Quantcast

"Ništa bolje nismo smislili na Balkanu prethodnih 30 godina"

Poruka
17.772
NIJE NOVA JUGOSLAVIJA Već viđena priča regionalne saradnje
Cilj bombardovanja Sarajeva i "malog Šengena" je isti
Sve bitno u vezi s projektom krije se od javnosti
Piše: Andrej Nikolaidis
prije 1 sat

  •  - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
Andrej Nikolaidis
Foto: Screnshot


U jednoj stvari u vezi s "malim Šengenom" Aleksandar Vučić i Edi Rama govore istinu: to, doista, nije nova Jugoslavija – ona u kojoj će se, umjesto Slovenije i Hrvatske, naći Albanija. "To" je nešto mnogo gore od toga. "To" je replika Kraljevine Srba Hrvata i Slovenaca. Preciznije: ono što prave je kraljevina Srba i Albanaca.
Neće to, dakako, i formalno biti kraljevina. Ali, neće biti ni demokratija – naprotiv, biće tu gomila autoritarnih lidera, od kojih će svaki, u praksi, biti kralj na teritoriji koju bude kontrolirao. Biće tu, dakako, i gomila nacionalizama, i još više korupcije nego što je do sada bilo. Neće, dakako, ta država/savez odmah biti proglašena – koliko "da se Vlasi ne dosjete"...
Počet će sa slobodnom trgovinom i protokom ljudi, jer to je, znate, ekonomski, a ne politički sporazum, kao što je i Evropska unija počela sa ugljem i čelikom. Završit će sa zajedničkim parlamentom i kontrolom granica.
Vijek nakon što su velike sile stvorile Kraljevinu SHS, one (ili barem neke od njih) pokušavaju na Balkanu "implementirati" eksperiment zapanjujuće sličnosti. Poslije Prvog svjetskog rata, Francuska i ostale pobjednice htjele su "Malu Antantu" na Balkanu: pa su napravili Jugoslaviju Karađorđevića.
Druga je priča što je to bila najgora država koju može napraviti bilo čovjek, bilo životinja – ona je, ta država, uostalom, uz zvjerstva okončala svoj vijek. Da nije bilo Tita i partizana, koji su na ruševinama te države stvorili nešto posve drugo, njenu aksiološku suprotnost takoreći, ideja južnoslovenskog zajedništva bi nakon tiranije Karađorđevića ostala upisana slovima crnjim od sipinog mastila, crnjim od "Crne ruke", u imaginarnoj knjizi zajedničke historije.
"Svi Srbi/svi Albanci u jednoj državi"
Kako izgleda kada Zapad na Balkanu pravi kompleksnu državnu tvorevinu, shodno svojim potrebama, vidjeli smo, dakle, godine 1918. Shodno tadašnjim geopolitičkim projekcijama, prevashodno Francuske, ugašena je, recimo, država Crna Gora. Svrgnuta je njena dinastija, razvaljeni parlament i ustav, izbrisan svaki subjektivitet te međunarodno priznate države, nakon čega je Srbiji dozvoljeno da je anektira.
Onda su se, prije koju godinu, Francuzi javno ispričali živim potomcima dinastije Petrović Njegoš i Crnoj Gori. Da bi Emanuel Makron (Emmanuel Macron) danas ponovo stvarao uslove da se Crnoj Gori desi isto. Šta da vam kažem: svako onaj ko je bio toliko glup da povjeruje u iskrenost i priče o "civilizaciji i vrijednostima" imperija zaslužio je sve što će mu imperij učiniti.
Vučićev i Ramin "mali Šengen" je model koji bi osigurao da, umjesto da budu poraženi, poniženi i odbačeni, dva velikodržavna projekta, koja su najveća prijetnja sigurnosti ovog regiona, budu namirena i realizirana. Ime tih projekata je "velika Srbija" i "prirodna Albanija". U državnoj skalameriji koju prave Vučić i Rama doista bi bilo ostvarenio ono: "Svi Srbi/svi Albanci u jednoj državi."
Kao i 1918. godine, to je upakovano kao navodno "progresivna" ideja zajedništva i saradnje. Pa ti odbij ono što je "napredno" i u "duhu integracija". Proevropska priča će se, po inerciji, još neko vrijeme nastaviti, ali eventualno formiranje kraljevina Srba i Albanaca značilo bi "zbogom" evropskim integracijama regiona. Nešto se pitam... A ko vam je do sada branio da sarađujete? Šta je bila prepreka saradnji i normalizaciji odnosa, ako na vaši nacionalizmi, koji sada trebaju biti nahranjeni Bosnom (i Hercegovinom), Crnom Gorom i Makedonijom?
