Norveška propade skroz na skroz van EU

KOLEGA IVAN

Poznat
Poruka
8.216
Норвешка преценила своје резерве нафте и гаса
Политика - Пре 40 минута

ОСЛО - Резерве нафте и гаса Норвешке, која је један од највећих снабдевача европског тржишта енергетским сировинама, показале су се као прецењене, могуће и за 21 одсто.

Према најновијим норвешким прогнозама, на територији ове скандинавске земље и у њеним територијалним водама налази се за 21 одсто мање нафте и гаса него што се раније претпостављало.

Ради се о недоказаним резервама, које износе 2,6 милијарди кубних метара еквивалента нафте, а не 3,3 милијарди, како је досад процењивано, пренела је агенција Блумберг.

Корекција процењених резерви уследила је након што истражне бушотине на више налазишта нису дале очекиване резултате.

Према подацима ЦИА Фацтбоок, Норвешка је на другом месту у свету после Русије по извозу гаса и на деветом по извозу нафте. По резервама нафте Норвешка је на 21. месту (6,68 милијарди барела), а по резервама гаса на 17. са 2,3 билиона кубних метра.

Очекује се да коначни подаци за 2010. покажу да је норвешка експлоатација нафте била за шест одсто мања него претходне године, с тим што се пад бележи већ 11 година заредом. Производња гаса би требало да се повећа за 2,5 одсто.

Северно море је основни извор нафте и гаса за Норвешку у протеклих 40 година, али се његове резерве постепено топе.

http://vesti.krstarica.com/?rubrika=aktuelno&naslov=Norveska+precenila+svoje+rezerve+nafte+i+gasa&lang=2&dan=13&mesec=01&godina=2011&sifra=195f3ffc15252f86f7fded35abccdcb0

Eto šta uradiše retrogradni i klerofašistički faktori na vlasti u Norveškoj. Teraju zemlju u propas' umesto da je lepo uteraju u EU. Da je u EU rezerve nafte bi joj automacki skočile za 67% a gasa za najmanje 329%. Jel tako sine Jaguare ? :zskace:
 
JAGUARU , DI SI DA SI , TEO BI DA ZNAM ?
t55g1w.gif
 

Back
Top