Нишки Роми пишу Чеди...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
prvo, nije sramota biti rom ili jevrej ili kinez ili crnac, toga se prvi ceda ne bi stideo...

Drugo, Ceda nije rom, zakljucak po prezimenu? Sta su onda Kostunica, Seselj i ostali? :roll:

Ta "odbrana" prezimenom ne stoji u srbiji romi najcesce nose prezime Mitrovic , Petrovic , Jovanovic , Knezevic ... Kusturica je mozda ciganin (Musliman [bio]) , a :lol::lol:za Seselja cete (LDP , DS , LSV , G17+ ...) morati da se odlucite sta je Hrvat ili Ciganin !? :lol: Kad bi mogao da bira (Seselj) garantujem da bi hteo da bude Ciganin , ja bih ... :lol::lol: I naravno pozdrav mom drugaru :ok:

Pa da li vas je sramota, da se ovako maloumnim komentarima, zadovoljavate.
Nije ovde rech o Cedomiru Jovanovicu, on ima svoje mesto, svoje sledbenike...rech je o ljudima ROMIMA, o toj vashoj bolesnoj,iskompleksiranoj, lichnosti, da sprdajuci se sa ROMIMA,mozda pokazete vashu superiornost u odnosu na njih?
U velikoj ste zabludi!
Niste im dorasli!
Oni su bar iskreni i imaju dushu, za razliku od vas, isfoliranih, jadnih kompleksasha!

ps. A sad sledi,"dubokoumni" zakljuchak: alergichna je ciganka"
jadnici!!!

Нема никаквог спрдања са Ромима (како ти тврдиш), нити било каквог националног вређања. Ром - Циганин, Србин, Мађар или Русин, сасвим је свеједно, једино сам може понизити своју етничку заједницу или нацију. Много је начина којим се може окаљати лична част, а један од њих је, одрицање од сопственог народа.
Зар је мало "срба" који су се одрекли србства због неких "узвишених" циљева? Као да се заборавља црвено доба и национално самоодрицање, а све зарад мало комотнијег положаја на факултету, а затим и даље у служби...

Nije ovde rech o Cedomiru Jovanovicu, on ima svoje mesto, svoje sledbenike...rech je o ljudima ROMIMA, o toj vashoj bolesnoj,iskompleksiranoj, lichnosti, da sprdajuci se sa ROMIMA,mozda pokazete vashu superiornost u odnosu na njih?
U velikoj ste zabludi!
Niste im dorasli!
Oni su bar iskreni i imaju dushu, za razliku od vas, isfoliranih, jadnih kompleksasha!

jadnici!!!

Ja mislim da samo covek kao jedinka i to sam moze da pokaze i dokaze dali je superioran. Nikako jedan narod.

Ta "odbrana" prezimenom ne stoji u srbiji romi najcesce nose prezime Mitrovic , Petrovic , Jovanovic , Knezevic ... Kusturica je mozda ciganin (Musliman [bio]) , a :lol::lol:za Seselja cete (LDP , DS , LSV , G17+ ...) morati da se odlucite sta je Hrvat ili Ciganin !? :lol: Kad bi mogao da bira (Seselj) garantujem da bi hteo da bude Ciganin , ja bih ... :lol::lol: I naravno pozdrav mom drugaru :ok:

pa nisam rekao da je ciganin, na hrvate sam i mislio... Ako cemo suditi po prezimenima, ali ja naravno mislim da su svi oni Srbi samo sa "losim" korenima...[pojedini]

cekaj, ti stvarno mislis da je ovo pismo poslato CJ? :roll::roll::roll::shock:

Ivane015 iskreno receno ako uopste postoji , znajuci moj najmilijio narod Cigani bi ga poslali :lol: . I neznam zasto se ljudi stide da kazu Ciganin , njima je to milije nego Rom . Oni smatraju da Ciganin koji se predstavlja kao Rom ima komplekse i da se stidi svog naroda, kazem iz iskustva taj narod mi je mio i znam ih bas mnogo . (Kad god mogu , na pijaci , na gradilistu , u svakodnevnom zivotu ukljucujem Cigane njihov duh mi uvek ulepsa dan.)

