No politics on the first date... da/ne?

Verujem da je o ovoj temi nekada već bilo reči ali svakako, zanima me mišljenje:
Da li sa potencijalnim (romantično/seksualno) partnerima razgovarate o politici, koliko rano, zašto da, zašto ne?
Takođe, da li smatrate da je u redu nekoga otpisati samo na osnovu političkog opredeljenja ili stavova u vezi sa nekim društvenim problemom?
da to me bas napali :aha: :pop:

da to me bas napali :aha: :pop:
" Poljubio bi te ko Vučić Makrona kad siđe iz avijona. Pa bi ti platio frizuru da imaš ko Darija Kisić na kriznom štabu, i ne mari kad mi saopštiš da mi mesto side prenosiš koronu :mrgreen: .
Onda bi ti u muci zapevao nešto kao Dačić kad se blamira pred strancima, zamuco bi ko Brnaba dok ti uzimam rukicu, pre nego što te ne otresem ko Šapić loptu u finalu vaterpolo prventsva :mrgreen:"

Ko kaže da politika nije dobra za date?

Verujem da je o ovoj temi nekada već bilo reči ali svakako, zanima me mišljenje:
Da li sa potencijalnim (romantično/seksualno) partnerima razgovarate o politici, koliko rano, zašto da, zašto ne?
Takođe, da li smatrate da je u redu nekoga otpisati samo na osnovu političkog opredeljenja ili stavova u vezi sa nekim društvenim problemom?
Ne, jer priča o politici sa nekim novim pri upoznavanju dođe kao spuštanje u geto.
Muka mi je od naše politike odavno.

Stvarno mislim da je razgovor o politici glup, jer ako mene od te devojke primarno zanima političko opredeljenje onda ili ja nisam normalan ili mi se nije svidela dovoljno.

Ali mi je bitno, jer ako je simpatizer SNS ili SPS znači ili je u interesnoj sferi ili nema dovoljno mozga, a obe stvari mi se ne dopadaju.

Ne, ni sa potencijalnim a ni sa onima koji to već jesu. Lično mislim da je to mlaćenje prazne slame. Prokomentarišem tu i tamo nešto, ali ostrašćene političke diskusije ne dozvoljavam, kao ni naturanje političkih stavova.
Besmisleno je o tako nečemu uopšte i pričati na dejtovima, pa nismo zbog toga tu.

osoba koja ne pokazuje interesovanje za politiku, tacnije, za svet u kome zivi, nije vredna mog interesovanja.
Upravo NEPOZNAVANJE POLITIKE od strane obicnih gradjana, dovodi do svih svetskih problema.
Zamislimo osobu koja kaze "politika me ne interesuje" a onda ide na glasanje na kome se odredjuje sudbina drzave, njegova licna buducnost............
Takvu osobu smatram za svog neprijatelja jer, nepoznavajuci politiku, postaje "laka roba" za ispiranje mozga, odnosno , glavna opasnost za moju buducnost i buducnost moje dece. Uostalom, takve apoliticne osobe postaju glavno oruzje kojima u rukama onih koji prave ratove po svetu.

osoba koja ne pokazuje interesovanje za politiku, tacnije, za svet u kome zivi, nije vredna mog interesovanja.
Upravo NEPOZNAVANJE POLITIKE od strane obicnih gradjana, dovodi do svih svetskih problema.
Zamislimo osobu koja kaze "politika me ne interesuje" a onda ide na glasanje na kome se odredjuje sudbina drzave, njegova licna buducnost............
Takvu osobu smatram za svog neprijatelja jer, nepoznavajuci politiku, postaje "laka roba" za ispiranje mozga, odnosno , glavna opasnost za moju buducnost i buducnost moje dece. Uostalom, takve apoliticne osobe postaju glavno oruzje kojima u rukama onih koji prave ratove po svetu.
I ti to tako istrtljas nekoj zeni s kojom si izasao na romanticnu crtu? :D

Ako su oboje zrele, normalne osobe, one znaju da se u prvom susretu ne govori o teškim temama.

Međutim, posle nekog perioda viđanja moguće je da se tema postavi i da dođe do razočaranja. Ili ljudi shvate da se i u tome kapiraju. Imala sam par puta veze sa nekima sa kojima se politički ne slažem, to kad-tad dođe na red ako potraje. Stoga ako je u pitanju bilo šta što neće biti samo 1 ili dvaput, zgodno je imati slične poglede na stvari. Naprosto je prijatno biti sa nekim ko je iz naše priče.

Što znači da već drugi, treći susret.. može biti makar kratka tema.

To znaci da nemate inspiraciju za daljnji razgovor i da je vreme da predlozis pricu o kresanju pre nego sto krenete da bulaznite o politici, makar i u saljivom kontekstu.
Podsetio si me sada na jedan politički roleplay u koji sam imao. Dotična i ja smo krenuli na pogrešnoj nozi po pitanju politike ali smo ipak stigli do spavaće sobe i tu smo onda jedno drugom preispitivali politička uverenja. Čini mi se da su mi još uvek u nekom ormaru šinjel i Staljinova slika - iskustvo je bilo vrhunsko 😉

Sta god to znacilo.

Ali meni se dešavalo da kada sam čula šta misli, odjednom mi postane odbojan.

Zaključila sam da sličan politički stav mom nosi sa sobom niz drugih sličnosti. I nekako je stvarno nezgodno se kresati sa nekim za koga mislim da je kreten :mrgreen:... prosto ne ide. Može da se desi da ne mislimo o nečemu isto, ali da je generalno to to, to je druga stvar. Ne moramo glasati ni za istu opciju recimo sada u opoziciji. Ali mi je bitno da smo slični. Pa kad vidim neku sliku da je pre nego što smo se upoznali bio na istom protestu na kojem sam i ja bila, a meni sve drago oko srca :heart:

Podsetio si me sada na jedan politički roleplay u koji sam imao. Dotična i ja smo krenuli na pogrešnoj nozi po pitanju politike ali smo ipak stigli do spavaće sobe i tu smo onda jedno drugom preispitivali politička uverenja. Čini mi se da su mi još uvek u nekom ormaru šinjel i Staljinova slika - iskustvo je bilo vrhunsko 😉
Jeste brate ali to ti je vise istorijska i ideoloska igra. Istorjiska ponajvise. Sto se ne igrate danasnje politike?
Mogu i ja s njom da se igram ona iz pokreta otpora a ja zi ask d kveshchn.

Back