Njiva i orač

Demijurg

Poznat
Banovan
Poruka
7.211
Ne želim da ovo što pišem zvuči seksistički, nije mi namera, niti su mi takvi stavovi, samo mi je palo na pamet, ali želim da iznesem nekoliko različitih stavova iz nekoliko kultura. Najzad, baš me briga šta će o svemu misliti feministkinje.

Naime, na sanskritskom jeziku reč kyrva znači njiva, a reč je6ač znači orač. Prema hinduističkom poimanju prirodnog zakona, žena je njiva koju treba da uzore... češće jedan orač, a ređe više orača. Prema tom poimanju, njiva koju može da uzore više orača (ili jebača) je loša njiva (ili kyrva), a orač (ili je6ač ) koji može da uzore više njiva je dobar orač (ili je6ač ). To je što se tiče Indije.

U Kini se smatralo nešto jako slično ovome. Poznati kineski mudrac Lao Ce izjavio je jednom prilikom kako je brava koju otvara svaki ključ (aludirajući na ženski polni organ) loša brava, dok je ključ koji otvara svaku bravu (aludirajući na muški polni organ) dobar ključ.

Na Zapadu, u kolevci moderne civilizacije, takođe se smatra da je žena koja promeni mnogo muškaraca loša žena, odnosno kyrva, a da je muškarac koji promeni mnogo žena dobar muškarac, odnosno muškarčina.

Nisam siguran, ali mislim da je ovakvo poimanje muško-ženskih odnosa vladalo i u patrijarhatu i u matrijarhatu.

Šta mislite o ovome?

konfuc10.jpg

Мислим да је Конфучије веома паметно одговорио, али да овог идиота који је направио овакав постер, и са оваквим дебилним коментаром усрао слику треба обесити на сред Теразија за пример осталима.

Ta brava je trulex. Ona se ne računa.

Ja sam po tom pitanju jako striktan za konzervativnu vezu. Ili jedna prava ili ništa. Nisam glup da se vucam sa bilo kim, a posebno u današnja vremena.

Žena je napravljena od muškog rebra, a muškarac ih ima 24, znači da mora imati minimalno 24 žene da bi "muškarac:žena" bili "1:1".

Kako će me sada oprati neka feministkijna... Auuuuuuuuuu.

Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha.

Evo i jedan video kad smo kod feministkinja:

poznajem možda jednog muškarca neoptrerećenog time, koliko je muškaraca bilo pre njega, da li je žena nevina ili ne, i taj veruje u seks iz emocije, a emociju je gajio prema svakoj ženi sa kojom je bio, i to je lepo
nije ni čudo što se ljudi ne pronalaze i večito su nezadovoljni i *****ju, kad ih vezuju neka arhaična pravila koja veze nemaju sa ženskom prirodom,navikama i moralom

Uostalom, jedan vrli poznavalac svega i svačega je davno objasnio ovu pojavu: „Brava koju svaki ključ otključa je loša, a ključ koji otključa svaku bravu je kralj, car, Mojsije i Biba Struja zajedno“. To je bio komentar na tekst o legitimnosti RTV pretplate a ovaj dingospo je u naletu filosofske inspiracije podelio sa nacijom ovaj dovitljiv i ničim izazvani komentar. Dakle, jasno je i nedvosmisleno, žena kojoj treba ***** koji nije tvoj je prljava drolja, crkladabogda, dok je zdruge strane, sasvim normalno da bi ti zalelujao vršnjaka čak i njenoj šveci. Semipermeabilan stav ali svakako pravičan. Džejms Braun je u pravu, dis iz a menz vrld (dalje ne slušati).

:sad2:

Činjenica je da jedna žena može zatrudneti u jednom danu samo sa jednim muškarcem, a u isto vreme jedan muškarac (ako je dovoljno plodan) može u jednom danu oploditi veći broj žena...

Malo ste dosadni sa tim šovinističkim temama....da vas lepa Anđa ( Anđelina Žoli ), pozove na dejt....isplazili biste jezike do zemlje...ne biste se pitali, koliko ju je ključeva otključalo...ali treba biti baja ko njen Pit Bred..