"mali Šengen" podrazumijeva i, citiram autore ideje, "jačanje prekogranične saradnje u oblasti sigurnosti". "Oblast sigurnosti" je isto, je li, ekonomija? Podrazumijeva i uklanjanje granica i slobodno kretanje ljudi. Reklo bi se kako su navedeni ciljevi "malog Šengena" bili ostvareni još 1992. godine. Tada je realizirana potpuna "prekogranična saradnja u oblasti sigurnosti" između Srbije i dijela Bosne i Hercegovine – danas mu je ime entitet Republika Srpska.
Džinovski migrantski logor kao "Čistiliše"
Kako izgleda ta saradnja imao se prilike uvjeriti i sam Vučić, kada je onomad obišao srpske artiljerijske položaje iznad Sarajeva. Od Beograda do Sarajeva je putovao bez pasoša i bez bilo kakve granično-carinske kontrole, što znači da je još tada bilo osigurano "slobodno kretanje" (naročito naoružanih) ljudi. Kao i slobodno kretanje roba (naročito oružja). O tome vam govorim: metod je različit, no cilj bombardovanja Sarajeva i "Malog šengena" je isti.
Ideja da će "ekonomska saradnja" pacifikovati balkanske nacionalizme je ujedno smrtno opasna i urnebesna u svom idiotizmu. Opasna je, prije svega, jer bi neminovni (ne tako daleki) raspad te zajednice značio novi rat. Predstavnici "škole mišljenja" po kojoj su ekonomija i slobodno tržište lijek za nacionalizam vele kako sukobi nastaju iz siromaštva, dok razvoj ekonomije podstiče stabilnost.
Da vas podsjetim: Titova Jugoslavija se raspala, a klanica otpočela, ne onda kada smo bili siromašni, nego baš onda kad smo bili najbogatiji u čitavoj svojoj historiji. Onda kada je Ante Marković digao jugoslovensku ekonomiju, kada se činilo kako se dešava ekonomsko čudo. Da bi "velika Srbija" bila ostvarena, srpski je nacionalizam bio spreman istrpjeti uništenje srpske (i crnogorske) ekonomije.
Savez koji prave Vučić i Rama, uz učešće Zorana Zaeva, kao "korisnog idiota" tog projekta, zapravo je markiranje i policiranje teritorije postavljene ispred Šengena, svojevrsne tampon zone – koja ovoga puta, za razliku od one "Male Antante", ne štiti od ratne prijetnje, nego od migracija. Stanovništvo te teritorije raseljavat će se u Evropu, gdje god ima bauštele i suđa da se pere, a teritoriju će naseljavati – migranti. Kraljevina Srba i Albanaca će, između ostalog, biti i džinovski migrantski logor, svojevrsno "Čistiliše", mjesto gdje će se vršiti selekcija ko može, a ko ne može na rajske livade zapada.
Crnogorci, evo vam opet 1918.
Sve bitno u vezi sa projektom "mali Šengen" krije se od javnosti, pa tako i kakvo rješenje "kosovskog čvora" dogovor Vučića i Rame podrazumijeva. Odgovor na to pitanje očito se ne dopada Albinu Kurtiju. Preostaje da se vidi koliko diplomatskog (i doslovnog) zavrtanja ruku od zapadnih pokrovitelja novog oblika "balkanske saradnje" može izdržati Kurti, ali i crnogorsko i vođstvo bosanskih Bošnjaka, koji se, također, opiru predbračnom ugovoru Vučića i Rame.
Mnogo je tu upitnika. U ovom trenutku nije jasno ni šta o svemu tome misli Rusija. Osnov balkanske politike te zemlje na Balkanu do sada je bilo nerješavanje pitanja Kosova. Iz tog upitnika slijedi niz drugih. Šta o tome misli srpska desnica, koju Vučić ne kontrolira? Šta o tome misli Amfilohijev dio Srpske pravoslavne crkve? Šta ako Zaev izgubi sljedeće izbore, pa o budućnosti kraljevine Srba i Albanaca bude odlučivao VMRO DPMNE?
A šta veli Turska? Da li je bošnjačko "ne" betonirano, ili bi moglo postati "da" ukoliko to zatraži, recimo, edžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan) A Hrvati, bez kojih, treba li podsjećati, Bosna nije Bosna? Kako oni? Što se Crne Gore tiče... Vladajuće strukture u Crnoj Gori godinama ponavljaju patriotsku mantru: "Nikad više 1918!" E pa: evo vam je opet. A sad da vidimo ko će od vas dići ruku za nju?
 

