Norveški političar govori o tome kako se osećao krivim što je somalijski azilant koji ga je silovao deportovan

Sensei

Master
Moderator
Poruka
82.075
Karsten Nordal Hauken iz Osa, Akershus, silovan je u svojoj kući, a počinilac je kasnije uhvaćen i osuđen na 4,5 godine zatvora.

Međutim, kada je Nordal Hauken saznao da će čovek biti deportovan nazad u Somaliju nakon što je odslužio kaznu, otkriva da je osećao krivicu što će se čovek možda suočiti sa teškoćama u svojoj staroj zemlji.

1729313724901.png

Ovaj kaže

„Osetio sam olakšanje i sreću što će zauvek otići. Osećao sam se kao da je Norveška država preuzela odgovornost da izvrši konačnu osvetu, kao ljuti otac koji se suočava sa napadačem svog deteta.

Ali takođe sam imao snažan osećaj krivice i odgovornosti. Ja sam bio razlog da on više ne bude u Norveškoj, već poslat u mračnu neizvesnu budućnost u Somaliji

Dodaje: Vidim ga uglavnom kao proizvod nepravednog sveta, proizvod vaspitanja obeleženog ratom i očajem.

:roll:

Dakle, ne znam odakle da krenem da komentarišem
Šta ne znaš odakle da kreneš?
Kreni otpozadi jer je tu poenta - žao mu jer mu se dopalo.

lepo je Rambo Amadeus odgovorio u jednoj TV emisiji kada su ga pitali da li je medju onima koji osudjuju ili onima koji podržavaju:
"Znate, nije meni problem da probam, nego šta ću posle ako mi se dopadne?"

Garantovano je iz nekog somalijskog sela, po selima je veća verovatnoća.
A ovo po gradovima kad im pogledaš ličnu kartu sve sa sela pa došli u Beograd a naročito Novi Sad zbog istorijata.

tako bila priča za jednog Crnogorca kako celo selo znalo da je "od onih" i da su svi bežali od njega
a selo u nekoj vukojebini

i ja pitam pripovedača narodne legende: "a kako je on bio to što je bio ako su svi bežali? sa kim je onda radio?"

zamisli se malo pripovedač, zna da je drugo selo mnogo udaljeno a da ovaj nije napuštao imanje pa odvali: sa šumarom :lol:

Karsten Nordal Hauken iz Osa, Akershus, silovan je u svojoj kući, a počinilac je kasnije uhvaćen i osuđen na 4,5 godine zatvora.

Međutim, kada je Nordal Hauken saznao da će čovek biti deportovan nazad u Somaliju nakon što je odslužio kaznu, otkriva da je osećao krivicu što će se čovek možda suočiti sa teškoćama u svojoj staroj zemlji.

Pogledajte prilog 1628200

Tipična faca drugonorvežijanca koji gleda n1 i sluša "lutko ja sam rešen"

Covek je europejac, samo Europejci da ga siluju oseca potpuno nepravdu...inace ima pomesana osecanja....

To isto ono kao kad je rat, pa siluju turci, pa osvajaci su to , daleko od kuce....morala sam da se podam....uh, jeste narod sa tim emotivnim razmisljanjem bljak, cak i kad na daljinu vadis te racionalizacije...
Nesto je toliko cesto da je pravilo , a onda delimicno sto se ocekuje cini ga opravdanim...

Pogledajte prilog 1628200
Mozda je silovanje preslo u milovanje, pa je pozelio opet

Ok, Norveška ga je deportovala i stavila na crnu listu.
Medjutim Karsten uvek može da ode kod njega u Somaliju.
Tamo se svi znaju, samo pita gde je onaj perder a oni mu kažu, ljubazan narod.
Ma može da se venča s njim i da ovaj dobije norveško državljanstvo i da ne mogu da ga proteraju

Jos uvek postoji ljubav na prvi pogled !

Back