- Poruka
- 25.395
Koliko zapravo verujete u teorije zavera? Da li je to manija kontrole nad svojim/tudjim zivotom, visak slobodnog vremena, nedostatak istog, ili nesto drugo..?
Naslov teme tera na razmisljanje
Naslov teme tera na razmisljanje
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa svaka religija danas poznata ili nepoznata prosečnom čoveku,počela je od pojedinca koji "pati" (da se izrazim) od “Znam stvari koje oni ne znaju” a njegovi sledbenici su “Previše posebni da bi bili nasamareni”.
Pa kad se polupaju medjusobno jer su različiti,ili tako mislili,bilo je "Znam nešto što ti neznaš,i previše sam poseban da bi me nasamario",zato pridruži se ili nestani. Eto ti Krstaški Ratovi.
Pa svaka nauka je nastala po prinicpu "Znam nesto sto glupi narod ne zna", a svaka filozofija je oduvek bila usmerena protiv svega sto postoji, aman.
Sta pricas trustnoone, je li po tebi moderni covek istrebio neandertalca ili nije?
Reci da nije je isto sto i negiranje holokausta. Ili genocid nad indijancima, pa razne druge stvari, mislim... Toliko toga je bilo da spisku nema kraja...
Zavere su krajnje blaga forma destrukcije u odnosu na ratove itd. Pa ako postoje ratovi i slicne stvari, koliko tupav treba da budes da bi zakljucio da zavera nema
Osim istorije njima se bavi i filozofija, pa bi filozofi i intelektualci po definiciji u svakom dobu trebalo da budu vodeci teoreticari, dok je za narodne mase normalno da disciplinovano pasu ono sto im se servira.
Sto se tice citiranog teksta, nije mi jasno kako je impresivni spisak zavera od pre 5 godina spao na trio "ravna zemlja, vakcine i sletanje na Mesec"
Koliko glup treba biti pa svariti taj spisak... to su zavere?
Nauke su nastajale potrebom coveka da shvati svet oko sebe.Nekome to ide od ruke,nekom ne,nismo svi talentovani za sve...A filozofija je (po mom misljenju) nastala od previse dokonih ljudi,koje je mrzelo da bilo sta rade,pa su poceli da filozofiraju,da bi opravdali o cemu misle dok danima sede i ne rade nista.Pa svaka nauka je nastala po prinicpu "Znam nesto sto glupi narod ne zna", i svaka filozofija je oduvek bila usmerena protiv svega sto postoji, aman.
U novinama je sad popularna teorija o osiromasenom uranijumu. ni nje nema na "popularnom spisku" iako je ocigledno apsurdna.
A filozofija je (po mom misljenju) nastala od previse dokonih ljudi,koje je mrzelo da bilo sta rade,pa su poceli da filozofiraju,da bi opravdali o cemu misle dok danima sede i ne rade nista.
Rekoh ti kako nastaju...Skupe se njih par (ili jedan) i kaze,e to nije tako.Aj' da trazimo dokaz.Pa se menjaju teze,pogresno ili nepotpuno formiraju cinjenice...i eto ti jos jedne teorije zavera.
Super ti je misljenje, bistar si i talentovan nema sta
Dobro a reci nam kako nastaju realne zavere?
Na primer Neron kad je zapalio Rim, je l' se isto tako skupilo par drugara-vlastodrzaca i rekli "ajmo da pravimo sranje, istorija ce me zapamtiti kao velikog pesnika a ne zaverenika."
Ili dodje na vlast vojna hunta negde u Juznoj Americi, kako se oni organizuju?
A Neron nema veze ama bas ni sa jednim od njih.I da li je stvarno onm zapalio Rim ili su ga zapalili napadaci,koji su iskoristili njegovo ludilo?
Пожар је изазвао велику штету у уништио је већи део античког града пре него што је стављен под контролу, након шест дана. Поједини антички извори кривили су императора Нерона за пожар, док су га други хвалили због организовања мера за спречавање ширења пожара и помоћи жртвама.
Нерон је за пожар окривио хришћанску заједницу, услед чега је отпочео један од првих прогона хришћана у античком Риму.[1] Највероватније је да је пожар избио случајно.