Norveski ( ili francuski ) radijatori

• Začetnik teme Začetnik teme duusa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma ona je u iznajmljenom stanu, ne isplati se termo pec da kupuje

....TA pec mozes da kupis na oglasima za maximum 100€, polovnu, ispravnu, za mali stan pa i studentski je isplativije od tog radijatora,
"odrace" vas racuni za struju, to sam imala na primorju, pa se ne ogrejasmo bas...ustvari mogli smo da se ogrejemo, ali da nam struja
bude skuplja od kirije.....
...imas male TA peci od 2,5kv...ako je stan mali dovoljna je...meni je cena struje preko zime sa 3kv i svom ostalom potrosnjom 3.000 dinara...

preskupi su a ne strede.
gluposti u vezi sa ustedom se odnose na precizne termostate koji okidaju relativno precizno pa grejaci nece raditi nepotrebno za razliku u toleranciji kod manje preciznih termostata. trose kao i sve ostalo sto trosi struju. 2,3,4 kw je 2,3,4 kw a subjektivni osecaj za toplotu je posebna stvar.
kupite polovnu TA pec u pristojnom stanju i to je to i posle je ostavite u tom stanu ako vas mrzi da se zezate sa prenosom ;)

Mislila je samo da dogreje stan ponekad kad zatreba jer stan ima gradsko grejenje.Jer tako su ga hvalili( radijator) I da kad kupi svoj stan moze radijator da ponese. Ali je odustala, posle svih informacija koje smo dobili.

O termo peci nije razmisljala jer do popodne i nije u stanu niko, posto rade ona i zet a i stan je na petom spratu bez lifta, ko bi je vukao gore.

Ja imam ovaj Rovex Glamox sa digitalnim termostatom i prezadovoljan sam. Ove zime ću kupiti i drugi za drugu sobu. Ovako stoji situacija kod mene:

1.5kw, soba od 16 m2kv, imam stirpoor spoljnu izlolaciju, zgrada je iz 60tih u Beogradu. Mora da se montira isprod prozora i ne smije da bude zaklonjen krevetom ili nečim sličnim - dakle mora imati brisani prostor ispred sebe (ali ne puno veliki...) Malo je potrošio, radio mi je svu zimu a u drugoj sobi uljani radijator iste snage, nisam mjesečno više od 60 evra za struju odvajao, a radio je baš često. Plus, jako lijepo izgleda i zauzima malo prostora (što je meni veoma bitno, suportno uvraženom slovenskom mišljenju "bitno je da radi" :P)

To da može požar da izbije je najobičnija glupost jer je radijator veoma kvalitetno napravljen, liči na Apple uređaj - naspram svega što sam do sada imao (a grijao sam se i na ugalj, drva, razne uljane radijatore, klime, TA peći...). Ali zato košta mnogo. I drugo, nema nikakve potrebe da isti držite upaljenim ako niste kući - sobu zagrije za 5-6 minuta od paljenja. Faktički radi kao najobičniji grijač na struju, ali se koristi sa nekoliko trikova - prvo mora se voditi računa o efikasnosti - dugačak je i veoma nizak, pa zahvata veliku površinu te tako grije. I drugo, ne bih ga vaš preporučio stanovima sa lošom stolarijom.

Mana mu je, osim cijene, i što ne može da se prekriva stvarima (tipa sušenje veša i sl). Ponavljam, ja sam pre-zado-voljan! Ne bih onu mrtvu termo peć od milion kila i 2 kubika ponovo držao u stanu ni u ludilu.

Cerka hoce da kupi norveski radijator.
Ako neko ima volela bih da cujem iskustva

ja imam norveski vec dugo godina
sta znam..nisam ni prezadovoljna, ni nezadovoljna, efekat mnogo zavisi od izolacije prostorije, u starom stanu mi je bio super, ovde sada ne postize da zagreje povrsinu koju bi po performansama trebao..preporuka je sto se ne kvare, evo vec sedma godina, a rade mi non -stop

O termo peci nije razmisljala jer do popodne i nije u stanu niko, posto rade ona i zet a i stan je na petom spratu bez lifta, ko bi je vukao gore.
1. ТА пећ се не носи у комплету, можда ако имаш другаре у теретани па да вежбају. ТА се демонтира, изваде се шамоти па се склопи на лицу места.
2. Ако постоји мала беба (чини ми се да је поменута горе у једној од порука) онда бих ја избегавао ТА. Дао бих предност уљном радијатору али бих њихово ретко уље заменио са гушћим.

1. ТА пећ се не носи у комплету, можда ако имаш другаре у теретани па да вежбају. ТА се демонтира, изваде се шамоти па се склопи на лицу места.
2. Ако постоји мала беба (чини ми се да је поменута горе у једној од порука) онда бих ја избегавао ТА. Дао бих предност уљном радијатору али бих њихово ретко уље заменио са гушћим.

Ne postoji beba... za sad. Samo sam navela da mi se cini ( posle guglanja) da je dobro ako ljudi imaju gradsko grejanje u stanu a i bebu pa kad uvece gradsko prekine da greje da dogrevaju.
Jer cerka je bas bila zagrejana da kupi norveski radijator, poverovala je reklamama da malo trosi a ja sam htela da cujem misljenje onih koji ga imaju jer njima vise verujem nego reklamama

Back