Quantcast

Noc punog meseca

Poruka
16.701
Noc punog meseca
August 26, 2018

Ne znam zasto sam oduvek bio interesantan vesticama. Valjda sam oduvek nekako uspevao da ih prepoznam. Ili mi je to neki dar od prababe ili je naprosto smisao za detalje pa ih uvek oda neka drugima jedva vidljiva sitnica. U svakom slucaju cim ih prepoznam one osete da sam to uradio ma koliko se ja pravio blesav. I tad obicno krecu sve ovakve price...
Danas je 26 avgust.. Pun mesec je.. i bas u ovom trenutku ulazi u ribe.. vreme previranja i komesanja energije. Tad vestice imaju obicaj da podivljaju pa se u oci punog meseca izvlace iz tela i uzimaju neka druga oblicija.. pa se okupljaju oko zapisa i jure u krug vriskajuci od srece.. To me podseti na...
Ja sam se u oci jedne ovakve manifestacije prosle godine vracao iz grada preko nekog parka.. kad opazih kako iznad mene prolete neobicno veliki crni leptir.. i nestade u kori jednog drveta koje je za trenutak zasvetlelo i potom se ugasilo.. Zintrigiran ovom pojavom pridjoh blize do drveta i ugledaj mladu devojku duge kose i preblede koze totalno golu kako lezi u kori drveta.. Znao sam odmah o cemu se radi. Dohvatih devojku za noge i okrenuh je tako da joj noge dodjose tamo gde je glava a glava gde su noge. Inace ako niste znali vestice kad napuste telo i vitlaju celu noc.. one su kao mutave i totalno im se obezvredi logika.. pa kad pokusavaju da se vrate one se vracaju u poziciju u kojoj su napustile telo racunajuci da je ostalo u istom polozaju kad su ga napustile.. sklonih se na pristojnu razdaljinu i sakrih iza jednog zbuna i stadoh da cekam.. Nedugo zatim poce da duva neki hladan vetar i lisce poce da se okrece oko devojke.. Znao sam odmah da dusa pokusava ponovo da udje u telo. Devojka se trznu jednom i u vazduhu se zacu lagano jecanje..
Potom ponovo trzaj i devojci se podize kosa na tren.. Moram priznati da je slika izgledala jezivo. Cutao sam ko zaliven.. ali me je oblio neki hladan znoj.. i nije mi bilo svejedno.. potom se vetar razbesni i zacu se jaki krik.. a iz drveta izlete onaj creni letir i polete pravo na mene i na moj vrat.. Mlatio sam rukama da ga oteram i na kraju potrcao.. i trcao tako do prve bandere sa svetlom i ulice na koju sam naisao.. leptir me tad ostavi i ostade u mraku... Ha pobegao sam ti.. pomislio sam tad.. i bio ubedjen da je svet ostao bez jos jednog zla te veceri.. ali..
..danas sam video tu devojku!.. posle skoro godinu dana! Totalno neocekivano dok sam sedeo sa drugom u jednom fensi kaficu.. gledala me i smeskala se.. sledio sam se kad se je spazio..
Gledala me je kao da kaze.. veceras si moj macane.. nemas gde da pobegnes..
Ali nisam ni ja od juce.. za pocetak.. ako bas hoce da se ljubimo veceras.. neka bude svesna.. vecerao sam sardinu sa belim lukom.. pa nek dodje..
Osim toga.. nije to prva vestica koja je prosla kroz moj zivot..
Ajd' pa tako.. nadam se da se vidimo sutra.. i cuvajte se punog meseca veceras. Laku noc.
 
Top