baze koje su podigli i unisti li im vojsku . Potpoli su im taj ratni brod i tako zapracili Luku , da nemoguce u nju uci .
OD tadasnje vojske Gruzije , zparavo su ostali samo bezumni dugovi . Zapad je dobio nekoliko odgovora koje je trazio , Shebavanje Gruzije je obavljeno po novj vojnoj doktrini , koja je do tad bila nepoznata NATO analiticarima . Celu Gruziju su Rusi okupirali s malim timovima , od 5 do 12 ljudi ..... do duse , s velikim brojem tih timova .
Al objektivno , za samo jedan dan od ulaska u Gruzju .
To je odlozilo na neko vreme dalje ozbiljnije akcije sa zapada , jer su zapadne sile ostale zapanjene . Desilo se ono sto nisu ocekivali .
Mozda je vazno , a mozda i ne ... al tek da se zna .. broj civinih zrtava Gruzina je ....... 1 . Jedan elektricar je pao sa bandere u tom ratu , i to je ujedno i jedina civilna zrrva na strani Gruzina ...
U Gruziji jedini koji zive pristojno su oni koji rade neki poso sa Rusima . Cista Bankrot drzava . Tuzno je kad gruzijska deca gledaju put Socija ,( koji se iz Gruzje jasno vidi ) , polugladna i polu=obucena , kako pristaju Jahte i kako se cuje klupska muzika po celu noc .

Bilo kako bilo , ni Gruzini ni Rusi nam nece zaboraviti da smo mi ucestvovali u dovodjenju jednog rasnog i pravog diktatora , koji je preslikan ceo , kao projekat . A preslikan je od starijih uzora , koje su Amerikanci instalitrali u mnogim drzavama Latinske Amerike ... A nece nam zaboraviti ni oruzje koje smo prodavali Rusima . Inace , Ameri i Britanci se trude da kad god treba da izbije neko sra..nje s Rusima , uvek bude nekog naseg oruzja u opticaju , na strani koja je protiv Rusa . Nasledili su onu sumanutu zelju od Austrije da po svako ceno , nas male i Jadne odvoje od Rusa , ia kao ni po cemu nismo spojeni .
Uh , al sam se raspisao , a ja imam strasno debele prste .


.
 
Ако Сакашвили настави овако, не само да ће Абхазија и Јужна осетија бити самосталне, већ ће под про-руском влашћу бити 70 % Грузије.
Човек већ има и јаку опозицију, која организује масовне митинге против њега.
И оно најважније-опозиција није антируска.
Свако зло довијека, ни та дикатура неће вечно трајати и раздвајати два већински Православна народа.
 

Back
Top