Dekston

Domaćin
Poruka
3.986
Najbitniji igrači bi trebali biti Srbija,Makedonija i Albanija. Crna Gora ništa i ne proizvodi,šta se oni tu šigicaju. Mali Šengen omogućiće brži protok robe i ljudi. BiH možda se priključi možda i ne. Bošnjaci će namjerno lupiti kontru Srbima jer su Srbi blokirali ANP. Republici Srpskoj će biti svejedno hoće li BiH biti dio Malog Šengena ili ne. Jedan dio javnosti u RS podržava ekonomsko povezivanje uglavnom preduzetnici,drugio dio zazire od toga jer smatraju da se Malim Šengenom uvezuje Zelena Transfezala na Balkanu,treći dio javnosti je ravnodušan. Uglavnom RS se obezbijedila već sa desetak metara drva,nekoliko litara rakije i lonac masti. Pa bio ga ili ne bio Mali Šengen nama svejedno :mrgreen:.
 
Poruka
17.772
Najbitniji igrači bi trebali biti Srbija,Makedonija i Albanija. Crna Gora ništa i ne proizvodi,šta se oni tu šigicaju. Mali Šengen omogućiće brži protok robe i ljudi. BiH možda se priključi možda i ne. Bošnjaci će namjerno lupiti kontru Srbima jer su Srbi blokirali ANP. Republici Srpskoj će biti svejedno hoće li BiH biti dio Malog Šengena ili ne. Jedan dio javnosti u RS podržava ekonomsko povezivanje uglavnom preduzetnici,drugio dio zazire od toga jer smatraju da se Malim Šengenom uvezuje Zelena Transfezala na Balkanu,treći dio javnosti je ravnodušan. Uglavnom RS se obezbijedila već sa desetak metara drva,nekoliko litara rakije i lonac masti. Pa bio ga ili ne bio Mali Šengen nama svejedno :mrgreen:.

Kakav si ti domacin s par litara rakije.
 
Poruka
17.772
Dovoljna mi jedna pletara. :D

Slab si. Ja svako jutro dve casice rakije. A navecer jedan konjak posle vecere.

15 godina nisam video doktora. Nikad bolestan. Jak ko zemlja.

Uzimao sam dobru rakiju od jednog Blagojevica iz Bunova kod Foce. Ali on je umro a oba sina su se odselila u Novi Sad. Imanje im je zaraslo i nema vise ni sljivika ni rakije. Sada kupujem tu i tamo ali imam osecaj da nema isti efekat ko ova sto sam uzimao prije. Gubi se to. Dosta ih sfuseri pa onda popravlja. Ovi stari umiru po selima i opada kvalitet.
 

