Њу Ејџ - Ново Доба

Potpuno se slažem sa onim što je rečeno.
Pogotovo posljednjim jezgrovitim sažetkom.
Ipak želio bih još da napomenem da je sve u Božijim rukama, pa i spletke bjelosvjetskih spletkara, tako da se nejednom u istoriji desilo da ljudi nešto urade zarad svojih ciljeva (često vrlo sebičnih) ali Bog to okrene u svoju svrhu :D .
Zato neka svako radi što radi, ako je Bogu po volji ostaće, a ako nije propašće ili biti okrenuto na sasvim drugu stranu, a onaj ko se upirao u poslove protvine Božijoj namjeri zapetljaće se u sopstvene zamke i zažaliti zbog toga.
Tako se mnoge stvari danas pokreću i okreću zarad trke za moći i bogatstvom ili manipulisanja drugima(ili još gorih stvari) ali oni koji to čine i ne znaju da samo rade "fizički posao" za nekog drugog koji će sve to sasvim drugačije upotrebiti, a oni će sami biti jednostavno sklonjeni uz sramotu.
Činiti loše drugima jednostavno se ne isplati :D :D :D (govoreno "njihovim" jezikom).
Zaštitinik malih i prostih (čistih u srcu) je jak i čini da se spletkari potru sami i između se, a malima će ostati sve oko čega su se trudili.
Živi bili pa vidjeli.

Sestra:
Isus Hrist je rekao:

"Jedan Bog, tokom beskrajnog vremena, slao je mnoge učitelje na Zemlju. Iza tih učitelja na planeti su ostajale mnoge svjetske religije koje, izgleda, danas čovječanstvo dijele na mnoge tabore i grupe. Ovo odvajanje nikada nije bila namjera našeg Tvorca. Izazov koji danas stoji pred vama jeste da vidite univerzalnu poruku koja struji kroz ove svjetske religije i da sve što struji spojite u jednu jedinu temu: prevazići vaše podjele i razdvojenosti. To i jeste razlog što sam došao - da sve ljude sastavim u bratstvo Jedinstva. Kako ste samo promašili da me razumijete. "

Молим референцу где пише да је то Христос рекао !!!

Делује као подвала ових замлата из Њу Ејџа. 8)

MaranAta:
Sestra:
Isus Hrist je rekao:

"Jedan Bog, tokom beskrajnog vremena, slao je mnoge učitelje na Zemlju. Iza tih učitelja na planeti su ostajale mnoge svjetske religije koje, izgleda, danas čovječanstvo dijele na mnoge tabore i grupe. Ovo odvajanje nikada nije bila namjera našeg Tvorca. Izazov koji danas stoji pred vama jeste da vidite univerzalnu poruku koja struji kroz ove svjetske religije i da sve što struji spojite u jednu jedinu temu: prevazići vaše podjele i razdvojenosti. To i jeste razlog što sam došao - da sve ljude sastavim u bratstvo Jedinstva. Kako ste samo promašili da me razumijete. "

Ja nikoga nikada ne nazivam zamlatom. Uvek saslusam
sa postovanjem, uvazavanjem i razumevanjem. Molim teprvo mi se izvini pa cu da ti odgovorim na tvoje pitanje.

Sestra2:
MaranAta:
Sestra:
Isus Hrist je rekao:

Ja nikoga nikada ne nazivam zamlatom. Uvek saslusam
sa postovanjem, uvazavanjem i razumevanjem. Molim teprvo mi se izvini pa cu da ti odgovorim na tvoje pitanje.
Ma vidim ja da se neko igra mojim imenom ovde, jer ja nisam ovo pisala. Kada zaboravim da se prijavim ukucam Sestra1, ali ova 2 - nisam ja.
Dakle da pojasnim moju nameru. Ovaj citat gore je tipican za New Age ujudurme. Ovakve objave, ako se secate su krenule u Americi jos pre desetak godina. Pozaboravljala sam imena medija kojima se javaljao Gospod, bas sa slicnim recima. Te objave su kasnije stampane u X primera i verujem da su mediji jako dobro profitirali. Na prvi pogled te reci su vrlo plemenite, kada iza ne bi stajali pogresni motivi. Znate onu pricu o vuku pod jagnjecim krznom. To je bila prethodnica pamfleta (koje cemo tek citati)o ukidanju religija i stapanju u jednu svetsku religiju. To bi bilo zaista divno kada bi se covecanstvo celo obozilo i stopilo u jednu veliku Bozansku ljubav, ali to se svakako nece dogoditi dekretima.Najljuci neprijatelj istini je poluistina s kojima obicno i barataju razni sumnjivi duhovni pokreti. Udavih Vas,,,izvinjavam se. Tu stajem....

Gosca:
Komshinica:
Nadam se da ću moći večeras da čitam to što ćeš mi pisati. Ako ne, sutra - nikad nije kasno za pametne i dobre reči.
Pozdravljam te.
Pozdrav i Aharonu.

Vidim da si jako usamljena i nesrecna dusica.
Tu molitva mnogo pomaze. Ja cu se isto moliti za tebe. Srecno.
Moli se ti duso za sebe, jer malicioznost je greh. Moli Gospoda da te izleci od te bolesti. Svako dobro.

Gosca:
Komshinica:
Nadam se da ću moći večeras da čitam to što ćeš mi pisati. Ako ne, sutra - nikad nije kasno za pametne i dobre reči.
Pozdravljam te.
Pozdrav i Aharonu.

Moli se dušo za sebe. Bog zna da li sam usamljena i nesrećna. Ti ne znaš. I moli se za šta god hoćeš, dobri će ti Bog uslišiti ako su tvoje namere iskrene i poštene. Malo si kontradiktoran: "Tu molitva ne pomaže" i "Moliću se i ja za tebe".
Saberi se.

Gosca:
Komshinica:
Pozdravljam te.
Pozdrav i Aharonu.

Ееехх, душо, и ја сам такође несрећна стога сада муче мене...грех...

МОЋНИ СУ ОДРЕДИЛИ: РАТ ЗАВИСИ ОД ВАС; МИЛОМ ИЛИ СИЛОМ - АЛИ, ПРЕЖИВЕЋЕ САМО ПОКОРНИ!

Наравно, рат или мир - зависи од тога како ће се овако наметнута глобална решења прихватати, т.ј. да ли ће грађани водећих земаља пристати на диктат светских тела и организација. Све то може да прође и без "гужве", под условом да човечанство мирно прихвати предвиђене промене и покори се глобалним коловођама. У противном, чекају нас општи нереди, ратови, глади, револуције, епидемије и друге "благодети" модернога доба.

Према плану светских организација, становништво у свету треба смањити за две, до две ипо милијарде људи (за око једну трећину до једну половину садашњег броја становништва ове срећне и веселе планете). Ово се такође може извести мирно, контролом рађања или ратовима и болестима - по жељи: данас се већ заборавило на скандалозне законе који су пре десетак година донети у најмногољуднијим земљама света, Индији и Кини, по којима се дискриминиши и чак кажњавају родитељи који имају више од једног детета, као на и насилне кастрације у Индији, којима су кажњавани родитељи са много деце.

10 блокова држава

Уколико становници ових земаља и целе планете све то мирно прихвате, план ће се испунити и без рата, уколико буде буне, моћни су заиста решени да свима објасне ко је газда, јер почетком новог миленијума, после 2000-те године, почиње потпуно нова ера; и то тако, што ће се тежити да на свету остане само 10 економских, политичких, културних, религиозних и т.д. блокова држава, које ће бити међусобно повезане у један систем, контролисан од једних светских тела.

