veselica06
Početnik
- Poruka
- 1
Pozdrav ljudi,
Upravo sam prekinula s deckom i ne dolazim sebi. Molila bih vas za misljenje o tome jesam li pravilno postupila i sta biste vi uradili na mom mjestu.
Dakle, bili smo u vezi 5 mjeseci. Veza je bila burna i popracena stalnim svadjama i nerazumijevanjima sa obe strane. On je arapskog porijekla te ga je cinjenica da nisam nevina i da sam imala dvije ozbiljne veze mnogo potresla, i kako on kaze, nastojao se promijeniti i posmatrati svijet 'zapadnjackim ocima' ali mu nije uspjelo. Dok bismo bili skupa sve bi bilo ok, kad smo odvojeni primjecujem da je na drustvenim mrezama a meni govori da komunicira u vezi posla. Prije dva mjeseca otkrijem da postoji djevojka s kojom je komunicirao gotovo svakodnevno (ona nije tu nego u njegovoj zemlji a ne poznaje je uzivo) i jos neke osim nje. U mom prisustvu joj je napisao da mu se vise ne javlja i da postojim ja i zavrsio je s tim. Ali, i dalje problemi jer ja nisam onakva kakvom je on zamisljao svoju zenu; dakle nije normalno da zensko ima muske prijatelje (pa cak iako oni zele da ga upoznaju i znaju sve o nasoj vezi!) a kamoli jos javno dijeli slike sa njima, nije normalno da pozdravljam ljude iz susjedstva, neodobrivo je da putujem sama bez njega (cak ni sa mamom, a ja sam otisla na put mjesec nakon pocetka veze i to u zemlju iz koje je moj bivsi)... dakle, trebalo bi da pristanem na brak pod tim okolnostima, a njega sto se tice brak smo vec trebali sklopiti i tek u njemu se radja prava ljubav i odgovornost pod odobrenjem Boga..
Kako je tek pokrenuo posao a ima i roditelje kojima mora pomagati (upoznala sam ih i divni su ljudi) u stisci je s novcem i nije u stanju placati vrhunsko vjencanje i kirije za sva stana, pa mi je kad sam odbila da zivim sa njegovom porodicom predlozio da se vjencamo serijatski, stedimo i za par mjeseci uselimo u drugi stan. Razlog njegove zurbe je taj sto imamo redovan seksualni odnos (koji je blago receno nesto najljepse sto sam dozvijela u zivotu!)i zbog toga se osjeca krivim jer to 'kod njih nije obicaj', a i taj sto zeli da bude potpuno posvecen meni kao i ja njemu i da sve bude onako kako treba da bude (i da se sve promjene koje ocekujemo jedno od drugog realiziraju).
Nakon burnih svadja (zbog golisavih djevojaka kod njega na facebooku, komunikacije s nekima, mojih prijatelja i slika sa njima, cinjenice da je postojao jedan s kim sam imala odnos prije njega, moje prevelike ljubavi prema zemlji iz koje je bivsi cije je ime otkrio da u trazilici na mom facebooku dakle da sam gledala profil-a inace sve u kuci mi je iz te zemlje ukljucujuci cak i zastave), posljednja dva mjeseca se cinilo da smo pronasli zajednicki jezik i da mi je posveceniji mnogo vise nego prije. Tacno mogu da osjetim kako me neizmjerno voli dok sam sa njim, a sada i kad nismo skupa.
No, jucer, dok smo pricali o tome kako uciniti da nam veza bude bez trzavica i da razumijemo jedno drugog, ja sam spomenula bivseg i rekla da nije bitan ın nego da mu da to pricam kako bih mu pomogla da shvati sta mş zaprvo treba i kakva mogu da budem. Na to mi je on rekao da on nikad ne spominju svoje bivse, niti me poredi sa njima.. Ja mu kazem da, po njegovim rijecima, on nije ni imao pravu vezu (uvijek je govorio ja sam prva koju tako voli, sa kojom radi ovo i ono, prva koju je upoznao sa roditeljinma i s kojom je spreman na brak... a inace nikad nije volio druzenje s djevojkama i protivio se ranom braku, dakle gotovo bez iskustva) i nije volio a on mi rece da jeste volio ali ne kao mene i ona je njega voljela vise nego on nju.. u tom se sjetim da mi je na pocetku veze rekao da je imao djevojku prije dvije godine (prije odlaska iz zemlje) i da ju je volio medjutim nije bio spreman na brak a ona je htjela da se uzmu. potom uslijedi priznanje kojem je prethodila recenica 'onaj ko voli, nece ostaviti'...
Rece mi da je imao vezu 6 godina, potom je napustio zemlju i sve vrijeme joj bio vjeran dok nije upoznao mene. Onda se 3 mjeseca nije cuo sa njom niti odgovarao na pozive, da bi se cuo sa njom prije dva mjeseca (valjda kad je rekao da je prekinuo kontakt sa svima koje su ionako bile nebitne) ali joj nije rekao za nas jer ga ona previse voli i nije znao kako da kaze. Sve druge oko kojih sam pravila problem su totalne nebitnei a ona je ta koja je bila bitna i njoj je priznao i rekao za mene prije 4 dana i prekinuli su. Mogu da je nazovem ako hocu i sve pitam..
Kada sam cula ime, sjetila sam se da sam vidjela njene lajkove na njegove objave cijelo vrijeme i jedan komentar na koji je on odgovorio 'Bog mi te cuvao' koji mi je zapao za oko jer su ostali bili 'Bog te cuvao' bez ono ga 'mi'... dakle, ocito je sa njom bio cijelo ovo vrijeme i tek sada prekinuo nakon silnih suza koje sam prolila zbog njega.
Nisam ga saslusala do kraja, nisam mogla. Samo sam mu rekla da ide i da smo definitivno zavrsili, a on je bio sokiran mojoj reakcijom. Rekao mi je da ga sigurno vise necu vidjeti, otisao a potom me blokirao na whatsappu i izbrisao sa fejsa...
Od jucer ne dolazim sebi, a evo, Nova godina ce, trebali smo slaviti skupa..