Norvežani kupuju u Švedskoj

rumplstilckin

Obećava
Poruka
83
Ne mislim nego tvrdim : prošle godine je 550 kruna bilo oko 50 eura. I to kilo mesa je bilo toliko - 550 kruna. Onda mi je objašnjeno da je to njihov organski proizvod bez antibiotika i hormona itd. Pa ko voli nek izvoli....Stockholm ( Sollentuna)

Koliko si bila tamo? I sat fali Svedskoj za razliku od Australije sem sto je hladnije? :-) Ja sa tamo bio prosle godine radio i ove cu. Ali nisam jos probao to organsko, ali moracu pa nek ide zivot. hehe ;-)

Hedonista

Poznat
Poruka
9.345
Koliko si bila tamo? I sat fali Svedskoj za razliku od Australije sem sto je hladnije? :-) Ja sa tamo bio prosle godine radio i ove cu. Ali nisam jos probao to organsko, ali moracu pa nek ide zivot. hehe ;-)

drasticna je razlika i u ukusu a i u generalno kasnije sta i kako..mislim hranjljivije je i zdravije definitivno i onda znaci da samo bogati mogu sebi da priuste zdravu organsku hranu a siroke narodne mase krkajte otrove

stojanovići

Početnik
Poruka
19
Može li da mi odgovori neko ko živi u Norveškoj ili Švedskoj...
Kako se iseliti u neku od te dve zemlje iz Srbije? Razmišljamo i o Australiji, ali je izgleda nemoguće otići tamo... A Nor i Šved su ipak u Evropi i spadaju u red najrazvijenijih zemalja.
Moj muž je geolog-paleontolog, ja sam dipl. istoričar. Ne govorimo ni norveški ni švedski, ali spremni smo da učimo.Radili bi bilo šta samo da odemo odavde. Ni ovde nemamo stalna zaposlenja, a suprug nikad nije uspeo da nađe zaposlenje u struci. Help!!!

daniel_stockholm

Početnik
Poruka
2
Pa naravno da nema. Mora da natrci i procita neki gastarbeiter da bi ti odgovorio kako trpnjom, stednjom i ostalim nacinima do usteda para da bi se dole pokazala raskos :D Ovde ljudi dolaze da zive zivot. Bez stresa i opusteno a ne da tupe mozak gde i sta ce kupiti jeftinije i koliko ce ustedeti :sanke:

Malo je takvih u Norveskoj i Svedskoj koji samo rade i stede da bi se pokazali u Srbiji . Ja zivim u Svedskoj i pre cu svoj novac da investiram u dobro putovanje ili u neke nekretnine u Svedskoj nego sto bi gradio kuce ili kupovao stanove pa da odem na dve nedelju u Srbiju i da se pokazem koliko zaradjujem u Svedskoj . Mnogi tako ovde razmisljaju a mnogima cak i ne pada na pamet da idu uopste u Srbiju .A naravno ima malo onih sto razmisljaju kao Srbi u Svajcarskoj , Nemackoj , Austriji itd.

Hedonista

Poznat
Poruka
9.345
Malo je takvih u Norveskoj i Svedskoj koji samo rade i stede da bi se pokazali u Srbiji . Ja zivim u Svedskoj i pre cu svoj novac da investiram u dobro putovanje ili u neke nekretnine u Svedskoj nego sto bi gradio kuce ili kupovao stanove pa da odem na dve nedelju u Srbiju i da se pokazem koliko zaradjujem u Svedskoj . Mnogi tako ovde razmisljaju a mnogima cak i ne pada na pamet da idu uopste u Srbiju .A naravno ima malo onih sto razmisljaju kao Srbi u Svajcarskoj , Nemackoj , Austriji itd.
a kako oni razmislajju ?