Људи ће бити нови "номади" који ће се селити тамо - амо у потрази за послом и већом зарадом, без породице, без пријатеља, без нације и родног краја, без људскости. Највећа вредност ће бити држављанство, т.ј. пасош, који ће некоме дозвољавати да живи и ради у одређеном, боље развијеном региону. Као и свим номадима, сва имовина ће им бити покретна: телефони, компјутери, и т.д.; а сви податци на једној магнетној картици у глобалном систему, на којој ће бити рачун у банци, лични број, возачка дозвола, крштеница, пасош, и т.д.

Једном речју, човечанство будућности ће изгледати онако како га замишљају да је изгледало у камено доба, с том разликом што људи неће носити около камене секире, већ покретне телефоне и компјутере. Биће то људи са моралом џунгле и технологијом будућности. Тако ће обичан човек бити скитница од једне области до друге, у потрази за новцем и задовољством, док ће они, владари светских организација, диктирати правила игре и начин понашања својих поданика. Човечанство ће бити без државних граница и региони без слободе и суверенитета.

Наставиће се... :wink:

ma daj majke ti Maranata
kakve zavere i bakraci opcinjen
si glupostima i poznatim idejama
sto ih je milosevic doveo do savrsenstva
ne volim kad ljudi da bi opcinili druge
pricaju o nekim crnilima kao sve je pod zaverom
sad ce smak sveta
a oni sto slusaju u fazonu
"jaooo jaooo je li istina"
i nikada nista da se desi
ali ljudi mi veruju i veruju
ti si pametan, nisi glup ali ovakve
ideje su za zemljoradnike i naravno sve
one koji bi im verovali a da ne postave
nikakvo pitanje u vezi njih
ja sve ovo sa najboljim namerama

New age je vise komercijala! Ali pagane ne dirajte!
Sta imate toliko protiv paganskih religija????? Vise mi je muka koje kakvih prose****nja na tu temu, i jos od strane ljudi koji apsolutno nemaju pojma, ! Da li ste vi toliko nesigurni u svoju religiju da morate da pljujete ostale!!?

To je najstarija religija, nastala je jos u doba kada se covek oslanjao iskljucivo na svoja cula, bez uticaja vladara, drzave okoline... Ja stvarno ne vidim nista lose u slavljenju prirode kao bozanstva tzv Majke Zemlje, radovati se promeni godisnjih doba i slaviti sam ZIVOT! Biti sam svoj svestenik, i istinski osetiti BOGA!

Da ne spominjem koliko je praznika preuzeto (tj pokradeno) iz paganizma, uskrs na primer...mi ga tako zovemo a prvobitno bese Eostre po boginji plodnosti u ciju slavu su se nekad ostavljala jaja (simbol plodnosti, naravno ofarbana u crveno)po sumi kao pokloni velikoj Boginji, takodje i simbolika zeca-plodnost... ne znam samo kakve veze ima zec sa vaskrsenjem, ali dobro... naravno da su smislili izgovore i nabudzili neku pricu, ali obicaju su skoro neizmenjeni ( a zna se koja je religija starija)

shvatate sta hocu da kazem?

Bog je jedan a on ima mnogo imena....zvali ga vi Zevs, Jehova, Thor, Anubis....

religija je stvorena od strane ljudi, koji su toliko ograniceni u svom shvatanju i nikad nece saznati sta je u sustini bog, mi jednostavno nismo "napravljeni" za takvu vrstu razumevanja....verovatno postoji neki razlog za to!

Gostic:
ma daj majke ti Maranata
kakve zavere i bakraci opcinjen
si glupostima i poznatim idejama
sto ih je milosevic doveo do savrsenstva
ne volim kad ljudi da bi opcinili druge
pricaju o nekim crnilima kao sve je pod zaverom
sad ce smak sveta
a oni sto slusaju u fazonu
"jaooo jaooo je li istina"
i nikada nista da se desi
ali ljudi mi veruju i veruju
ti si pametan, nisi glup ali ovakve
ideje su za zemljoradnike i naravno sve
one koji bi im verovali a da ne postave
nikakvo pitanje u vezi njih
ja sve ovo sa najboljim namerama
Гостићу, па гледај мало око себе..па то се убрѕано ствара...

Back