Noćni prevoz

TimeTravellingBunny

Ističe se
Poruka
2.215
Noćni saobraćaj u Beogradu se mnogo poboljšao u prošlih par godina i sad uglavnom ide redovno i zna se otprlike kad će da stigne autobus, a ne ono kao nekad da nemaš pojma da l će da naiđu ili neće... Ali ipak ima još stvari koje me nerviraju:

1) Manje-više sve linije idu negde samo do 2 i nešto - tako da, ako ti pobegne, recimo, bus 33 na Trgu u 2.10, možeš da se slikaš i ili da ideš peške, uzimaš taksi, ili da ostaneš u gradu bar do 4, 4.30, 4.45, kada već polazi dnevni saobraćaj na toj liniji.

2) Na Novom Beogradu kod Arene nema, koliko mi je poznato, nikakvih autobusa posle ponoći, i svaki put kad je neki veliki koncert koji se završi posle ponoći, što se često dešava, nastaje potpuna katastrofa. Bilo bi gužva sve i da ima autobusa, pa bi idealno bilo da se organizuje neki poseban prevoz posle takvih događaja. Ali ovako je još gore - gomila ljudi čeka, a nailaze samo taksiji, a čak i njih je teško uhvatiti pošto ima previše ljudi, pa taksiji stižu samo na poziv. A da ne pričam o cenama taksija i tome kako moraš da juriš nekog ko ide u tvom pravcu da podelite cenu. Sve dok na kraju ne shvatiš da od toga nema ništa, a i u međuvremenu postaje jasno da je uopšte uhvatiti taksi u toj situaciji muka živa, pa u fazonu daj šta daš, samo da se nekako vratim kući ma koliko koštalo.

Doduše, ne znam da li se po ovom poslednjem pitanju nešto popravilo, pošto nisam već neko vreme bila na nekom većem događaju u Areni.

a ko jos ide kuci od 2 do 4.ako ides na vreme nema sanse da ne uhvatis nocni prevoz,ako se opustis i ostanes tu je jutarnji koji vec ide od pola 5.
a ako bas resis da ides u to gluvo doba redovno kuci,onda lepo idi kolima i nema sekiranja,hvatas zelene talase kuci si brzo i milina

da, bas je bezvezeze to kad ti pobegne autobus, ranije su imali autobus sa trga i u 2 i u 2i10 i u 3 i u 3i10, ne znam kako je sad, sve cesce idem kolima, inace koliko kosta sad nocni uopste?

a ko jos ide kuci od 2 do 4.ako ides na vreme nema sanse da ne uhvatis nocni prevoz,ako se opustis i ostanes tu je jutarnji koji vec ide od pola 5.
a ako bas resis da ides u to gluvo doba redovno kuci,onda lepo idi kolima i nema sekiranja,hvatas zelene talase kuci si brzo i milina
Da, super ideja, ako ti pobegne autobus, samo časkom kupi kola. :super:

Pa da imam kola, valjda ne bi ni razmišljala o gradskom prevozu. :roll:

da, bas je bezvezeze to kad ti pobegne autobus, ranije su imali autobus sa trga i u 2 i u 2i10 i u 3 i u 3i10, ne znam kako je sad, sve cesce idem kolima, inace koliko kosta sad nocni uopste?
120 din.

Ovo je spisak linija i termina: http://www.gsp.rs/nocne_linije1.htm Ima nekih buseva koji idu i od 3 i nešto, ali dobar deo ne ide posle 2. Meni bi logičnije bilo da ide po jedan na svaki sat vremena, da ne bude ta rupa između 2 i 4 (ili pola 5, 5, već zavisno od toga od koliko sati kreće koja dnevna linija).

120 din.