Ivane015 iskreno receno ako uopste postoji , znajuci moj najmilijio narod Cigani bi ga poslali :lol: . I neznam zasto se ljudi stide da kazu Ciganin , njima je to milije nego Rom . Oni smatraju da Ciganin koji se predstavlja kao Rom ima komplekse i da se stidi svog naroda, kazem iz iskustva taj narod mi je mio i znam ih bas mnogo . (Kad god mogu , na pijaci , na gradilistu , u svakodnevnom zivotu ukljucujem Cigane njihov duh mi uvek ulepsa dan.)

i meni je ciganin lepse nego rom, mi smo iz sapca boemi i uvek smo bili braca sa ciganima, ali necu da se neko uvredi...ako ih zvanicno zovu romi i ja cu ih tako zvati cisto da se ne uvrede ;)

pa nisam rekao da je ciganin, na hrvate sam i mislio... Ako cemo suditi po prezimenima, ali ja naravno mislim da su svi oni Srbi samo sa "losim" korenima...[pojedini]

Ako i mislis da je neko srbin ne treba i nije na tebi da gledas kvalitet necijeg korena , veruj mi Cigani koje ja znam vise vole ovu zemlju i svoj narod nego neki belji srbi. Nisam od tebe ocekivao takav komentar :mad:.

i meni je ciganin lepse nego rom, mi smo iz sapca boemi i uvek smo bili braca sa ciganima, ali necu da se neko uvredi...ako ih zvanicno zovu romi i ja cu ih tako zvati cisto da se ne uvrede ;)

Ne svatam neke tvoje postove , zbunjujes me . A ako Ciganinu pridjes sa tim da ga oslovljavas sa Rom nikad neces izvuci od nihovog prijateljstva maksimum i otvorenost . Iz iskustva

Ne svatam neke tvoje postove , zbunjujes me . A ako Ciganinu pridjes sa tim da ga oslovljavas sa Rom nikad neces izvuci od nihovog prijateljstva maksimum i otvorenost . Iz iskustva

pa, ja mogu nekome reci da je ciganin samo ako sam dovoljno blizak sa njim, znaci drugarima, komsijama, prijateljima, poznanicima...

Ne mogu osloviti nekoga sa ciganin i potencijalno doziveti da me nazivaju rasistima...

Nemam nista protiv cigana/roma, hrvata, albanaca ili bosanaca u celini, jer pre svega si covek, a tek onda sve ostalo, kao sto srbi nisu svi krivi zbog par ljudi nisu ni ove nacije, nemam predrasude prema nekome zato sto je druge nacije ili nesto slicno :D

U velikoj ste zabludi!
Niste im dorasli!

jadnici!!!
Slažem se sa ovim što je napisano. Samo postoji jedan problem..... što si sve ovo napisala - TI. Zašto se nikad nisi zapitala, pomislila, da ovde na ovom pdf ima dosta i onih koji nisu članovi niti simpatizeri partija, ... koji su samo obični ljudi,.....koji samo drugačije misle od tebe. Kao Čeda, i Šešelj , na primer ima svoje mesto i svoje sledbenike...... a ovde se samo radi o nama, običnim ljudima. Pomisliš li šta si sve pisala, kako sve vređala, omalovažavala mnoge - koji drugačije misle od tebe (zar na to nemaju pravo??) Zar svojim konstantnim omalovažavanjem i vređanjem, ne pokušavaš da pokažeš nekakvu svoju superiornost u odnosu na te druge, zato što si ti apsolutno u pravu (po tebi) ?

p.s. Zaključak je da je alergična strašno licemerna osoba.
ok, ali ovo je jedna od najnaivnijih tema ovih dana pa mi je malo cudno...

stvarno je sramota to sto neki od vas misle da je biti rom sramota ili pogrdno :roll:
Biti rom uopšte nije nikakva sramota.
Sramota je biti rom - a ćutati i kriti svoje poreklo.

