snoshaj efendija
Elita
- Poruka
- 19.456
a stalno se pominje teza da nas ceo svet ebe jer smo pravoslavci...
a druge pravoslavce ne ebu...
sta mislite?
sta mislite?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
sta mislite?
Al mi smo najlepsi narod pa nas zato ebu
kako mislis druge pravoslavce ne .... ?
pa znas li ti kako je nastala rec GENOCID ? tako sto su turci poubijali 2/3 jermena!
a o gruziji da ne pricamo, pa njih zapad voda ko mecku po vasaru da joj deca udaraju klempe...
Jermeni li su pravoslavci
Jermeni li su pravoslavci
jermeni su pravoslavci ,papa je katolik ! sta ti tu konkretno nije jasno?
Pa nije mi jasno da li su monofiziti pravoslavci, kao ni kakve veze imaju Turci sa papom, osim što htedoše da ga smaknu. samo daj da se nešto napiše, nije bitno šta jel'
nisu monofiziti pravoslavci. Oni su sekta. Pravoslavne su samo Crkve koje propovedaju dogmu koja je prihvacena od istocnih crkvenih sabora.
Jesu ....
inace oni su najstarija hriscanska drzava na svetu,pa se zbog toga malo izdvajaju jer su ponosni na to....
Dali je papa katolik ? je fraza,a ne tvrdnja.
a jermene spomenuh kao dokaz da nismo samo mi ''stradali'' ... da su mnogi drugi stradali jos vise od nas,samo mi to ne znamo,bar ne vecina.
Ne znam ni kakve veze ima religija sa stradanjem Srba samo zato što su pravoslavci. Pa i Bugari su pravoslavci, pa se kidasmo međusobno, napadaše oni nas, napadasmo mi njih (doduše manje nego oni nas), pa ništa. Muslimani kidali monofizite, katolici kidali muslimane, pa svi onda međusobno jedni druge, pa treće...pa katolici međusobno itd. itd.
Na kraju se sve uvek svodilo na teritoriju i koristoljublje, kakva vera
Pa jesi ti procitao naslov i uvod u temu, il si doso samo da zezas posten svet
ps:sto se tice bugara, bilo je ''napadamo malo mi njih,pa opet mi njih.... '' malo smo ih nekoliko puta ''napali'' a bogami jednom i dobrano izgubili,pa nam Rusi spasili dupeta.
Tema je sjajna da se pokrene jedna pametna diskusija: pre svega, Srbima ne treba pravoslavlje da bude znak za raspoznavanje- tim pre što, gledajući mnoge naše narodne običaje, mi uopšte nismo pravi hrišćani, ima još puno toga paganskog- uključujući i krsnu slavu...
Pa, j...te, ti si zapeo s tim da svi nešto kidaju pravoslavce, ne ja. Te pokidaše Jermene (koji uzgred nisu pravoslavci ), te Gruzijce...te nas...
I ajd sad da ne širimo priču, napali smo Bugare jednom kad smo i izgubili, ostalo su sve oni započeli
Da, ali ne znači da smo pravi pravoslavci opet... Rusi su realno jedini bliski tome pored Jerusalimske patrijaršije, oni su sukcesori Vizantijske crkve...
sta mislite?
sta mislite?