- Poruka
- 12.874
Ništa što voliš nije izgubljeno rece neko, stvari, ljudi, uvijek odu prije ili kasnije. Znamo da je sve prolazno ali kako sto duze zadrzati ono sto volimo?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I to je jedan od nacina, sacuvacemo u svojim pjesmama i uvijek se sjecati i nanovo dozivjeti!Poezija umetnost
Zavisi da li je to što volimo "moralo da ode" (nije više među nama) ili je želelo da ode.Ništa što voliš nije izgubljeno rece neko, stvari, ljudi, uvijek odu prije ili kasnije. Znamo da je sve prolazno ali kako sto duze zadrzati ono sto volimo?
Postoji secanje na sve ono što smo voleli a izgubili i na taj nacin ostaju zauvek u namaNišta što voliš nije izgubljeno rece neko, stvari, ljudi, uvijek odu prije ili kasnije. Znamo da je sve prolazno ali kako sto duze zadrzati ono sto volimo?
Važno je naučiti staviti tačku, posle završenog poglavlja u životu. Nekad čak i uzvičnik, da nas podseti, zašto ne treba da patimo, jer smo dali sve od sebe a neko to nije cenio. Jeste nekad dugotrajan proces, ali neophodan, jer toliko lepog, nepoznatog i neistraženog nas čeka kad zatvorimo ova vrata i otvorimo druga: Vrata nastavka našeg ovozemaljskog života....i ako su te dotakli, i ako su u tebi, onda su i dalje tvoji...
Vracam se na ovo sto je @Shadow_woman rekla, da li su oni koji su zeljeli da odu vrijedni da tu i ostanu ako ce nam ta sjecanja pricinjavati bol i smetati nam da idemo dalje?
Cesto citam kod pjesnka te izjave ja i dalje imam te u srcu i mislima, zar to nije patnja, ozivljavati se i vracati ili im je samo dovoljno to da imaju tu osobu tu gdje jeste?
Važno je naučiti staviti tačku, posle završenog poglavlja u životu. Nekad čak i uzvičnik, da nas podseti, zašto ne treba da patimo, jer smo dali sve od sebe a neko to nije cenio. Jeste nekad dugotrajan proces, ali neophodan, jer toliko lepog, nepoznatog i neistraženog nas čeka kad zatvorimo ova vrata i otvorimo druga: Vrata nastavka našeg ovozemaljskog života.
Dati sve od sebe za MENE znači dati vreme, osećanja - sva, razumevanje, poverenje, život na dlanu, tj. sve ono što očekuješ od druge osobe da pruži tebi.Sta zapravo znaci dati sve od sebe?
Kako se to meri?
Sta zapravo znaci dati sve od sebe?
Kako se to meri?
Naravno da nekad odlazi i onaj koji voli, ali je pitanje "zašto". Verovatno jer je primetio da emocije partnera nisu istog inteziteta kao na početku, tj. da se ljubav sa druge strane gasi.Često čitam i slušam o tome kako onaj koji odlazi ne voli.
Da li je to baš tako?
Krst nosi onaj koji odlazi, no ja ne bih tvrdila da ne voli.
Ako smo spremni da prihvatimo konačan, fizički odlazak onih koje volimo, znajući pri tom da nisu otišli jer nas ne vole, zašto se ne bi ponekad potrudili i
pogledali i ove druge odlaske iz malo drugačijeg ugla.
Odlaze oni koji vole.Ponekad i pre od onih koji i ne vole baš toliko.
Nisu prestali da vole, samo su bili malo hrabriji od onih koji su ih ( neretko ) naterali da odu, a zatim presudili da onaj odlazeći nije ni voleo.
Lakše je tako živeti.Nije da nije.
