Timemaster
Početnik
- Poruka
- 2
Obraćam se svima onima koji su, sada već davnih sedamdesetih, imali desetak godina, kao i ja (rođen sam 1958. godine), a sećaju se jedne slatke pesmice sa Radio Beograda, koja ih je svakog jutra tačno u 7 budila i ispraćala u školu. Zapamtio sam samo delić teksta :" ..to su d(j)eca koja vedri osmeh traže, to su d(j)eca koja snažne ruke traže, to su d(j)eca, samo d(j)eca..". Kasnije su se za "dobro jutro,deco" slušale neke druge pesmice, ali ovu nikada više nisam čuo. Posle "mnogo" godina, slušajući Dubrovačke trubadure i Đelu i Ibricu Jusića,činilo mi se kao da sam prepoznao Ibričin glas u onoj dečijoj pesmici, ali nikada nisam bio siguran da je to on. Pokušao sam i u Radio Beogradu da dođem do nekih informacija, kontaktirao sam i njihove arhivske službe, ali na moje veliko razočaranje nisu imali snimke iz tog vremena. Priznajem da sam jako nostalgičan, i da sam to sve više kako ovo vreme prolazi, zato bih bio beskrajno zahvalan svima onima koji se sa radošću sećaju
vremena kada su odrastali, pamte te neke prelepe male stvari iz svog detinjstva, a sećaju se ove pesmice i mogu da mi pomognu bilo kakvim podacima o njoj. Bio bih zaista neizmerno srećan ako bih mogao ponovo da je čujem. Zato molim sve one koji nešto znaju o ovoj dečijoj pesmici da mi se jave.
vremena kada su odrastali, pamte te neke prelepe male stvari iz svog detinjstva, a sećaju se ove pesmice i mogu da mi pomognu bilo kakvim podacima o njoj. Bio bih zaista neizmerno srećan ako bih mogao ponovo da je čujem. Zato molim sve one koji nešto znaju o ovoj dečijoj pesmici da mi se jave.