Necu da vas pustim da blatite Nislije zbog hotelskih i hostelskih jajara..
Prvo zasto necu , jer imam iskustva jer sam povezan sa takmicenjima srednjoskolaca, ili i drugih grupa, pa znam kad se izabere neki grad, ma koliko bio mali ili veliki , desava se jajarizam SRBA , a ne NISL:IJA ...
Dakle Cuprija, Paracin , Prahovo , navodim gradove gde su ljudi sasvim pristojuni , ali njihove prigradske ili gradske jajare nisu, a jajare su te koje izdaju smestaj...
Dakle vecina njih se izbacuje na booking com, ali niko od njih ne postuje rezervaciju , nisu uopste poslovni , dakle klasicni Srbi , jajare....
Na to sam upozorio roditelje kad su bila deca u pitanju , i pola pola, pola ih je popucalo na tim rezervacijama pa su morali da se snalaze u krugu 100 km , srecom te sam im savetovao sta da rade...
U okolini Nisa na sever nemate bas neki izbor, imate Bosfor hotel turskog vlasnika, ali to nema veze, koji je na autoputu i to 26km pre Nisa, sa dosta lokalnih buseva jer je to ustvari Aleksinac i to je najbolji savet...
Sve ostalo je dalje za jos 10 20 km...i morate se zavlaciti vise ka Sokobanji...sto nije lose, kao dozivljaj , jezero Bovan, ali nije laganica..
Juzno od Nisa ka Niskoj banji , osim u Nisu , a ima i u Nisu puno tih izdavanja na dan , nisu toliko skuplja kao u BG, ima i Niska banja..., pre nisa ima Nais, ali nisam siguran da li radi...
Ali to su SRPSKE jajare, a ne Niske jajare...
Npr mnoge od tih jajara su iz posebnih sela , tu rodjene, pa je tamo takva klima vaspitanja, tacno se zna medju ziteljima tog kraja, i onda su razvili takav nacin ponasanja koji im je doneo da imaju stanove po BG i po Nisu po 5,6 na obe strane...
Ali ih to nije ucinilo boljim ljudima..
Ali kazem takvi su po celoj Srbiji , Srpski mentalitet, a ne Niski...