Њоњаве пјесметине

Каквих све има, и какви су све популарни, Плави Оркестар је океј. То гађење спрам Плавог Оркестра ми никако не иде у главу.

Ево једне њоњаве ( или њањеве, користе се оба термина ) песме од Бијелог Дугмета. Са њиховог првог албума. Занимљива је и прича иза текста песме.

Бијело Дугме - Селма

Није чак ни тугаљива већ депресивна, просто да се убијеш, што је малчице превише за обичну песму о симпатији којој је писац помогао да унесе кофере приликом њеног одласка да студира у другом гладу. Уместо да јој каже шта осећа, он њој каже, "Путуј и молим те немој да се ослањаш на прозор."
Razumem šta hoćeš da kažeš, tekstovi jako velikog broja pesama su živi užas, zato sam kao kriterij za njanjavost pre svega uzeo glas izvedbenika, način pevanja i sam vajb pesme.

Sinejd O'Konor ima neke pesme koje su mnogo depresivne, čak se asimptotski dotiču sa patetikom, ali ja joj sve verujem i ne dovodim u pitanje emociju. Kod nekih drugih nije tako.

Први пут у животу након милион пута слушања ове песме сам чуо и њен крај . . . могу да кажем да није лош.
knez.jpg

Knez je ipak something else

Zasto nema V. Georgieva ovde?

Mislim da nikad nisam odslusao celu ni jednu njegovu pesmu zapravo (sem delove usput u nekim cekaonicama, trznim centrima i sl.) ali on mi deluje kao egzemplar za ovu temu
Слободно постављај. Ја њега искрено не могу да ставим у исти кош као и Бојана Маровића и Сергеја Ћетковића, да не помињем неке друге домаће извођаче, као што су Бојан Милановић, Дејан Цукић, итд.

Бојан Милановић - Не пали светло

Puno stvari od Zeljka Joksimovica.

Inace, ne spada ovu grupu, ali u grupu potpuno neiskrenih foliranata koji su pevali sve suprotno od svog karaktera je kod nas No1 Ceca.

Ceca je promisljena, racionalna, odvratna, alava i proracunata tetka; a peva neke pesme gde se kao folirantski raspada i ona je kao otirac i slicne gluposti, koje imaju 0% procenata veze sa njenim karakterom.

Zena u zivotu nije iskreno volela muskarca, i sve je koristila za napredovanje svog dpeta.

A ovamo kao peva neke pesme gde je neki muskarac njoj kao znacio nesto, lol.

Back