fosilvaso
Buduća legenda
- Poruka
- 37.115
Vidim u bankama i trgovinama da ostave uključene monitore i po noći? Osim što troše struju, koji je to vrag? Nastoje ih uništiti dok traje garancija pa da dobiju nove ili?
Ne crkava LCD panel, već recimo JEDAN običan kondenzator....Pa u vecini slucajeva mislim da ne postoji nijedan logican razlog, verujem da se mnogi vode filozofijom "bas me briga, nije moje".
Sto se tice garancije, ma nadzive garanciju, prosecan zivotni vek TFT LCD monitora je oko 60 000 - 80 000 sati tacnije LED pozadinskog osvetljenja dok se govori da je zivotni vek samog LCD panela procenjen negde oko 300 000 sati mada to nije proverena informacija jer cim crkne osvetljenje menjamo kompletan monitor.
Za trosenje struje,te firme i ne placaju struju redovno,ili su veliki duznici,a vlast im ne sme nista,jer je to vec necije vlasnistvo nekoga u vlasti.Sto da gase.Ne crkava LCD panel, već recimo JEDAN običan kondenzator....
Izvini, morao sam: Ili raja ne zna kako se i gde to pali/gasi..... a Majkrosft im uvaljuje Win10!?![]()
Ne u svim bankama a trgovinama još manje.. ono što radi non-stop su video nadzori. Jedan primjer..HP Qompaq intel 3.0 sa 4gb memorije radi preko 12g u sistemu video nadzora i samo je 2x napojna imala potrebu za intervencijom.. za svo to vrijeme u tom paketu, jedan lcd monitor je radio blizu 10-tak godina, iako je kupljen polovan.. stradao je u radu alternativnog napajanja (agregata), pri nestanku struje. Dakle, po nekoj mojoj procjeni radio je preko 15g. a u zadnjih 10 non-stop. Da li ovi noviji monitori mogu izdržati barem polovinu od toga, pitanje? Znamda neki po isteku garancije, rade još par mjeseci i.. ili u servis ili drugi.Vidim u bankama i trgovinama da ostave uključene monitore i po noći? Osim što troše struju, koji je to vrag? Nastoje ih uništiti dok traje garancija pa da dobiju nove ili?
TFT i LED nisu jednio te isto...Pa tako im ni zivotni vek ne moze biti isti..Bdw na temu -ja imam Viewsonica mrzi me da trazim dokumentaciju-ali jedno 11-12 godina sigurno...U zadnjih par godina ako se gasi par sati dnevno nekad danima nedeljama NE GASIM ga uopste... I radi preko DVI kao monitor i HDMI kao TV...Vise se trosi monitor pri svakom paljenju/gasenju kao i komp jer dobije mali "shok"tj. odredjeni udar napona...Pa u vecini slucajeva mislim da ne postoji nijedan logican razlog, verujem da se mnogi vode filozofijom "bas me briga, nije moje".
Sto se tice garancije, ma nadzive garanciju, prosecan zivotni vek TFT LCD monitora je oko 60 000 - 80 000 sati tacnije LED pozadinskog osvetljenja dok se govori da je zivotni vek samog LCD panela procenjen negde oko 300 000 sati mada to nije proverena informacija jer cim crkne osvetljenje menjamo kompletan monitor.
Nisu video-nadzori, nema noćnog čuvara koji bi buljio u to.Ne u svim bankama a trgovinama još manje.. ono što radi non-stop su video nadzori. Jedan primjer..HP Qompaq intel 3.0 sa 4gb memorije radi preko 12g u sistemu video nadzora i samo je 2x napojna imala potrebu za intervencijom.. za svo to vrijeme u tom paketu, jedan lcd monitor je radio blizu 10-tak godina, iako je kupljen polovan.. stradao je u radu alternativnog napajanja (agregata), pri nestanku struje. Dakle, po nekoj mojoj procjeni radio je preko 15g. a u zadnjih 10 non-stop. Da li ovi noviji monitori mogu izdržati barem polovinu od toga, pitanje? Znamda neki po isteku garancije, rade još par mjeseci i.. ili u servis ili drugi.![]()
Da, nisam napisao da se to ne odnosi na banke. Primjer gdje rade non-stop video nadzori.Nisu video-nadzori, nema noćnog čuvara koji bi buljio u to.
Tamo je i opravdano!Da, nisam napisao da se to ne odnosi na banke. Primjer gdje rade non-stop video nadzori.
TFT i LED nisu jednio te isto...Pa tako im ni zivotni vek ne moze biti isti..Bdw na temu -ja imam Viewsonica mrzi me da trazim dokumentaciju-ali jedno 11-12 godina sigurno...U zadnjih par godina ako se gasi par sati dnevno nekad danima nedeljama NE GASIM ga uopste... I radi preko DVI kao monitor i HDMI kao TV...Vise se trosi monitor pri svakom paljenju/gasenju kao i komp jer dobije mali "shok"tj. odredjeni udar napona...
Moj je monitor uljucen vec 15 godina i nista mu ne fali. Dokle god imas screen saver nema problema.Vidim u bankama i trgovinama da ostave uključene monitore i po noći? Osim što troše struju, koji je to vrag? Nastoje ih uništiti dok traje garancija pa da dobiju nove ili?
Koji je smisao screensavera na LCD/LED monitorima? Ovi koje spominjem blešte celu noć bez screensave opcija...Moj je monitor uljucen vec 15 godina i nista mu ne fali. Dokle god imas screen saver nema problema.
Smsao je u tome da se monitor ugasi nakon 5-10 minuta mirovanja, osim ako to nije Linux.Koji je smisao screensavera na LCD/LED monitorima? Ovi koje spominjem blešte celu noć bez screensave opcija...
?? Screensaver je nešto drugo! Tada se NE gasi monitor!Smsao je u tome da se monitor ugasi nakon 5-10 minuta mirovanja, osim ako to nije Linux.
Ja ne koristim ni Screen Saver pa monitoru nista ne faliMoj je monitor uljucen vec 15 godina i nista mu ne fali. Dokle god imas screen saver nema problema.
A moj monitor koji je radio samo kada sam ga trebao, crko čim istekla garancija.....Moj je monitor uljucen vec 15 godina i nista mu ne fali. Dokle god imas screen saver nema problema.
Samo suspend i blank screen. Nego ja povremeno volim da gledam ss kao ikrasKoji je smisao screensavera na LCD/LED monitorima? Ovi koje spominjem blešte celu noć bez screensave opcija...
Da. Kod LED sa diodama u pozadinskom svetlu je bolje gasiti to svetlo nego se brinuti za sam panel.Samo suspend i blank screen. Nego ja povremeno volim da gledam ss kao ikras![]()
Prevod za skracenicu je=Da. Kod LED sa diodama u pozadinskom svetlu je bolje gasiti to svetlo nego se brinuti za sam panel.
To sam istaknuo za one koji nikada nisu otvarali takav monitor i nemaju pojma šta daje pozadinsko svetlo!Prevod za skracenicu je=
Light-emitting diode
Diode koje emituju svetlo. Da rezimiramo-kako moze biti LED BEZ dioda?
I posle se ljutis kad ti covek nesto kaze...Necu nista da govorim dalje samo cu da vristim od smeha!