Njemački Figosport: Crnogorski bokseri - nevjerovatna stopa neporaženosti

D U K Lj A N I N

Ističe se
Poruka
2.960
Njemački Figosport predstavio šestoricu crnogorskih profesionalnih boksera

Crnogorski bokseri: Nevjerovatna stopa neporaženosti


“Paradoks je ogromna stopa neporaženosti, pošto čak šestorica od njih ne znaju za neuspjeh u profesionalniom ringu"...


crnogorski-bokseri-nevjerovatna-stopa-neporazenosti-slika-86080.jpg
Dejan Zlatičanin (Foto: Boris Pejović)
Crnogorski profesionalni bokseri su pravi ambasadori svoje zemlje. Da je tako, dovoljno je otvoriti stranice njemačkog Figosporta, koji ispod zastave Crne Gore daju sportske karte šestorice crnogorskih boksera.
Novinar Morten Kenig je u uvodniku napisao:
lg.php


“Crna Gora je mala jadranska zemlja sa svega 625.000 stanovnika i ima čak deset profesionalnih boksera. Paradoks je ogromna stopa neporaženosti, pošto čak šestorica od njih ne znaju za neuspjeh u profesionalniom ringu. Talenat, nikako drugačije se ne mogu objasniti rezultati boksera koji dolaze iz te zemlje".
Dejan Zlatičanin (skor u lakoj kategroiji, 15-0-0, 11 nokautom), je 28-godišnji ljevak i jedan od najtalentovanijih evropskih boksera lake kategorije. Uz solidnu tehniku, ovog Podgoričanina karakteriše odlična borba sa distance i udarac, koji od rivala odzvanja kao da dolazi iz kutije.
Prvak je Mediterana i vlasnik internacionalnog WBC pojasa koji će braniti 24. jula protiv Uzbekistanca Bahroma Pajozova, a pobjeda bi mu garantovala napad na svjetsku titulu koju drži Antonio de Marko.Sjekloća Nikola Sjekloća (supersrednja 24-0-0), poznat je njemačkoj publici zbog iznenađujuće pobjede prošle godine nad Korenom Gevorom u Gepingenu.
Fantastičan manevar, brze kretnje i pesnice su odlika ovog 34-godišnjeg Budvanina, koji mora biti ponosan kada pogleda šta je ostavio iza sebe. Vlasnik je Mediteranske i internacionalne WBC titule.
Predrag Radošević (srednja, 26-0-0) je 27-godišnji Podgoričanin kojem je svejedno da li boksuje u Austriji, Hrvatskoj, Bosni.., njegova ruka je pobjednički podignuta.
Sjajna tehnika odlikuje ovog borca, koji je osvajao mnogo naslova, poput šampiona WBC do 23 godine, silver internacional u WBC -u, dok je sada u posjedu internacionalnog pojasa IBF-a. U Berlinu se 6. oktobra očekuje njegov meč i naš savjet je - ne propustite!Radošević Milorad Žižić (srednja, 6-0-0) je tek na početku i 22. septembar će biti pravi test za njega.
Rival će mu u rodnom Nikšiću biti Mamadu Tijam, i ukoliko pobijedi, onda će tek napredovati na listama.
Tijam je čak 46 puta slavio nokautom, a devet puta je izgubio prekidom, od kojih su posebno bili teški nokauti od Feliksa Trinidada i Endija Lija.Žižić I Mićko voli fajtersku borbu, pa je spektakl zagarantovan.
Goran Gogić (teška, 14 - 4 - 2) je rođen u Pljevljima, ima 32 godine i ogroman broj navijača u Njemačkoj, koje je očarao borbama sa Pedrom Kerionom i nevjerovatno snažnim Cise Salifom.
Gogić je pristojan čovjek, pravi sportista sa izuzetno lijepim i zabavnim stilom.Gogić Zvjezdan Vidaković (lakoteška, 5-0- 0) voli za sebe da kaže da je gladijator. Fantastični refleksi mu to i dozvoljavaju u kombinaciji sa strahovitim krošeom i brzim pesnicama.
Ovaj Novljanin ring doživljava kao zabavu i njegove su borbe poput predstava, ali u kojima ponekad zaboravi na rad nogu.
Ostaje da se vidi koliko njegov talenat vrijedi u sudaru sa vrhunskim bokserima.

http://www.vijesti.me/sport/crnogorski-bokseri-nevjerovatna-stopa-neporazenosti-clanak-83300
 
Pa nista samo se hvali posto je i on crnogorac, pa misli ako su ti bokseri takvi da i on kao licnost u psihickom i fizickom smislu vise vredi hahahahah.

