Nostrifikacija u Austriji

verujem ali za razliku od engleskog nemacki mi jos uvek nije toliko dobar,ali ga ucim i razumem poprilicno no ipak ne znam pod cim tacno da trazim:)

Upisi Goetheov kurs nemackog,njihove polozene ispite jedino priznaju,vazno je da znas nemacki!Zatim bitan je broj casova koje si imao u skoli,ako je manji od onog sto oni traze,tu ce biti problema.Pokusaj preko naseg biroa,prosle godine su slali nase med.sestre i ostale medecinare na zapad.
 
Ja sam kontaktirao taj Eric u Becu i oni su rekli da nostrifikacija nije potrebna ako zelite raditi u privatnom sektoru, vec da o tome odlucuje poslodavac. Ako zelite raditi u javnom sektoru onda je neophodna. I vrsi je posebna institucija. Eric inace moze izvrsiti evaluaciju diplome i potreban je samo prevod diplome i dodatka diplomi na nemacki. Pozdrav
 
Da li neko zna da li kao pedijatrijska sestra mogu da radin u Austriji? Ovde kod nas sam zavrsila srednju medicinsku pedijatrijski smer, a na Visokoj sam babica, i ne znam da li uopste mogu da radim sa nekom od tih diploma ili mi je potrebna prekvalifikacija u opsti smer?
jako mi je tesko da dodjem do odgovora jer je retko ko zavrsio pedijatrijski smer, bar od ljudi koji dolaze na forume, tako da ako neko ima bilo kakvu korisnu informaciju, dobro bi mi doslo:)
 
Prvo i osnovno je da treba poći od znanja nemačkog jezika. To je prvo što će vam zahtevati, pa onda sve ostalo (diploma itd.).Ako posedujete znanje nemačkog to je veliki plus, pogotovo za rad u branšama kao što su medicina, građevina, saobraćaj itd. Bez toga male su šanse ...
 
Završila sam Ekonomski fakultet u Beogradu po starom programu (4godine). Šta je potrebno za nostrifikaciju diplome ekonomskog fakulteta u Austriji? Da li je dovoljno znanje engleskog jezika da bih tražila posao tamo ili prethodno moram naučiti Nemački?:dash:
 
Završila sam Ekonomski fakultet u Beogradu po starom programu (4godine). Šta je potrebno za nostrifikaciju diplome ekonomskog fakulteta u Austriji? Da li je dovoljno znanje engleskog jezika da bih tražila posao tamo ili prethodno moram naučiti Nemački?:dash:


Znaju skolovani Austrijanci engleski,ali je l ti stvarno mislis da si toliki strucnjak,bez koga ne mogu,te da ce te zaposljavati u svojoj zemlji bez znanja jezika!?
 
Koliko sam cuo izgleda da se nasa visa tamo ni ne priznaje uopste,bez da je prakticno nanovo zavrsis....

Pozdrav svima... Zanima me da li je neko polagao prijemni ispit za nostrifikaciju srednje medicinske opsti smer? Ja imam polaganje sad 23 aprila u Linzu.... A sto se tice vise radioloske dobila sam Bescheid, samo jedan predmet razlike ima u odnosu na Strukovnog medicinskog radiologa iz Zemuna, to je neka Metodika (nije mi pri ruci pun naziv), to je dvosemestralni predmet, ali je potreban C1 da bi se odslusao... Nije potreban sertifikat polozenog C1, ali su mi tako rekli da je to otprilike taj nivo da bi mogla da se prati nastava.
 

Back
Top