Baraba na kvadrat
Elita
- Poruka
- 17.138
Nikola Tesla američki fizičar.Ovo ostalo se ne vidi dobro.Pa fizičar sigurno nije-bar ne školovani a američki-to je već diskutabilno.Uzrok:Amerikanci prisvajaju sve što su finansirali,što je prema mom mišljenju normalna stvar.Tesla je imao i njihovo državljanstvo,tamo je radio,tamo je i umro.Naš veliki naučnik je Milutin Milanković.
Jugoslavija nije postojala kada se on rodio. Ako cemo po tome u kojoj drzavi se rodio onda je AustrijanacPo mom misljenju najpravednije bi bilo da pise yugoslovenian physicist .
Odavno je u svetu prestalo da bude bitno odakle ko potiče.Pisali bi hrvatski fizičar (iako nije bio fizičar) u krajnjem slučaju ali obzirom da je više proveo u USA nego u Hrvatskoj a pri tome ima njihovo državljanstvo i tolike godine ga finansirale američke kompanije meni je potpuno logično da su to napisali.U Smiljanu je proveo samo detinjstvo i ništa više.Upravo to
Ma bre kako oni to gledaju . Zna se gde se rodio i odakle je potekao . Mogu i ja reci da sam Nemac al jos 100 puta da se okrenem naglavacke nece biti da sam se tamo rodio .
Kako to
Po mom misljenju najpravednije bi bilo da pise yugoslovenian physicist .
Još preciznijeJugoslavija nije postojala kada se on rodio. Ako cemo po tome u kojoj drzavi se rodio onda je Austrijanac![]()
Ništ neobično. Može neko biti Srbin a pri tom Američki naučnik. Istina je, šta ima da se lažemo. DA je ostao ovde, nikad ništa ne bi uradio.
Leonard Ojler - Švajcarac, ali je većinu stvaralačkog života proveo u Sankt Petersburgu i bio ruski akademik.
On je imao američko državljanstvoNe kažu oni da je on Amerikanac, već američki fizičar
a to je malo drugačije