Nisam za Vučića, ali nisam ni za Đilasa i njegov "NATO Savez za Srbiju"

ves.bole

Poznat
Poruka
7.939
Da, zavetnici su lažna opozicija.
Nisu jedini.
Svi su lažna opozicija.

Inače svako ko poštuje VuchIera je bolestan. Iz prostog razloga što je radio kontradiktorne stvari kroz karijeru (bulevar mladića/polaganje cveća u potočmarima)
Mladić je srpski heroj i genijalan vojskovođa.
U Potočmarima je ubijeno desetak muslija, doduše, sve vojno sposobni muškarci, nijedna žena, nijedno dete, nijedan
starac ili starica, ali ipak je to bio ratni zločin, počinjen od TO.
Nije Mladić znao ništa o tome.
Svako ko to ne shvata je bolestan.
Iz prostog razloga što to nije isto.
 

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.999
Svi su lažna opozicija.
Kad je Primerak (Srđan Milivojević) govorio u skupštini, Jovanov se drao.

Znači ipak strepite od nekih glasova


Mladić je srpski heroj i genijalan vojskovođa.
Čemu onda ova faca
085D5805-0978-4C9F-8A83-658E1D1EF795.jpeg
Znači nemoguće je biti normalan i podržavati SNS
 

zemunski kej

Elita
Poruka
19.081
Ovako koga prepoznajem ovde Milos Kovic ,kvazi istoricar malo bolji od Deretica ako npr mi ukrademo krave od Siptara to je dobro ali kada oni nama ukradu to je zlocin, Taj nivo inace ne znam tacno kazu da jos zivi sa mamom . Ova Milica mislila da je pametna ali se zeznula sto je pokusala da uzme poena na Vucicu ,jer je on stvorio,Samardzic kazu da je iako tunjav alav na pare i tu ume da bude ostar ,Bosko sta znam verujem da je iskreni zaludjenik .Milos Jovanovic namazan i moze da ode dosta daleko ako prosiri auditorijum i privuce malo i gradjanista a ne samo nacionaliste. Onog jednog ne prepoznajem.Inace nasi istoricari su katastrofa jer pola stvari precute ,kazu samo ono sto je afirmativno a npr da je sveti kralj dao svoju zenu u ropstvo nece da vam kazu ,da je drugi sveti kralj ,knez malo malo isao da Ugarske da ih opljacka i popali, Ali ako oni nece ne moram ni ja .
 
Poslednja izmena od moderatora:

Platin

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.741
Па?
Зар то није од увек смисао колонијалних система? :roll:
Не видим ту места за чуђење; осим, што ме чуди то да се ико још чуди томе...:lol:
Шалу на страну; разумем ја да су многи насели на те мантре запада, и то није ствар у некој глупости људи индивидуално; ствар је у томе да су лагали врло вешто, успели да створе привид да је то стварно некакав здрав и поштен процес који даје резултате, и све је то лепо, али...
Ако после свега што се догађа последњих, па- 40 година- ико још покушава да нађе некакве трагове "демократског процеса" и да "не види" да је свако одлучивање о било чему потпуно отуђено од ма и најмање и најбезначајније воље неког народа, и да од неке демократије "нису остали ни дугмићи", то, пријатељу мој и колега- има своје име, а ускоро ће имати и дијагнозу, како се ствари одвијају...
Ево, погледај само овај циркус и перформанс у "Скупштини"; са једне стране, имамо неуротичног и претерано нервозног шефа државе, кога је лакше изнервирати него пит- була на креку, његове следбенике који су ближе секти него партији, и опозицију, која преко 10 година упорно истрајава на очигледно погрешним методима "политичке" борбе, да би смо јуче присуствовали и ријалитију, који ни Митровић не би боље осмислио; може само да им завиди...
Демократија?
Или- перформанс?

