NOD32

Pedja Kovacic

Zainteresovan član
Poruka
321
Dali je naj sigurniji antivirus? Mada nema najsigurnijeg. Trenutno ga imam na kompu i već skoro svake nedelje otkriva po koji virus. Pitam dali je siguran iz tog razloga što skoro svaki dan se sam update-uje te da ne povuče neki virus koji je namerno stavljen , tako je bio slučaj na sajtu microsofta za update windowsa. Ili da ostavim samo firewal (kerio personala)?

Poz.

Pedja Kovacic:
Dali je naj sigurniji antivirus? Mada nema najsigurnijeg. Trenutno ga imam na kompu i već skoro svake nedelje otkriva po koji virus. Pitam dali je siguran iz tog razloga što skoro svaki dan se sam update-uje te da ne povuče neki virus koji je namerno stavljen , tako je bio slučaj na sajtu microsofta za update windowsa. Ili da ostavim samo firewal (kerio personala)?

Poz.

Najbolji AntiVirus je updateovan antyvirus i moze kombinacija dva istovremeno. Svaki antivirus ce biti veoma koristan nego da ga nema uopste. Jos ako znas sve njegove funkcije... Da, jedan je od boljih.

Ustvari NOD32 i je najbolji i najnajnagradjivaniji antivirus, cisto iz razloga jer ima najvecu bazu definicija. Daleko je pouzdaniji od Nortona ili McAfee-a.

Pedja Kovacic:
ako je stvarno tolko bolji zašto norton većina preferira i hvali.
Odgovor je vrlo jednostavan. Symantec je kompanija koja drzi daleko veci deo trzista negoli mali ESET koji pravi NOD32. Takodje oni neprave samo antivirus vec je on u sklopu Norton System Works-a i Norton Utilitya-a, koji su poznati po tome da vise stete naprave nego koristi. Posebno isticem Norton Disk Doctor i Norton Win Doctor. Doticni je meni jednom sam (bez pitanja) uklonio sve drajvere sa harda zbog nekog (relevantnog) problema u windowsu. Zbog svega toga slobodno mogu da kazem da je ceo Norton-ov paket jedan veliki virus, i nikako ga ne preporucujem nikome. Norton AV je glomazan, spor u radu i krajnje nestabilan (lako se "zamrzne" pa cak i zablokira pri duzem skeniranju), a i vuce puno resursa.
Takodje cu da spomenem da sam vise puta imao problema sa unistalacijom Norton System Worksa, tako da sam ga morao rucno brisati, a pri cemu su ostali mnogi njegovi procesi u radu, koji se nikako nisu mogli iskljuciti (i time popunjavali dragoceni RAM).

Dlakava_Strvina:
Pedja Kovacic:

Poz.

Najbolji AntiVirus je updateovan antyvirus i moze kombinacija dva istovremeno. Svaki antivirus ce biti veoma koristan nego da ga nema uopste. Jos ako znas sve njegove funkcije... Da, jedan je od boljih.

Ni pod razno ne instaliraj DVA ANTIVIRUSNA PROGRAMA ISTOVREMENO NA RACUNAR!!!!
Na kraju neces moci ni startati racunar, jedino sto ce ti preostati je Repair ili format Windowsa

DEVIL:
Dlakava_Strvina:
Pedja Kovacic:

Poz.

Ni pod razno ne instaliraj DVA ANTIVIRUSNA PROGRAMA ISTOVREMENO NA RACUNAR!!!!
Na kraju neces moci ni startati racunar, jedino sto ce ti preostati je Repair ili format Windowsa

Ko kaže da sam instalirao dva antivirus programa 1.NOD32
2.kerio personal firewal (kolko znam ovo nije ni nalik antivirus programu?)

Back