Ovo je spisak linija i termina: http://www.gsp.rs/nocne_linije1.htm Ima nekih buseva koji idu i od 3 i nešto, ali dobar deo ne ide posle 2. Meni bi logičnije bilo da ide po jedan na svaki sat vremena, da ne bude ta rupa između 2 i 4 (ili pola 5, 5, već zavisno od toga od koliko sati kreće koja dnevna linija).

pih, poslednji put kad sam ja isao bila je sto, lopovi jedni. naravno da bi bilo logicnije, eto npr za liniju 32 kojom sam isao u naselje gde sam ziveo ranije, bilo je i u 3 i 3i10 i to je bilo razumno, ovak mozes da se slikas do ujutro.

120 din.

Nzm,ali meni je 190 majke im ga nabijem...
Isao sam par puta,ja imam bus do pola 4 ujutru,tako da se moze reci da skoro stalno imam gradski prevoz...

Pre par dana bilo je prikupljanja potpisa na Trgu republike da se ubaci još jedan polazak ili eventualno dva. Svakako vikendom bi trebalo pojačati da saobraćaju češće, minimalno na pola sata. Sigurno bi u letnjim mesecima imali mušterije. Problem je što polaske za sada ne određuje grad, već sami privatnici, jer GSP ne želi da obavlja usluge noćnog prevoza.

Mapa noćnih linija:
http://www.belgrademaps.com/sr/s-nocne-linije/index.1.html

Grad koji promoviše noćni provod bi trebao da obezbedi mnogo više od ovog, jer je sada stanje jadno :dash:

gsp2-1.png

gsp-1.png

Poslednja izmena:
Pre par dana bilo je prikupljanja potpisa na Trgu republike da se ubaci još jedan polazak ili eventualno dva. Svakako vikendom bi trebalo pojačati da saobraćaju češće, minimalno na pola sata. Sigurno bi u letnjim mesecima imali mušterije. Problem je što polaske za sada ne određuje grad, već sami privatnici, jer GSP ne želi da obavlja usluge noćnog prevoza.

Mapa noćnih linija:
http://www.belgrademaps.com/sr/s-nocne-linije/index.1.html

Grad koji promoviše noćni provod bi trebao da obezbedi mnogo više od ovog, jer je sada stanje jadno :dash:

da, to je bila inicijativa ldp.a pozdrav za cedicu ou yea

Ja koliko znam nocno sve zavisi koliko stanica ides...Nema veze sa zonom...

Ima isključivo veze sa zonom. U centralnom području Beograda je 120 din., svejedno da li ideš 2 stanice ili 10 ili 15. Za prigradska naselja je više, nisam znala koliko ali evo sad znam. Zato i pitaju u autobusima koji idu i do prigradskih naselja, "Dokle idete?" Na pr. u 401 - ako je do Voždovca, onda je 120, ako je u Pinosavu onda je više, pretpostavljam 190.

Mapa tarifnih zona: http://www.gsp.rs/slike/zonev.jpg

4ikbgy.jpg

зонско - релацијски тарифни систем

У Интегрисаном тарифном систему за све врсте претплатних маркица и појединачних карата важи зонско-релацијски тарифни систем који подразумева постојање две тарифне зоне и две тарифне релације на линијама у оквиру друге зоне.

За све врсте претплатних маркица и појединачних карата постоје две тарифне зоне, а границе између зоне 1 и зоне 2 су следеће станице: Електронска Индустрија, Мала пруга, Икарбус, Бежанија насеље, Блок 45, Макиш, Железник „Р“, Ж. Јовановић Шпанац, Орловача, Манастир, Бањица 2, Вождовац, Кумодраж, Медаковић 3, Устаничка (Булевар Краља Александра и Првомајска), Миријево, Карабурма, Лешће, Вишњица, Рафинерија и Себешка река.
За појединачне карте на линијама у оквиру зоне 2 постоје две тарифне релације а границе између релација 1 и 2 су следеће станице: Бесни фок, Болеч (кафана), Кумбара, Добановци центар, Бољевци центар.

da, to je bila inicijativa ldp.a pozdrav za cedicu ou yea
Pa sad, ne možemo baš Čedi da pripišemo zaslugu, pošto je to inicijativa omladinaca LDP-a. :) U svakom slučaju, bogu hvala da se neko setio.

