Nisi muškarac ako si ispod 180cm

dobre ribe buraz, iznad proseka lepota i eventualno dobra bulja i sise
FW-MemeGoodLuck.jpg

Niko te ne shvata ozbiljno, ženama si nevidljiv, slab si fizički...
U danasnje vreme nisi muskarac ako si ispod 190-195cm. Porastao je taj kriterijum, danasnji klinci su 190cm visine, devojke neretko preko 180cm.
Pa tako je moja bratanica tesko nasla decka pored koga moze da obuje cipele sa stiklama od 8cm ( njenih 185 + tih 8, te da dodas jos par cm razlike da par na nesto lici, dodjes do 197-200cm, minimalno).

U danasnje vreme nisi muskarac ako si ispod 190-195cm. Porastao je taj kriterijum, danasnji klinci su 190cm visine, devojke neretko preko 180cm.
Pa tako je moja bratanica tesko nasla decka pored koga moze da obuje cipele sa stiklama od 8cm ( njenih 185 + tih 8, te da dodas jos par cm razlike da par na nesto lici, dodjes do 197-200cm, minimalno).
moguće i to, zato meni rešenje da ikada se osećam kao muškarac je da begam po Africi ili Aziji pored onih patuljaka

U neka davna vremena kad je postojala neka zlocinacka organizacija koja je imala ime JNA, u ta davna vremena su mladici iz cele bivse a propale SFRJ isli na nesto sto se zvalo regrutacija. Mi iz Beograda i kruga 50km oko njega smo isli na regrutaciju u regrutni centar na Karaburmi. Tamo su nam radili svasta (ne mislim na bezobrazne stvari napaljeni narode), merili ovo ili ono, uzimali razne telesne tecnosti, snimali ovo ili oni... pa medju ostalim stvarima su radili i statistiku prosecne visine mladica po godinama kad je radjena regruracija i detaljan sistematski pregled.

I secam se da sam ja bio nadprosecno visok za moju generaciju, prosek mladica na regrutaciji te 1983-ce je bio 178cm, toga se odlicno secam jer znam da sam bio 16cm iznad te visine. Moj brat, je isao na regrutaciju 1990-te i tad je prosecna visina mladica bila nekih 7-8cm veca ali je on bio i celih 20cm iznad tog proseka. Kad su nas dvojicu slucajni poznanici usporedjivali pa mi pokusavali da idu na onu stvar "kako ti je brat visi, vidi ga, moze on tebe da brani" imao sam spreman odgovor "on je odrastao na chokolinu, frutolinu a ja u detinjstvu nisam ni znao sta je to, prvi put sam saznao kad sam lizao njegove sherpice".

Ovde negde na dalekom zapadu u iseljenistvu postoji neka nasa ekipa sa kojm se druzim, nekad dok smo bilo mladji igarali smo basket i fudbal rekreatrivno ali sad se uglavnom druzimo za stolim u pabu :) Dok nas 5-6 sedimo i galamimo na srpskom, pita nas jedna Irkinja iz nekog susednog zenskog drustva "izvinite jel ste vi neki stariji sportisti iz neke druge drzave", "ne gospodjo, mi smo samo drugari poreklom iz iste zemlje", "vidim da ste svi bas visoki pa msilim da ste kosarkasi", "ne, nismo ali su u nasoj zemlji svi muskarci visoki". Napomena, niko iz te ekipe nema ispod 190, nekako smo se slucajno nasli. Ali kad razmislom, nasi ljudi su poprilicno visoki medju svim nacijama koje zive ovde, pogotovo sto ima gomila Hercegovaca koji su izbegli od rata 90-tih - a poznato je da su oni bas krsni ljudi, secam se da su pre 30+ godina pisali da su Trebinjci, Bilecani i ostali iz tih krajeva u proseku 190cm.

Back