Реч је о деци и родитељима, да не буде забуне...:wink:
Хтедох да поставим питање на теми о тинејџерима, ал да ипак не скренем ту тему само у овом правцу, нека буде нова тема...
Наиме, да ли су вас, и колико, родитељи контролисали, проверавали, пратили, претурали по дневницима или телефонима...?
Да ли пратите, контролишете и проверавате своју децу и како? (Или - да ли ћете то радити кад будете родитељи?)
Шта мислите о тој врсти залажења у личне ствари?
pa,kao teen da dam odgovor na nacin na koji su moji, oboje skroz drugacije ovome pristupali,i kakve je rezultate dalo
moja mama-nikad u zivotu njuskanje,stvarno,potpuno postovanje svega mog, od mobilnog do nekih dnevnika { iako ja u njima nikada nisam pisala nishta vec neke leve stvari } i uvek sam znala da je neshto bezbedno oko nje
sa tatom- pa ista situacija,mada on to ne radi jer ga
1. zabole
2. nema vremena
3. ne zanima { isto shto i prvo }
i pusta nas,ali shto ume da bude ponekad..npr ugura se u mojoj srednjoj kao predsednik skolskog odbora, da bi sve kontrolisao, nadgledao moje ocene 24/7, sve znao gde se krecem

i sad mi kroz salu preti da ce da bude i predsednik necega na mom faxu

i kad sam ga ja pitala a shto ne ide na bratov fax kroz smeh je rekao da sam ja zanimljivija za pracenje
shto je rezultiralo time da sam ja,pogotovo kad sam bila mladja stalno mislila da moram neshto da krijem od njega { a on pizdi od sakrivanja i lazi } jer je po prirodi jako histerican i u sustini,kaze da ceni kad mu kazes istinu shto je i tako,ali i pizdi kad mu kazes,i kad mu ne kazes tako da ti se na isto vatalo. Dok npr ja od mame nikad nishta nisam sakrivala, uvek sam joj sve govorila i ukratko, kad ne pratite dete mnogo lakse stekne poverenje u vas, i nekakav miran osecaj da moze neke stvari da vam kaze.
Plus shto je rekla ljubic,preventivno samaranje i cupanje za kosu

mislim,sve mi je to smetalo dok sam bila mladja, jer sam bila jako,jako,jako osetljiva i emotivna,i onda kad kazes neshto loshe takvoj osobi uvek sve trostruko gore shvati. Pa su me cesto puta i ismevali zbog toga,u stilu { on i moja maceha } '' mi nemamo vremena da budemo osecajni mi moramo da radimo,imamo zivot '' shto su i rekli,josh sa sve podsmehom...kasnije sam ocvrsnula,i evo sad u pola 11 uleti on meni u sobu ,vriisti { '' pic.ka ti materina ustaj!! ''

}, razvali vrata i ispade dere se na mene zbog propusta u vezi sudova...sinoc kako sam prala neki mali komadici hrane su ostali u tom odvodu,a ja nisam primetila , prvi put mi se desilo tako neshto,i svakkako bih skontala kad ustanem i kad odem da ih operem ponovo,al' opet....i onda mu ja mirnim tonom objasnjavam da je on histerican i evo posle kol'ko,nepunih sat vremena ulazi mi u sobu i lepo mirno me pita idem li na ples veceras jer ako ne idem da zapisem negde da ga podsetim da zalije cvece jer uvek zaboravi

Mislim,shto ja u principu ne volim, jer ne volim kad se neko dere i onda posle kao da nije nishta ni bilo, al' dobro.
Ali zato imam u okolini,pa dobro,nije bash primer ove teme ali....jedna od mojih najboljih drugarica, tata...tatu ne vidja,jer je i bio po zatvorima i neodgovoran je...npr ona i njen brat dodju kod oca i on im kaze da nema para da ih izvede nedge njih troje da jedu i pred njima ode sa svojom devojkom u neki restoran...udario sakom o zid pa razbio ruku,pred njom...majka,zive kod nje,ali joj se mama vidjala sa nekim ozenjenim covekom koga je ona beshe valjda htela da nagovori da ostavi zenu zbog nje, pa je mojoj drugarici govorila da treba da se odseli { 17-18 godina } jer bi ona da njen decko dodje tu i da koristi njenu sobu a njoj je ionako vreme da se osamostali

, shto je za nju bio shok,da je neko odvoji od mladjeg brata { da napomenem moja ta drugarica,jedna od najblizih, i najbolji djak u skoli,i sredjuje sve u kuci, vozi brata na treninge,pa svaki put '' jesi oprao ruke pre jela'' , dete koje bi svako pozeleo sama je sakupila
800 evra za svoje letovanje u Egipat { od prethodnih rodjendana i josh shteedela} }, ima jos primera koji pokazuju kako je zena do koske sebicna ,a kad je vidis,ima 30 neshto,mozda 40 godina a gradjena je ko ja

sitna,viitka, ide u solarijum, crna kosa,taj pogled rospije...