***
Е- зато овај народ радије трпи Вођу, него демократију; она је добра за кафану и пијацу, да се утуца време;...
Јер, за праву демократску процедуру људи, напросто- нису способни, у великој већини случајева...
Ти, ја, и још неколико људи овде- можда би се некад нешто и договорили, али и сам видиш- ми смо овде озбиљна мањина; ако ниси приметио- овде су најдрскији и најневаспитанији, и предњаче у вређању и омаловажавању сваког неистомишљеника баш они који се највише бусају у демократске пилеће груди, једни друге називају издајницима, слугама овог или оног, идиотима, будалама, сендвичарима, -знаш им репертоар...
Имаш најстрожу цензуру на "демократском" западу, који се погубио у паници и немоћи да и даље диктира све и свја васцелом свету, нацизам у земљама које су од нациста највише пострадале, али- у име демократије- то је легитимно...:lol:
Не бих даље о томе; ако до сад нисам јасан- онда и нисам у стању да објасним...:kpozdrav:
Само кажем да је врло лицемерно што запад урла на некога... само зато што се неко усудио да им узврати шамарчину.

Не бих узимао нас за пример, јер ћу тешко нешто добро да пронађем. Вођу нећу уопште да коментаришем. Неко ко свесно уништава културу у сопственој држави... тај је слеп, глув и глуп.
Ни опозиционим једноумљем нисам ни најмање одушевљен.

Јадно је што доста људи трпи и чека спасиоца... Тачно су тамо где их вођа жели. Да они мисле шта им он каже да им је мишљење.

Што се запада тиче, додаћу још једну ствар... Знам некога ко живи у Лондону (неко наш, одавде), ко каже да су њихове вести сада горе него РТС 90тих.
Таква хистерија се догађа само пред распад система.

Разумљиво пишеш, нема проблема са тиме.
 

Platin

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.741
Ovako

Ovako koga prepoznajem ovde Milos Kovic ,kvazi istoricar malo bolji od Deretica ako npr mi ukrademo krave od Siptara to je dobro ali kada oni nama ukradu to je zlocin, Taj nivo inace ne znam tacno kazu da jos zivi sa mamom . Ova Milica mislila da je pametna ali se zeznula sto je pokusala da uzme poena na Vucicu ,jer je on stvorio,Samardzic kazu da je iako tunjav alav na pare i tu ume da bude ostar ,Bosko sta znam verujem da je iskreni zaludjenik .Milos Jovanovic namazan i moze da ode dosta daleko ako prosiri auditorijum i privuce malo i gradjanista a ne samo nacionaliste. Onog jednog ne prepoznajem.
Inace nasi istoricari su katastrofa jer pola stvari precute ,kazu samo ono sto je afirmativno a npr da je sveti kralj dao svoju zenu u ropstvo nece da vam kazu ,da je drugi sveti kralj ,knez malo malo isao da Ugarske da ih opljacka i popali, Ali ako oni nece ne moram ni ja .
А где си видео да се историја излаже објективно? Не раде то ни Енглези... па не морамо ни ми.
Да ли си некада чуо рекламу за Лондон која иде отприлике овако: држали смо постављена вешала око три века, и довољно често смо их користили, тако да су се грађани коначно уредили и велика већина се сада понаша пристојно.
Ниси сигурно чуо за такву верзију.
Енглези се нису до сада ни пристојно извинили за свакојака недела по колонијама, а камоли нешто више.
Важи и за остале колонијалне силе.
 

Platin

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.741
Imperijalni gen. Mi Srbi ga imamo (makar i turski), Bošnjani ga nemaju... :D
Ма какав ген. Митологија која је у нулу оборена са чињеницама које знамо. Генетика је она која јесте.

Нисам до сада наишао ни на муслимане Босне који су Турци (односно јасно припадају одговарајућим родовима).

А Турака понешто још увек постоји.
 

zemunski kej

Elita
Poruka
19.081
Ма какав ген. Митологија која је у нулу оборена са чињеницама које знамо. Генетика је она која јесте.