комшија

Legenda
Poruka
56.235
https://srbin.info/ekonomija/minist...esignal&utm_medium=push&utm_campaign=web_push

МИНИСТАР: Увозићемо Албанце преко интернета! Радиће свуда по Србији!?
(ВИДЕО)


Мања контрола трговине, пролаз робе без царина којима се пуни буџет Републике Србије, путовања без пасоша, лакше запошљавање у Србији, Северној Македонији и Албанији за грађане тих држава – то је циљ договора председника Александра Вучића и премијера Зорана Заева и Едија Раме. Како ће се закони и пракса томе прилагодити?

1574594815400.png


12:20 24.11.2019.

Од 1. јануара се у Србији уводи “е-странац” – електронско аплицирање у националним службама, како би и пре доласка радника у Србију дозвола за рад била одобрена, рекао је министар за рад, запошљавање, борачку и социјалну заштиту Зоран Ђорђевић.

Сваки грађанин Србије, Северне Македоније и Албаније моћи ће да пређе границу уз личну карту или пасош. Уколико пронађе посао, моћи ће да електронски аплицира за продужење боравишног рока од 90 дана и биће пријављен у Централни регистар.


За страног држављанина тада ће важити иста правила и процедуре као и за домаће раднике.


На реду је усаглашавање прописа са ресорним министрима Северне Македоније и Албаније. Министар Ђорђевић каже да очекује да ће то врло брзо ући у званичну процедуру.


“Желимо да будемо атрактивни, да немамо неки лимит када је у питању радна снага”, истакао је Ђорђевић.


Тренутно је у Србији, према Ђорђевићевим речима, мање од 10 одсто незапослених, али се чека крај трећег квартала, јер су тада бољи резултати.


“Нама није циљ да проценат буде нула, то је већ проблем за државу. Најздравије је да буде негде око два-три одсто незапослених. Ми ћемо гледати да у наредним годинама то спустимо”, истакао је министар.


Ђорђевић је поред тога рекао да ће првенство у запошљавању наводно имати грађани Србије, међутим није прецизирао на који начин би држава могла да натера приватнике да се одлуче за одређеног радника на националној основи или по критеријуму држављанства, јер би се тада вршила дискриминација.
 

eremita

Zaslužan član
Poruka
116.813
Vučić u Tirani: Dogovorili smo formiranje jedinstvenog tržišta rada, u Beogradu nas čeka ISTORIJSKI SUSRET
Blic 20.12.2019.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u Tirani dogovorena veća integracija organa za vanredne situacije i formiranje jedinstvenog tržišta rada sa Severnom Makednijom i Albanijom.

Vućić je posle trojnog sastanka sa Zoranom Zaevim i Edijem Ramom rekao da su postignuti konkretni dogovori o saradnji Srbije, Severne Makedonije i Albanije, a da će sve biti završeno krajem januara na "istorijskom susretu" u Beogradu.

- Dogovorili smo veću integraciju naših organa za vanredne situacije, zajendičko delovanje vatrogasnih i policijskih jedinica u slučaju požara, poplava, zemljotresa i slično. Imaćemo jedinstvenu datoteku službi bezbednosti, da istog trenutka možemo da reagujemo i pomognemo. To može da bude od izuzetnog značaja, što se videlo prilikom zemljotresa u Albaniji - rekao je Vučić na konferenciji za medije.

Najavio je da će do kraja godine biti konrketizovano i to da se samo sa ličnom kartom može putovati u sve tri zemlje.

Kada neko kroči na beogradski aerodrom niko ga više neće zaustavljati u Skoplju ili Tirani i obratno, kaže predsednik.

- Kreiran je i softever o jedinstvenom tržištu rada. Ako Albanac ili Makedonac pređe u Srbiju, dovoljno je da koristi svoj telefon ili kompjuter i da se prijavi da želi da radi. Dakle, ako Albanac pređe u Srbiju i poželi da radi, mi ćemo već imati njegove podatke, jer smo umreženi. Tako će biti i u obrnutom slučaju. U roku od pet dana on će dobiti evidencioni broj i može da radi na teritoriji naše zemlje sve što želi i obrnuto.
Jedinstveno tržište rada je revolucija i fantastična vest, ocenio je predsednik Srbije.