Tacno tako, ali vrijeme ucini svoje pa kao neka fina sjenka prekrije sve to, ali pri ponovnom susretu sve ozivi kao da je bilo juce, htjeli ne htjeli to se desi i desavalo mi se i onda sam ponovo odlazila jer nijesam mogla nastaviti tamo gdje sam nekad prestala.Po meni, jednom ostavljen trag na srcu, ostaje tu zauvek.
Može samo da postane nevidljiv čak i nama samima.
Zavisi od toga koliko je bila dubina ostavljenog traga.
Vetar će obrisati tragove stopa u pesku, ali to ne znači da oni nikad nisu bili tu...
Naravno da nekad odlazi i onaj koji voli, ali je pitanje "zašto". Verovatno jer je primetio da emocije partnera nisu istog inteziteta kao na početku, tj. da se ljubav sa druge strane gasi.
Tacno tako, ali vrijeme ucini svoje pa kao neka fina sjenka prekrije sve to, ali pri ponovnom susretu sve ozivi kao da je bilo juce, htjeli ne htjeli to se desi i desavalo mi se i onda sam ponovo odlazila jer nijesam mogla nastaviti tamo gdje sam nekad prestala.
( nasmejala si me )Ponavljac peceni kolac haha. Kaze starac Pajsije za jednog konja kad je prelazio preko jednog trulog mosta i upane mu kopito izmedju dasaka i nikad vise nije htio tamo da ide a covjek opet ide tamo gdje je jednom pao. Lekcija nikad dosta dok ga dobro ne zaboli.
Ovo je dobro pitanje.
Kada bi svako seo i iskreno popričao sa sobom, ostao bi sa onim pitanje; "Da li je moglo još nešto?"
Uvek može.Onda ide drugo pitanje, pa potpitanje, pa u nedogled.
Uglavnom ( što je nekako i normalno i očekivano ), svi smo skloni reći; Dao/la sam sve od sebe.
Da li smo to zaista i učinili...
Upravo to uvek je moglo vise kad posle svega sednemo i razmislimo sta je i kako bilo...
Iz toga krivimo sami sebe i plus primamo krivicu koju je osoba svalila na nas jer ono nisi se potrudio dovoljno, nisi se trudio...
U tom periodu nasa svest i intelekt protkan emocijama, borbom i sa samim sobom, voljom, i mogucnostima, opcijama smo uradili ono sto mislimo da je najbolje i najlogicnije strateski sa nadom da ce uspeti dok vreme gazi tj surovo je je i ne prihvata propust i lose odluke, planove koji se nisu ostvarili...
U tom periodu smo mogli jednostavno to sto smo pa smo ga nazvali "dao sam sve id sebe".
A kad svemu dodje kraj i sve se stisa e tad iz te tisine krece krik na propuste sta smo mogli jos, jao tu sam mogao, sto nisam to ucinio, mozda bi sve bilo drugacije...
Meni je to bol jer sam izgubio nesto sto sam sanjao i mozda sam trebao da se bacim malo vise, zaduzim, ne znam, da molim za sansu za poso i zaradu jer vreme ide protiv mene...Ne znam...Naidje taj talas secanja i onda uz njih i to sta sam mogo i koliko sam dao, i da li sam dao sve od sebe ili ne...Iz ovog stanja svesti sad bih ucinio mozda vise ali da li bi to bilo dovoljno.Sad je kasno prica se zavrsila sa tuzno za mene i po mene i to je to.Osecaj poraza i sopstvene vrednosti...
Ne volim je i secanja su jedino sto imam i to pomesana sa srecom i tugom koja peku.Ali peku na taj nacin jer je srce slomljeno a u isto vreme zeljno i spremno za nesto novo a toga jednostavno nema, i tu je strah id ta secanja i strah da nikad nece ta neka nova ljubav dostici nivo predhodne i da se zadrzi u progura period zla i kad je tesko da ostane do izlaza iz nekih problema.Strah da nova ljubav ne bude krha i srusi se i opet se usunjaju ta secanja te neke ljubavi i ta tuga opet...