Ноави ''Вајат Ерп'' потребан Тексасу -

Poruka
15.306
Очигледно да локални шерифи и савзни маршали нису дорасли свом задатку у овој садашњој, а ко зна можда и бившој дражави САД. Бројни револверашки обрачуни и масовне пуцњаве нису нешто страни имајући у виду историју и традицију државе Тексас. Али да ли се све то уклапа о слици о САД-у и о америчком сну какве желе да нам представе водећиамеирички политичари. Додуше сведоци смо шта се данас дешава у оним држава у којима су американци утеривали слободу и демократију. у Србији и шире на Балкану од почетка 90-тих санкцијама и директном војном агресијом. И Ирак није оно више што је био у време Садама Хусеина. Сведоцис мо свакоднвних случајева масовних насиља, обрачуна различитих верских и интересних кланова. Свакако најсвежији примери су Либија и данас Сирија.

Нова масовна пуцњава у Тексасу

САД: Пуцањава због исељења, троје мртвих

v255844p0.jpg


У пуцњави испред једне куће у близини Тексашког универзитета А&М убијени су полицајац и судски извршитељ, пре него што је америчка полиција пуцала на осумњиченог за напад који је касније преминуо од последица рањавања.

Фото:АП /Хоустон Цхроницле, Маyра Белтран
Према изјавама званичника, судски извршитељ је дошао да уручи решење о исељењу из куће осумњиченом за напад, после чега је уследила получасовна пуцњава да би на крају полиција усмртила тог човека, јавио је Ројтерс.

Помоћник начелника локалне полиције Скот Меколом потврдио је да су још тројица полицајца и једна жена рањени у пуцњави која се догодила у близини кампуса Тексашког универзитета, где је иначе смештено скоро 50.000 студената а који је тренутно празан јер настава не почиње пре 27. августа, пренела је агенција АФП.

Надлежни још увек испитују позадину оружаног напада и нејасно је да ли је нападач само изнајмњивао кућу из које је требало да се исели или је био исељен због неплаћања хипотеке, наводи Ројтерс.

Пуцњава која је имала фатални исход догодила се у близини унивезитетског кампусу Колеџ Стејшен који се налази на 145 километара северозападно од Хјустона, када је тридесетпетогодишњи мушкарац отворио ватру на полицију и извршитеље који су дошли на врата његовог стана, наводи АП.





Мислим да је крајње време да светски лидери, нарочито из оних компетентних и некомпромитованих држава, ставе прст на чело и коначно донесу одлуку да се америка мора обуздати

Неко ће рећи да можда ова тема нима везе са политиком , тражити да се смести тамо некгде на хроници, међутим и врапци на грани знају да је насиље био модул стварања овак накарадне злотворевине попут САД...путем насиља се стварао крупан капитал у овој злотворевини а не како неки овде мисле радом и знојем. Насиљем су настајали први богаташи који су путем новца и моћи улазили у конгресе, сенате а неки себи крчили пут и ка Белој Кући. Похлепне дебелогузе наказе и звери су још из времена ''Дивљег Запада'' схватиле да само контролисаним насиљем које сами они продукују могу контролисати своје грађане и на тај начин здовољавати своје незајажљиве апетите. Данас исто покушавају и са светом.
 
posten, i brz na pistolju, sherif bi dobrodosao i beogradu

Америчко наслеђе из Чикага из доба 30-тих прошлог века..додуше из нешто ближе историје која опет вуће корена из времна Ерпа, Холидеја, Били Кида и Џесија Џејмса. Зар нису неки родоначелници београдског подземља и узимали имена ликова из америчких 30-тих двадестог века као нпр Ранко Рубежић - Дач Шулц.:)
 

Back
Top