- Tržište radne snage od 12 miliona, to je srašna vest za investitore i doneće velike promene. To će značiti dramatičan priliv investicija, jer je važno strancima da imaju sigurnost na teritoriji - istakao je Vučić.

Kaže, takođe, da će na graničnom prelazu Tabanovci biti povećan broj prilaznih traka i carinskih vaga, a da je od 1. decembra uspostavljena fito sanitarna inspekcija.

- Pokušaćemo dodatno da se približimo u carinama - najavio je predsednik i rekao da je cilj da carine rade 24 sata dnevno.
Kako kaže na sastanku je bilo reči i o ovlašćenim ekonosmkim operaterima koji ne moraju da pregledaju kamione sa robom na samom prelazu već mogu i pre ili posle prelaza.

Takođe, Vučić je najavio razgovore i oko zelene energije, što neće biti laka tema zbog fidin tarifa.

Vučić se nalazi u dvodnevnoj poseti Tirani gde učestvuje na sastanku lidera Zapadnog Balkana o "malom Šengenu".

Inicijativu za uklanjanje prepreka za protok roba, usluga, ljudi i kapitala pokrenuo je predsednik Vučić, koji je pre dva meseca u Novom Sadu na toj inicijativi okupio premijere Severne Makedonije i Albanije, Zorana Zaeva i Edija Ramu.

O protestima u Tirani

Ljudi koji protestuju Tirani protiv regionalnog udruživanja mnogo su više okrenuti prošlosti i bez vizije budućnosti, rekao je Vučić i istakao da je veoma zadovoljan razgovorom koji je u to vreme imao sa premijerima Albanije i Severne Makedonije, Edijem Ramom i Zoranom Zaevim.

Ogovarajući na pitanje novinara da prokomentariše protest na kome su se čuli uvredljivo skandiranje na njegov i račun Srbije, Vučić je kazao da je navikao na proteste.

Dodaje da je to normalno u demokratskim društvima i da u tome ne vidi nikakav poseban problem, ali kaže da niko ne može da očekuje da pogrdama može da promeni nečiji politički stav.

- Nisam fasciniran kada neko pogrdama hoće da promeni politički stav, neću svoj odnos promeniti niti ja, niti Edi Rama. Ne ide to tako - rekao je Vučić i dodao da je se odlično oseća u Tirani pošto su prema njemu bili gostoljubivi i da nema nijednu primedbu na ljude koji su bili u njegovom okruženju
Kaže da neki ljudi ne razumeju relanost i ne vide da inicijativa o regionalnoj saradnji će doneti Beogadu, Skoplju i Tirani više novca, bolji zivotni standard i omoćiti ostanak i opstanak ljudi na svojim ognjištima.

Na donatorski koncert u istom vozilu
Predsednik Vučić i premijeri Albanije i Severne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev posle trilateralnog sastanka u Tirani večeras prisustvuju donatorskom koncertu "Nikada nećete biti sami".

Oni učestvuju na sastanku lidera Zapadnog Balkana o "malom Šengenu", a sutra će obići Drač, gde je bio epicentar razornog zemljotresa koji je pogodio Albaniju krajem novembra.

Na donatorski koncert Vučić, Rama i Zaev otišli su zajedno u jednom vozilu.

*******************

Ако се ово тандркање АВ стварно и оствари ТО ЋЕ БИТИ ВЕЛИКА ТРЕГЕДИЈА И ЗА СРБЕ И ЗА СРБИЈУ !!!!!!!!!
 

Andrej Bolkonski

Domaćin
Poruka
4.020
Neverova
Vučić u Tirani: Dogovorili smo formiranje jedinstvenog tržišta rada, u Beogradu nas čeka ISTORIJSKI SUSRET
Blic 20.12.2019.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u Tirani dogovorena veća integracija organa za vanredne situacije i formiranje jedinstvenog tržišta rada sa Severnom Makednijom i Albanijom.