Slažem se sa ovim što je napisano. Samo postoji jedan problem..... što si sve ovo napisala - TI. Zašto se nikad nisi zapitala, pomislila, da ovde na ovom pdf ima dosta i onih koji nisu članovi niti simpatizeri partija, ... koji su samo obični ljudi,.....koji samo drugačije misle od tebe. Kao Čeda, i Šešelj , na primer ima svoje mesto i svoje sledbenike...... a ovde se samo radi o nama, običnim ljudima. Pomisliš li šta si sve pisala, kako sve vređala, omalovažavala mnoge - koji drugačije misle od tebe (zar na to nemaju pravo??) Zar svojim konstantnim omalovažavanjem i vređanjem, ne pokušavaš da pokažeš nekakvu svoju superiornost u odnosu na te druge, zato što si ti apsolutno u pravu (po tebi) ?

Biti rom uopšte nije nikakva sramota.
Sramota je biti rom - a ćutati i kriti svoje poreklo.

Ne treba mi da se slozimo oko Chede ili Sheshelja, mozemo iznositi svoje mishljenje o njima,ali, ovako jeftinom prichom,koja, usput aludira na cigansku "pismenost" vishe je nego jeftino i jadno!
Moje "licemerje" se ogleda u tome, kad adekvatno odgovorim na radikalske fantazije?
Naravno, i dalje ochekuj isto!

Opa, još neko ko se slaže samnom (u potpunosti) kada je u pitanju osoba koja se predstavlja kao "alergična na sve koji ne misle kao ona" :)

S.H.A.R.K. - svaka čast.

Ni to nije sramota, svako ima pravo da bude sta zeli da bude, ja mogu da se izjasnim kao eskim na popisu stanovnistva, a priznace mi ne znam posle koliko godina tacno...

I romi su Srbi, zar ne? Cak i da jeste rom on je i Srbin takodje... :roll:
Romi su Romi, Srbi su Srbi, Mađari su Mađari...itd. Zajedničko nam je što živimo u istoj državi, i što trebamo biti dobre komšije, prijatelji... što trebamo da se uvažavamo, poštujemo. Ja sam pobornik maxime: 'ljudi ne moraju da se vole, ali moraju da se poštuju'.

Možeš ti da se izjašnjavaš kao eskim....čak da kažeš i da si marsovac. Imaš pravo, ne sporim. Ali, taj tvoj postupak pokazuje i govori da imaš neki suštinski problem. Da li ti je eskim otac?

Budi uvek ono što jesi. Ne stidi se svoga oca, svojih predaka, svog korena.

Slažem se i još da dodam da je tolika količina mržnje neverovatna.

Ne treba mi da se slozimo oko Chede ili Sheshelja, mozemo iznositi svoje mishljenje o njima,ali, ovako jeftinom prichom,koja, usput aludira na cigansku "pismenost" vishe je nego jeftino i jadno!
Moje "licemerje" se ogleda u tome, kad adekvatno odgovorim na radikalske fantazije?
Naravno, i dalje ochekuj isto!
Stvar je u tome što ti nikad argumentovano ne odgovoriš jedino mržnjom prema svemu što nije tvoje opredeljenje

Romi su Romi, Srbi su Srbi, Mađari su Mađari...itd. Zajedničko nam je što živimo u istoj državi, i što trebamo biti dobre komšije, prijatelji... što trebamo da se uvažavamo, poštujemo. Ja sam pobornik maxime: 'ljudi ne moraju da se vole, ali moraju da se poštuju'.

Možeš ti da se izjašnjavaš kao eskim....čak da kažeš i da si marsovac. Imaš pravo, ne sporim. Ali, taj tvoj postupak pokazuje i govori da imaš neki suštinski problem. Da li ti je eskim otac?

Budi uvek ono što jesi. Ne stidi se svoga oca, svojih predaka, svog korena.

haha, nije mi otac eskim...:mrgreen::mrgreen:

Pa vecina roma se izjasnjava kao Srbi, tj romi srpske nacionalnosti... ja tu ne vidim problem...

Hajde, sacekacemo da vidimo da li ce se teca, ujna, deda, baka i strina odreci Cede i koliko ce to uticati na njegov plasman na parlamentarnim izborima :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back