"Not too baaad Novak – 1.000.000 evra za bolnice od velikog čoveka i šampiona"

Srbin sam

Primećen član
Poruka
844
"Not too baaad Novak – 1.000.000 evra za bolnice od velikog čoveka i šampiona"
Posle uglednog lista Tutosport Novaku Đokoviću na donaciji Bergamu zahvalio se i poznati italijanski novinar Ubaldo Skanagata.
MSIZVOR: B92 PETAK, 17.04.2020. | 14:04

Podeli
Photo by Matthias Hangst/Getty Images

Photo by Matthias Hangst/Getty Images​
Skanagate, pored toga što ima preko 200 Grend slem turnira, se svi sećaju po smešnoj sceni kada je Novak interpretirao čuveno "Not too baaad" posle pitanja Italijana.

Sada je iskusni novinar posvetio autorski tekst srpskom asu sa naslovom "O Novaku Đokoviću, šampionu i velikom čoveku"
"Srbin je donirao milion evra za bolnice u Bergamu i nije hteo da se to objavi. Pravi primer je koliko velika osoba je on, uprkos gomili zvižduka publike protiv njega u finalu Vimbldona protiv Federera. Njegova autentičnost je uvek bila tu", počeo je tekst Skanagata na svom portalu "Ubi tenis".

Osvrnuo se još jednom na prošlogodišnje finale Vimbldona i sramno ponašanje publike prema Srbinu.

"Sreo sam ga nekoliko puta, na primer kada su me pozvali na zabavu u Monte Кarlu kao savetnika komedije ili čak kao glumca. Moram to da kažem, voleo neko ili ne Novakov tenis, on je izvanredan, šarmanta, spontan u svojstvu plesača, svirača ili pevača. Pojačao je moj prvi utisak o njemu kao pristojnom čoveku, a ne umišljenoj ličnosti. Zbog toga sam uvek smatrao da je ponašanje publike na Vimbldonu u najmanju ruku sramotno. Jedno je izabrati šampiona za koga navijaš, a drugo je da ne poštuješ protivnika, sve do oduzimanja radosti pobede i slave. I u stvari, Nole je jedva priznao svoj uspeh. Naravno, u njemu će potpuno uživati u svom srcu, ali sigurno je zavladala gorčina i to je nepošteno".

Ubaldo piše da "mnogi misle kako Novaka boli veća popularnost Federera i Rafaela Nadala, ali da nije ljubomoran na rival".

"Kao ljudsko biće želi da bude priznatiji više, nešto kao u Srbiji gde je najveći miljenik. To se događa u Italiji najvećim delom, zahvaljući tome što tečno govori italijanski jezik i zato je često na muzičkim festivalima, komedijama ili među narodom. Кada kaže da mu je Italija drugi dom, iskreno to govori, a isto važi i za suprugu Jelenu koja je studirala u Milanu. Novak voli Rim i njegov turnir i zauzvrat ga isto voli taj grad".

Skanagata je napisao i da se ne slaže uvek sa prvim tenisom sveta oko pitanja na čelu Saveta igrača.

"Opet sam se raspisao, iako to radim na telefonu, sa željom da napišem nekoliko redova kako bih pohvalio Novaka na naverovatnom gestu. Sve što sam želeo je da zahvalim Novaku na tome što je sjajan šampion i još veći čovek. Ostalo je samo da se kaže 'Not too bad'", zaključio je Skanagata, uz dodatak da i dalje žali što nije odigrao poneki poen sa Đokovićem u Australiji u situaciji kada je imao priliku.

Обавезно посетите да видите снимак да се исмејете до суза.

https://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2020&mm=04&dd=17&nav_id=1676148

1.000.000 za Bergamce
2.000.000 za Tirance
2.000.000 za Srebrnce
2.000.000 za Klintonce

a za SRBCE?

a italijani ladno sve lažirali da dobiju pare od EEU, a dao ovaj umišljeni.
što cela fudbalska i mafijaška italija nije dala ni kintu?
pa jer su sve izmislili, eto zbog toga.

1 000 000 € za Italiju je smešno, ali zato za neku Republiku Srbsku, ili srbske opštine Severa KiM, to bi bila atomska bomba.
Al ne bi mogao posle da se puva po monte karlu.

1.000.000 za Bergamce
2.000.000 za Tirance
2.000.000 za Srebrnce
2.000.000 za Klintonce

a za SRBCE?

a italijani ladno sve lažirali da dobiju pare od EEU, a dao ovaj umišljeni.
što cela fudbalska i mafijaška italija nije dala ni kintu?
pa jer su sve izmislili, eto zbog toga.
Донирао је милион евра Србији за куповину респиратора и медицинске опреме, немојте да једете г......

Poslednja izmena od moderatora:
ako on nije davao i daje i dalje Srbiji onda niko nije, kao sto je i sada medju prvima dao milon evra za respiratore

ali to je nista je'l, vazno je pljunuti po njemu...e moji Srbi

Докле год генерализујемоса ...е моји Срби биће тако.

Појава има своје име, врло просто: ...е мој Барышников

da je dao i 5 miliona opet bi mu nalazili manu...zalosno je to sto se radi ... Novaku svaka cast
mene silno zanima da svi ti koji kazu da je malo i da je trebao vise da li su oni dali makar 100 evra donacije
pa evo, prvo je pisao kako ne da nista a kad mu kazes da je dao milion on se buni sto nije dao dva...da ne verujes sta citas :lol:

da je dao i 5 miliona opet bi mu nalazili manu...zalosno je to sto se radi ... Novaku svaka cast
mene silno zanima da svi ti koji kazu da je malo i da je trebao vise da li su oni dali makar 100 evra donacije
Ma kakvi 1OO evra.Evo,neka ti koji kritikuju Novaka,neka otkucaju na svom telefonu SMS poruku,na broj 2552 i tekst:Srce za decu.To je donacija
od samo 1OO dinara,Tesko da ce i tako malu donaciju dati,ti kritizeri.!

Tacna je konstatacija,da je Novak svetski covek,jednom recju,gradjanin sveta.On daje sasvim dovoljno donacija srbiji.Ali shodno svom medjunarodnom
statusu,mora da ima moralnih obaveza,prema ostalim zemljama,tj.mora svoju pomoc,da usmerava na razne strane.Novakova deca su drzavljani
osim srbije,i Knezevine Monako.Oni ce se skolovati na evropskim srednjim i visokim skolama,i bice intergrisani u medjunarodne tokove zivota.
Djokovic vise nije nas,lokalni sampion,koji ucestvuje samo u domacim problemima.Kao takvog ga treba prihvatiti,i biti zahvalan,sto se nije
uobrazio,sto i dalje ucestvuje u svim nasim lokalnim "pretumbacijama",koje nekada nastaju iz objektivnih,a nekada iz subjektivnih gresaka,onih
koji se nalaze na celu naseg privrednog zivota.!

malecka razlika je što je milion evra za noleta recimo oko maksimum 1 % njegovog bogatstva dok je ''običnim'' ljudima 100 evra, 20,30 ili čak 40 i više posto

ali svaka čast noletu svakako.. nemora ni tolko da da, nije dužan nikome ništa

Back