Vućić je posle trojnog sastanka sa Zoranom Zaevim i Edijem Ramom rekao da su postignuti konkretni dogovori o saradnji Srbije, Severne Makedonije i Albanije, a da će sve biti završeno krajem januara na "istorijskom susretu" u Beogradu.

- Dogovorili smo veću integraciju naših organa za vanredne situacije, zajendičko delovanje vatrogasnih i policijskih jedinica u slučaju požara, poplava, zemljotresa i slično. Imaćemo jedinstvenu datoteku službi bezbednosti, da istog trenutka možemo da reagujemo i pomognemo. To može da bude od izuzetnog značaja, što se videlo prilikom zemljotresa u Albaniji - rekao je Vučić na konferenciji za medije.

Najavio je da će do kraja godine biti konrketizovano i to da se samo sa ličnom kartom može putovati u sve tri zemlje.

Kada neko kroči na beogradski aerodrom niko ga više neće zaustavljati u Skoplju ili Tirani i obratno, kaže predsednik.

- Kreiran je i softever o jedinstvenom tržištu rada. Ako Albanac ili Makedonac pređe u Srbiju, dovoljno je da koristi svoj telefon ili kompjuter i da se prijavi da želi da radi. Dakle, ako Albanac pređe u Srbiju i poželi da radi, mi ćemo već imati njegove podatke, jer smo umreženi. Tako će biti i u obrnutom slučaju. U roku od pet dana on će dobiti evidencioni broj i može da radi na teritoriji naše zemlje sve što želi i obrnuto.
Jedinstveno tržište rada je revolucija i fantastična vest, ocenio je predsednik Srbije.

- Tržište radne snage od 12 miliona, to je srašna vest za investitore i doneće velike promene. To će značiti dramatičan priliv investicija, jer je važno strancima da imaju sigurnost na teritoriji - istakao je Vučić.

Kaže, takođe, da će na graničnom prelazu Tabanovci biti povećan broj prilaznih traka i carinskih vaga, a da je od 1. decembra uspostavljena fito sanitarna inspekcija.

- Pokušaćemo dodatno da se približimo u carinama - najavio je predsednik i rekao da je cilj da carine rade 24 sata dnevno.
Kako kaže na sastanku je bilo reči i o ovlašćenim ekonosmkim operaterima koji ne moraju da pregledaju kamione sa robom na samom prelazu već mogu i pre ili posle prelaza.

Takođe, Vučić je najavio razgovore i oko zelene energije, što neće biti laka tema zbog fidin tarifa.

Vučić se nalazi u dvodnevnoj poseti Tirani gde učestvuje na sastanku lidera Zapadnog Balkana o "malom Šengenu".

Inicijativu za uklanjanje prepreka za protok roba, usluga, ljudi i kapitala pokrenuo je predsednik Vučić, koji je pre dva meseca u Novom Sadu na toj inicijativi okupio premijere Severne Makedonije i Albanije, Zorana Zaeva i Edija Ramu.

O protestima u Tirani

Ljudi koji protestuju Tirani protiv regionalnog udruživanja mnogo su više okrenuti prošlosti i bez vizije budućnosti, rekao je Vučić i istakao da je veoma zadovoljan razgovorom koji je u to vreme imao sa premijerima Albanije i Severne Makedonije, Edijem Ramom i Zoranom Zaevim.

Ogovarajući na pitanje novinara da prokomentariše protest na kome su se čuli uvredljivo skandiranje na njegov i račun Srbije, Vučić je kazao da je navikao na proteste.

Dodaje da je to normalno u demokratskim društvima i da u tome ne vidi nikakav poseban problem, ali kaže da niko ne može da očekuje da pogrdama može da promeni nečiji politički stav.

- Nisam fasciniran kada neko pogrdama hoće da promeni politički stav, neću svoj odnos promeniti niti ja, niti Edi Rama. Ne ide to tako - rekao je Vučić i dodao da je se odlično oseća u Tirani pošto su prema njemu bili gostoljubivi i da nema nijednu primedbu na ljude koji su bili u njegovom okruženju
Kaže da neki ljudi ne razumeju relanost i ne vide da inicijativa o regionalnoj saradnji će doneti Beogadu, Skoplju i Tirani više novca, bolji zivotni standard i omoćiti ostanak i opstanak ljudi na svojim ognjištima.