Malo ste dosadni sa tim šovinističkim temama....da vas lepa Anđa ( Anđelina Žoli ), pozove na dejt....isplazili biste jezike do zemlje...ne biste se pitali, koliko ju je ključeva otključalo...ali treba biti baja ko njen Pit Bred..

jel ti licis na nju?Kako izgledas,znas,neke zene se muce i rade,dok muzevi ih ne paze,pa tako i propadnu,ima i toga!Zenu treba ceniti,voliti,postovati,paziti je kao cvet i zalevati je ljubavlju,a ne plaziti jezik za svako sikom i guzom!

jel ti licis na nju?Kako izgledas,znas,neke zene se muce i rade,dok muzevi ih ne paze,pa tako i propadnu,ima i toga!Zenu treba ceniti,voliti,postovati,paziti je kao cvet i zalevati je ljubavlju,a ne plaziti jezik za svako sikom i guzom!

Ne ličim...samo želim da nagalasim...da to koliko je žena imala muškaraca ili mučkarac žena, je više glupa tema...pa normalno je da će teško neko oženiti onu poslednju kamenjarku i radodajku sa ulice....mada ti slučajevi sa uluce, možda i najpoštenije zarađuju svoj hleb....diskutabilno je iz kakve su porodice potekle..da li imaju muževe koji ne rade, a deca treba da se hrane, a posao iole normalan ne mogu naći....ili očevi alkoholičari i zlostavljači, bez ičije podrške okrenu se kao lakoj zaradi, a u stvari...njteži posao na svetu i naravno njstariji zanat na svetu...i ne zaboravi postoje u sve većem broju i muške sponzoruše.....

Ne ličim...samo želim da nagalasim...da to koliko je žena imala muškaraca ili mučkarac žena, je više glupa tema...pa normalno je da će teško neko oženiti onu poslednju kamenjarku i radodajku sa ulice....mada ti slučajevi sa uluce, možda i najpoštenije zarađuju svoj hleb....diskutabilno je iz kakve su porodice potekle..da li imaju muževe koji ne rade, a deca treba da se hrane, a posao iole normalan ne mogu naći....ili očevi alkoholičari i zlostavljači, bez ičije podrške okrenu se kao lakoj zaradi, a u stvari...njteži posao na svetu i naravno njstariji zanat na svetu...i ne zaboravi postoje u sve većem broju i muške sponzoruše.....

zene treba da se bore za svoja prava,nezni su pol,i ja sam za to iako sam 'sirovo musko'cenim zenu i uvek bi pomogao,kad mogu naravno,ali naravno ne bih savetovao zenama da pribegavaju prostituciji,ne nikako da toliko padaju i da truju svoju dusu!

Dobro rekao Ranjenik-kakve veze , bogati, ključenzi...? Taj Konfučije mora da je bio
polupani konfučijanac...:mrgreen:
Po logici pečinskog neandertalikusa je ok da mu niko ne dira TO ŠTO IMA U PEĆINI
u šta spada i žena... To je arhetip i s njim se teško boriti-ulazi genetski u superego
uobličavajući nove matrice i obrasce...
Ima da se bori na ulazu u pećinu ZA SVOJE ! ! !
Homo balkanikus jedva da je nešto evoluirao od tada...
Tuđe možemo-svoje ne damo! ! !
(Kome se ne sviđa-pedala!!!):hahaha:

Dobro rekao Ranjenik-kakve veze , bogati, ključenzi...? Taj Konfučije mora da je bio
polupani konfučijanac...:mrgreen:
Po logici pečinskog neandertalikusa je ok da mu niko ne dira TO ŠTO IMA U PEĆINI
u šta spada i žena... To je arhetip i s njim se teško boriti-ulazi genetski u superego
uobličavajući nove matrice i obrasce...
Ima da se bori na ulazu u pećinu ZA SVOJE ! ! !
Homo balkanikus jedva da je nešto evoluirao od tada...
Tuđe možemo-svoje ne damo! ! !
(Kome se ne sviđa-pedala!!!):hahaha:

ko upravlja nagonima,taj je veliki,a ko ne upravlja,donji svet

Back