Quantcast

Nobelova nagrada za mir????

Lacibg

Buduća legenda
Poruka
26.485
Ovo sa forsiranjem Edisona u odnosu na Teslu si dobro primijetio!!! Ipak, mislm da je najveći krivac za takav odnos opravo sam taj Tesla i njegova pasivnost u smislu lične promocije!!! Čovjek jednostavno nije razmišljao o marketingu svojih dostignuća i o parama!!! On nije, a Edison jest!!! Tesla je bio gotovo kao ovozemaljski društveno odsutan u svom posvećivanju traženja i izučavanja novih rješenja!!! Teslu je zajebala njegova asocijalna priroda i tu se priča završava!!!
PS Nije on bio jedini genije koji je imao takve probleme!!! Primjeri su mnogi!!! Mnogi su čak umirali u najvećoj životnoj bijedi iako su za života čovječanstvu dali svoj neprocijenjiv doprinos!!!
U ovu problematiku ne može a da se zanemari još jedna veoma bitna činjenica. Edison je bio Jevrej.

Ovu konstataciju ne želim da uvučem u nekom antisemitskom smislu ... mislim, hoću u jednom drugom smislu da to povežem, jednom, koji mi izgleda verovatniji vezanom za Jevreje.

Pada mi u oči da je mnogo poznatih i slavljenih likova - u istorijskom, umetničkom i bilo kom drugom mnogo imena s poznatom pozadinom o "poreklu najstarije jednobožačke vere". Verujem da odavno imaju smisla za propagandu i protežiranje vrednosti koje njima odgovaraju. Tako , od "kandidata" veoma slične vrednosti, u javnost izbijaju pre svega jevrejska imena jer odnekud, (valjda organizovano) imaju podršku, i to ne samo u lokalnim već u svetskim razmerama.

Sramežljivi i opčinjeni Tesla teško da je u Americi u to vreme imao šanse da se probije pored Edisona. A i kasnije, kad su nestali obojica. Upravo iz gore pomenutih razloga.

I danas se vrše poređenja ove dvojice iako je Tesla i danas baba-Roga za razliku od Edisona čiji doprinos danas deluje pomalo smešan.
 

Iron Lord

Elita
Banovan
Poruka
20.976
za jedno 4 god. Mesic ce dobiti Nobelovu nagradu za mir
Не би ме зачудило.Само не знам како он може бити заслужан за било какав мир.Може једино за немир.

Наш Андрић,да је жив,сигурно би се данас одрекао "Ноблесове" награде.
...zbog svog neizmjernog doprinosa očuvanju najvećeg evropskog ptičijeg ekosistema u Kopačkom Ritu!!!:lol::lol::lol::lol::lol:
Smejte se smejte, kada ga bude predložio Putin koji ga je nagradio za medjunacionalnu toleranciju ima da ga nosite na ramenima od sreće kako dolikuje simpatizerima Putinovog lika i dela... :lol:
 

gost 66630

Veoma poznat
Poruka
10.680
Smejte se smejte, kada ga bude predložio Putin koji ga je nagradio za medjunacionalnu toleranciju ima da ga nosite na ramenima od sreće kako dolikuje simpatizerima Putinovog lika i dela... :lol:
A vidimo da ti i IDIDADA ima da se polomite kako bi mu prvi čestitali!!! :lol::lol::lol::lol:
Već smo manje više svi konstatovali da je Nobelova nagrada za mir obična politička farsa pa ne vidim zašto bi takva situacija nekog posebno iznenadila ili nasekirala!!!:roll::wink:
 

Top