Sto nije kacio sve ovo kada su Kinezi pobedjivali LOL

Ista fora kao i mi pre Djokovica - svi cutali o tenisu, svi kao picili neki basket, e kada je Djokovic uspeo, onda svi treniraju neki tenis, svi nesto isticu da imaju talenat za to i svako se potajno nada da ce za 2-3 godine dogurati ne kao Nole ali bar u prvih 20.....HAhahahha smesno......

Isto kao sto i skoro svi misle da su nesto posebno , samo zato sto je Tesla bio Srbin, mada koliko vidim kradu nam ga i Hrvati i Madjari ili Rumuni i ko zna ko jos.....

Albanci hoce da nam ukradu Milosa (K)Obilica LOL.... Svaka zemlja hoce da ima nekog znamenitog, a da se odrekne svojih terorista i ubica, tiranina, da bi motivisala celo stanovnistvo da oni kao vrede nesto, da imaju kao neki "pedigre" da nisu tikve bez korena i slicno, ali jedna je istina - ruzan ce ostati ruzan, siromasan i dalje siromasan, pametan i dalje pametan (ali bez posla u Srbiji) a glup ce i dalje biti glup, bez obzira da li su svi dobitnici Nobelove nagrade iz Srbije, ako kaze Jedan Pirke je morao biti ubiVen. Dzabe sto je Tesla iz Srbije bio ako ti pricas ubiVen. Nece te Tesla napraviti pametnijim.
 
Objavljeno: 25.07.2012 u 00:07

Zlatičanin odbranio tituluzlaticanin-odbranio-titulu-slika-86080.jpg
(Foto: Boris Pejović)

Crnogorski bokser Dejan Zlatičanin odbranio je titulu internacionalnog prvaka svijeta u verziji WBC, u lakoj kategoriji.

On je večeras u Budvi, prekidom u osmoj rundi, savladao Uzbekistanca Bahira Pajozova
lg.php