Poslednja izmena:
Nzm,ali meni je 190 majke im ga nabijem...
Isao sam par puta,ja imam bus do pola 4 ujutru,tako da se moze reci da skoro stalno imam gradski prevoz...

170 dinara je, ako si u drugoj zoni. Inace ja ponekad odem sa devojkom kod nje u Borcu gde je iznajmila stan. Onaj nocni 101 ima u 00.10, 01.10 i 02.10...i posle valjda ima tek neka nocna 96p u pola 4...ali generalno, skandalozno je sto samo to postoji...Trebalo bi minimum jos dva polazka da se uvedu...Bar vikendom...za tu levu obalu Dunava...a sto se cene tice...ako budu nastavili da povecavaju cenu...na kraju ce se vise isplatiti taksi da se pozove za 4 putnika...

Posto nisam iz Beograda, zanima me kakav je nocni prevoz (prvenstveno mislim na ove koncertne dogadjaje, posto imam jedan u planu) od Novog Beograda tacnije od Beogradske Arene ka Cukarici, tj. da li ima direktna linija (mada ne verujem) i ako nema, koji sve autobusi ili trolejbusi idu ka Cukarici? Hvala unapred

Posto nisam iz Beograda, zanima me kakav je nocni prevoz (prvenstveno mislim na ove koncertne dogadjaje, posto imam jedan u planu) od Novog Beograda tacnije od Beogradske Arene ka Cukarici, tj. da li ima direktna linija (mada ne verujem) i ako nema, koji sve autobusi ili trolejbusi idu ka Cukarici? Hvala unapred
Imas i listu nocnih linija na sajtu GSP-a:

http://www.gsp.rs/nocne_linije1.htm

Nema direktno, ides do Trga necim (ne razumem se u NBG nocne linije :p) pa onda odatle 37, 51 ili 56-preko B. brda i Zarkova do Knezevca, Belih voda ili preko Vidikovca do Petlovog brda, ili hvatas 511 ako ides na Cukaricku padinu ili u Sremcicu. http://gsp.rs/nocne_linije1.htm ovdi sve pise :)

Noćni saobraćaj u Beogradu se mnogo poboljšao u prošlih par godina i sad uglavnom ide redovno i zna se otprlike kad će da stigne autobus, a ne ono kao nekad da nemaš pojma da l će da naiđu ili neće... Ali ipak ima još stvari koje me nerviraju:

1) Manje-više sve linije idu negde samo do 2 i nešto - tako da, ako ti pobegne, recimo, bus 33 na Trgu u 2.10, možeš da se slikaš i ili da ideš peške, uzimaš taksi, ili da ostaneš u gradu bar do 4, 4.30, 4.45, kada već polazi dnevni saobraćaj na toj liniji.

2) Na Novom Beogradu kod Arene nema, koliko mi je poznato, nikakvih autobusa posle ponoći, i svaki put kad je neki veliki koncert koji se završi posle ponoći, što se često dešava, nastaje potpuna katastrofa. Bilo bi gužva sve i da ima autobusa, pa bi idealno bilo da se organizuje neki poseban prevoz posle takvih događaja. Ali ovako je još gore - gomila ljudi čeka, a nailaze samo taksiji, a čak i njih je teško uhvatiti pošto ima previše ljudi, pa taksiji stižu samo na poziv. A da ne pričam o cenama taksija i tome kako moraš da juriš nekog ko ide u tvom pravcu da podelite cenu. Sve dok na kraju ne shvatiš da od toga nema ništa, a i u međuvremenu postaje jasno da je uopšte uhvatiti taksi u toj situaciji muka živa, pa u fazonu daj šta daš, samo da se nekako vratim kući ma koliko koštalo.

Doduše, ne znam da li se po ovom poslednjem pitanju nešto popravilo, pošto nisam već neko vreme bila na nekom većem događaju u Areni.

Pre 15 - 20 godina nije bilo takvih problema :think:
Pedes' kec sa Trg-a 00:10, 01:10, 02:10, 03:20

Back