Na donatorski koncert u istom vozilu
Predsednik Vučić i premijeri Albanije i Severne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev posle trilateralnog sastanka u Tirani večeras prisustvuju donatorskom koncertu "Nikada nećete biti sami".

Oni učestvuju na sastanku lidera Zapadnog Balkana o "malom Šengenu", a sutra će obići Drač, gde je bio epicentar razornog zemljotresa koji je pogodio Albaniju krajem novembra.

Na donatorski koncert Vučić, Rama i Zaev otišli su zajedno u jednom vozilu.

*******************

Ако се ово тандркање АВ стварно и оствари ТО ЋЕ БИТИ ВЕЛИКА ТРЕГЕДИЈА И ЗА СРБЕ И ЗА СРБИЈУ !!!!!!!!!
Zaista neverovatan komentar.Pa umesto da svi pozdravimo to zblizavanje,sa nasim susedima Albanijom.Makedonijom i sutra sa Kosovom,kad gle....
opet neko nezadovoljstvo.Da li je moguce,da neki Srbi vise vole rat sa komsijama,nego lep kulturan odnos.U tom malom Sengenu,mi u srbiji,dobili
bi mogucnost,da letujemo na prekrasnim Jadranskim plazama u Albaniji.! Razmislite malo o tome....
 

eremita

Zaslužan član
Poruka
116.813
Neverova

Zaista neverovatan komentar.Pa umesto da svi pozdravimo to zblizavanje,sa nasim susedima Albanijom.Makedonijom i sutra sa Kosovom,kad gle....
opet neko nezadovoljstvo.Da li je moguce,da neki Srbi vise vole rat sa komsijama,nego lep kulturan odnos.U tom malom Sengenu,mi u srbiji,dobili
bi mogucnost,da letujemo na prekrasnim Jadranskim plazama u Albaniji.! Razmislite malo o tome....
НЕ ЛУПЕТАЈ !!!

06.02.2020. • Srbija Danas/Dubrovački Dnevnik
NATO ZLOTVORI ZATROVALI CEO JADRAN! Morsko dno krcato BOMBAMA i KANCEROGENIM OTPADOM, tek će biti POSLEDICA

Zone za vojni otpad prostiru se od Trsta, odnosno severnog Jadrana, pa sve do juga, do Santa Marija di Leuče.

NATO-ovi avioni bombe i rakete izbacuju u Jadransko more, i to ne samo u posebne zone, već i u blizini obale, najnovije je šokantno otkriće koje će sigurno uznemiriti sve stanovnike Crne Gore, Hrvatske i Italije.

To rezultira zastrašuje velikom koncentracijom otrovnih hemikalija, a s obzirom da su bombe podložne promenama morske struje, radi se o pokretnom arsenalu smrti.

Italijanski novinar Đani Lanes tvrdi da NATO i italijanske vlasti lažu kada govore da je u Jadranu naznačeno šest posebnih zona gde se vojni avioni u povratku s vojnih misija oslobađaju bombi i raketa koje nisu iskorišćene tokom misije. Prema informacijama do kojih je došao tokom istrage, takvih zona je 24, a one se ne nalaze samo u međunarodnim vodama, nego i unutar državnog prostora, kako s italijanske tako i sa hrvatske strane.

Zone za vojni otpad prostiru se od Trsta, odnosno severnog Jadrana, pa sve do juga, do Santa Marija di Leuče, grada pred Otrantskim vratima.

Na dnu pred obalom Pesara, pedesetak milja od istarske obale, nalazi se ogromni arsenal bombi iz Drugog svetskog rata i iz agresije NATO-a iz 1999, prilikom bombardovanja Srbije. Koncentracija iperita, fosfora i ostalih otrovnih hemikalija je zastrašujuća, a bombe su podložne promenama morske struje, radi se o pokretnom arsenalu smrti.