Nevjerica na licu i glasan uzdah Uzbekistanca Bahroma Pajozova već nakon prvog lijevog krošea koji mu je ka licu uputio internacionalni prvak WBC verzije u lakoj kategoriji, Dejan Zlatičanin, pokazao je da izazivač zna od čega mu prijeti najveća opasnost.
Koristeći visinu, brzinu, savršenu tehničku i taktičnu obučenost, Pajozov je uspijevao da izdrži na nogama nevjerovatne napade ljevorukog bombardera. Ipak, u osmoj rundi osilio se da krene naprijed, vezao je tri udarca i izgubio koncentraciju da se otvori na trenutak, a onda je uslijedio - grom!
Kontra u vidu dinamita u lijevoj pesnici 28-godišnjeg Podgoričanina i jednom od najboljih svjetskih sudija Italijanu Gvidu Kavaleriju nije preostalo ništa drugo već da prekine meč bez brojanja Uzbekistancu.
“Naročito sam u osmoj rundi dozvolio rivalu nadu pošto je nakon tri vezana udarca prvi put u toku meča pomislio da ima šansi. Iskoristio sam to njegovo otvaranje i prekidom riješio meč. U četvrtoj rundi mu je zaštitna guma izletjela zbog udarca i tvrdim da je nije namjerno ispustio, jer se Pajozov pokazao kao tehnički i taktički najbolji borac protiv kojeg sam do sad boksovao. I naravno, u potpunosti boksuje u skladu sa nazivom našeg sporta "plemenita vještina", kazao je Zlatičanin, koji je ostvario i 16. pobjedu u profesionalnom ringu, uz nevjerovatnih 12 nokauta za kategoriju u kojoj boksuje.
A svako ko je gledao meč, složio bi se sa odlukom italijanskog sudije, jer je rival Dejana - dinamita Zlatičanina bio bukvalno pretučen.
Već tokom četvrte runde Pajozov je pokazao nevjerovatnu hrabrost, izdržljivost i sportsko viteštvo kada je hladnokrvno ostao u meču i pored dva razorna lijeva krošea koju mu je plasirao Zlatičanin.
U prvoj situaciji Pajozova je, čini se, spasilo to što mu je zaštitna guma ispala iz usti.
“Bilo je jako teško u ringu, nevjerovatna vrućina mi nije dozvoljavala da svom silinom krenem naprijed i da zadajem serije udaraca, jer je bilo gotovo nemoguće disati. Zato sam ušao u mali rizik da primim ta tri udarca u osmoj rundi i da iz kontre dovršim meč. Kao i u svim prethodnim mečevima, u ring sam ušao nevjerovatno pripremljen, ali ovoga puta nijesu postojali humani uslovi za sport”, dodao je Zlatičanin, vlasnik šampionskih pojaseva prvaka Mediterana i internacionalnog prvaka u WBC verziji supersrednje kategorije, te prvi je na listi kandidata za prvaka svijeta.
Koliko je bilo sparno i vruće, čak i bez vazduha u sali Mediterantskog sportskog centra u Budvi, pokazuje i podatak da je između rundi i slavni italijanski arbitar tražio osvježenje.
A u glavnoj uvodnoj borbi viđen je još jedan žestok okršaj u kojem je najbolji crnogorski supersrednjak Nikola Sjekloća, u meču za rejting pobijedio najboljeg francuskog boksera te kategorije Hadilaha Muhamadija jednoglasnom odlukom sudija.
Nikola je dominirao tokom prvih sedam rundi u kojima je makar po dva puta razorno desnicom pogađao izdržljivog Francuza, ali nije uspio da ga obori.
Sjajno pripremljeni Francuz iskoristio je teške uslove u dvorani i podatak da su se naši bokseri spremali na tridesetak stepeni nižoj temperaturi u Sloveniji da iskoristi pad snage našeg boksera, ali nije uspio da značajnije ugrozi Sjekloću osim na startu osme runde.
A osim mečeva naših šampiona, sjajna borba viđena je i u duelu velter kategorije između Bogdana Mitića iz Srbije i Rusa Konstantina Ponomarjova.
Mitić je bio bolji tokom svih deset rundi jer je uspio da pronađe način da preko desne rukavice žestoko udara Rusa.
Zbog nemogućnosti da nađe način da ugrozi boksera Srbije, ruski bokser je čak zaradio i javnu opomenu zbog udaranja glavom, a u finišu meča koristio je i neke rvačke tehnike.
Sudije su uz burno negodovanje objektivne publike dodijelile pobjedu ruskom bokseru.
U prvoj uvodnoj borbi, Rus Murat Jasijev je u kruzer kategoriji prekidom u 2. rundi pobijedio Mađara Petera Hegeša.
Jedan razorni lijevi aperkat povrijedio je Mađaru nos i nije mogao da nastavi da boksuje.

http://www.vijesti.me/sport/zlaticanin-odbranio-titulu-clanak-84305
 
U potpunosti se slažem sa tobom!

Pogotovo za Đokovića hahahhaha :D :D :D Od kada se probio ja to pričao da će sada svi da treniraju tenis i da se pale, lože na taj "veličanstveni" sport, smejali mi se, sada kada pokušam da ih podsetim na to prave se da su zaboravili šta sam pričao :)

Nemamo mi novaca za profi borce... Probije se po neki ali to je ništa... Hembeš ti to kada ni za takmičenja nemaju ljudi, a ne da im klub obezbeđuje sumplemente, da im neko prati ishranu i da ne tupim dalje...
 

Back
Top