- Nedavno je duž italijanske obale zabeležen masovni pomor kornjača i delfina, a u italijanskoj državnoj agenciji Icram, koja prati tu pojavu, navode da su na telima uginulih životinja pronađene opekotine i duboke rane - ispričao je Lanes kojem uskoro izlazi i knjiga u kojoj, kaže, otkriva zastrašujuće podatke o iznimno velikom broju slučajeva tumora kod novorođene dece.
 

Andrej Bolkonski

Domaćin
Poruka
4.020
НЕ ЛУПЕТАЈ !!!

06.02.2020. • Srbija Danas/Dubrovački Dnevnik
NATO ZLOTVORI ZATROVALI CEO JADRAN! Morsko dno krcato BOMBAMA i KANCEROGENIM OTPADOM, tek će biti POSLEDICA

Zone za vojni otpad prostiru se od Trsta, odnosno severnog Jadrana, pa sve do juga, do Santa Marija di Leuče.

NATO-ovi avioni bombe i rakete izbacuju u Jadransko more, i to ne samo u posebne zone, već i u blizini obale, najnovije je šokantno otkriće koje će sigurno uznemiriti sve stanovnike Crne Gore, Hrvatske i Italije.

To rezultira zastrašuje velikom koncentracijom otrovnih hemikalija, a s obzirom da su bombe podložne promenama morske struje, radi se o pokretnom arsenalu smrti.

Italijanski novinar Đani Lanes tvrdi da NATO i italijanske vlasti lažu kada govore da je u Jadranu naznačeno šest posebnih zona gde se vojni avioni u povratku s vojnih misija oslobađaju bombi i raketa koje nisu iskorišćene tokom misije. Prema informacijama do kojih je došao tokom istrage, takvih zona je 24, a one se ne nalaze samo u međunarodnim vodama, nego i unutar državnog prostora, kako s italijanske tako i sa hrvatske strane.

Zone za vojni otpad prostiru se od Trsta, odnosno severnog Jadrana, pa sve do juga, do Santa Marija di Leuče, grada pred Otrantskim vratima.

Na dnu pred obalom Pesara, pedesetak milja od istarske obale, nalazi se ogromni arsenal bombi iz Drugog svetskog rata i iz agresije NATO-a iz 1999, prilikom bombardovanja Srbije. Koncentracija iperita, fosfora i ostalih otrovnih hemikalija je zastrašujuća, a bombe su podložne promenama morske struje, radi se o pokretnom arsenalu smrti.osis


- Nedavno je duž italijanske obale zabeležen masovni pomor kornjača i delfina, a u italijanskoj državnoj agenciji Icram, koja prati tu pojavu, navode da su na telima uginulih životinja pronađene opekotine i duboke rane - ispričao je Lanes kojem uskoro izlazi i knjiga u kojoj, kaže, otkriva zastrašujuće podatke o iznimno velikom broju slučajeva tumora kod novorođene dece.
Ti se patoloski odnosis prema NATO Alijansi,i samo tamo vidis opsanost,jer si zaslepljen mrznjom.Do bombardovanja odredjenih ciljeva,moralo je doci,
jer bez toga,ne bi se zaustavila agresija Milosevica,prema oslobodjenim republikama.Ali znaj da opasnost vreba sa druge strane.Srbija ima zagadjen
vazduh.Deveta je u svetu,a prva u Evropi po zagadjenosti vazduha.Takodje po broju umrlih od zagadjenog vazduha,prvi smo u Evropi.Rak pluca
hara Srbijom.To nema veze sa NATO bombardovanjem.Nista ne cinimo,da se izbaci ugalj,koji Toplane koriste.Takodje nema filtera,na svim zagadjivacima.Deponije u okolini Beograda,tinjaju na velikim dubinama i sire najopasnije otrove.More stvari ne radimo,a koje su neophodne,ako hocemo da spasemo (za nas je kasno), bar tu nasu malu decu.Ostavi se mrznje prema NATO ,koji je sada nasa prijateljska orijentacija.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.