Нисам до сада наишао ни на муслимане Босне који су Турци (односно јасно припадају одговарајућим родовима).

А Турака понешто још увек постоји.
Nije mislio bukvalno ali zaista pogledaj ta velika carstva ,kraljevstva . Nazovimo to disciplinom a u kontekstu onih vesala po Londonu, kako god i dalje dominiraju u svetu. Jednom veliki ,zauvek veliki . Turska muslimanska drzava a lider u tom delu sveta i to po necemu sto nije karakteristicno za muslimane u ekonomiji?
 
Poruka
18.510
Nisam za Vučića, ali nisam ni za Đilasa i njegov »NATO – Savez za Srbiju«
-----------------------------------------------------------
Istina, što se tiče trenutnog političkog dešavanja, bolje reći previranja, pregrupisavanja, prestrojavanja i sl. nema trećega, ali obadva predložena rešenja nisu moja opcija iz razloga: oba pola su zla, banda, mafija, rulja i sl. i za takve samo budala može da glasa. I jedna i druga banda želi dobro, ali samo sebi i svojim najbližim sledbenicima i njima Srbi i Srbija ne znače ništa - nikada i nisu bili u fokusu njihovog interesovanja. Njih, obadva ta mafijaška pola, po svemu potpuno ista - ista retorika, ista "kultura", isto "obrazovanje", isti, naravno, "uglađeni" maniri ponašanja i isti mentori, tuđinski zlotvori koji čine sve da Srbije i Srba zauvek nestane. Nisam lično nikada protiv bilo čega, naročito ne nasilnim sredstvima, ruljom, provokativnošću, cinizmom (sprdnjom, kako neki polupismeni novinari nameću kao izraz i jedinu opciju precepcije »prebogate, predivne srpske«, frazeologije), vređanjem, kukavičkim podmetanjem, lažima i vulgarnošću, uvek sam za, a ako nemam izbora, nemam nameru da podržim bilo koga, onda se apsolutno indiferentan, boli me uvo za sve, i u tim trenucima zaronem duboko u svoje misli, prepustim se starim knjigama, da me spopadnu ne dozvoljavam brigama i činim sve da bih pronašao svetlost na kraju tunela – onu spasonosnu treću opciju.

Dakle, da ne bude nikakve zabune, ne mogu da budem, nikada više, za Aleksandra Vučića, ko me jednom izda za mene zauvek ostane smrdljiva pi-zda, ali ne mogu da budem ni protiv njega iz sledećih razloga:

1. njega je neko na demokratski, legalni i legitimni način izabrao za funkciju predsednika Srbije,
2. njegov mandat i način kako mora da postupa, predstavlja Srbe i Srbiju, utvrđen je Ustavom Srbije, kao što je Ustavom i normirano kako i zbog čega može da se opozove i šta biva posle opoziva,
3. ne može, naročito ne u demokratski uređenim i pravno određenim društvenim zajednicama (čitaj: država, u konkretnom slučaju) da, suprotno Ustavu Republike Srbije, to zlo nas je već zadesilo 5-tog oktobra, potonuli smo kao bušna lađa zbog toga i nešto slično nam se, nikada više ne sme dogoditi, bolčje da nas umesto toga grom pogodi, ako smo pametni, rulja, mafija, narkomanski klanovi, razularena masa bezumnika i nečija, tuđinska i prema Srbima i Srbiji neprijateljska, »peta kolona«, makar se ona nazivala i »Savez za Srbiju«, da smenjuje i nameće predsednika Srbije na način rulje, razularene mase, mafije, naročito ne na nasilni način kako takvi jedino i funkcionišu …

Nisam ni zaiv »NATO – Saveza za Srbiju« iz razloga što:

1. tu i takvu demokratiju smo već imali i jedva preživeli,
2. ti su vladali od 5-tog oktobra 2000 – do 2012. godine i Srbima i Srbiji, svako je to osetio na sopstvenoj grbači, bilo najgore, jedva smo te štetočine preživeli,
3. rekoh da nisam ni protiv takvih, naročito ne želim da se sa njima obračunavamo njihovim »demokratskim, kulturnim i finim« sredstvima, ali da takve podržim to nikada neće da se desi,
4. istina, da opet ne bude zabune, ako govorimo konkretno o čoveku koji će na najbolji način predstavlja Srbe i Srbiju, predsednik Srbije, veoma rado bih podržao, to bi bio moj izbor i moje ZA, dozorele vrhunske intelektualce, ljudine enciklopedije, moralne vertikale, vrhunski obrazovane, iskustvom i činjenjem potvrđene, ostvarene i dokazane, uvek dobronamerne i uvek kulturne ljudske gromade, ne gledajući na to kojoj političkoj opciji pripadaju a la: prof. dr Nikola Selaković. Milorad Vučelić, Milomir Marić …, a naročito one koji su uvek bili iznad politike, ljudine koje u dušu poznajem i za koje bih dao ruku u vatru, moje bogoslovske drugare : prof. dr Mitar Krejić, dugogodišnji dekan i osnivač Univerziteta u Novom sadu, naravno,moralnijeg čoveka do sada nisam susreo, Jovana Petkovića, dugogodišnji rektor bogoslovije »Sveti Arsenije Sremac u Sremskim Karlovcima i, naravno, moja malenkost, od mene, bež lažne skromnosti, boljega nema i niko kao moja malenksot ne bi tako dosledno predstavljao, uvek i na Svakom mestu, Srbe i Srbiju,
5. dakle, to je naša tužna i ružna istina, trenutno, to ni »NATO – Savez za Srbiju« ne krije, ne sme, nigde i nikada, da bude jedina opcija da smo PROTIV nekoga, već uvek mora da postoji zdravorazumana alternativa i opcija za koju se glasa,
6. ko-god za mesto predsednika Srbije predloži nekoga koje sam sam predložio istog trena može da računa na moju podršku, ali niko od mene, nisam od onih za čiju se podršku licitira na način:

»Prvi, drugi, treći put - PRODANO!«,

moj obraz nikada neće da bude eksponat licitacije, neće da dobije podršku da se sadašnji predsednik Srbije, za kojeg nisam i nikada neću da budem, iz razloga koje sam naveo, zameni suprotno Ustavu Republike Srbije i »zakonima« i na način mafije, razularene rulje, naročito ne na nasilni način, kako takvi jedino i funkcionišu i, naravno,
7. normalni, naročito ne lepo vaspitani, vrhunski obrazovani, kulturni i dobronamerni, nikada neće da stanu izza opcije PROTIV, uvek će da budu ZA, a ako te opcije nema »na meniju« oni je izmisle, stvore i oblikuju u skladu sa svojim znanjem, iskustvomi i dobrim, opšte korisim, namerama …
Što se tiče jedine primedbe »NATO – Savez za Srbiju«, time dokazuju moji veličinu, nekompromitovanost i doslednost i njihove laži, mojoj malenkosti na način a la:
-------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------
Želim, pošto sam filolog i filozof po obrazovanju, zvanju, znanju, srcu i duši, želim najpre, kako mi i dolikuje da »posrbim« taj latinski izraz kako bi ga svi lakše razumeli i shvatili koliko lažu oni koji mi nešto tako kukavički podmeću…

Dakle sam izraz » eksponirati – je glagol: ima jedno od sledećih značenja: izložiti, izlagati, prikazati, objasniti; sam izraz je nastao od: (eksponát), lat. expōnatus ("(nešto) izloženo, prikazano, pokazano i sl.)

Neka mi neko navede, jedan jedini slučaj gde me je neko video kako se to »eksponiram sa Sendvičarem« ? U Srbiju nisam nogom kročio već dve decenije i suludo je meni kukavički to podmetati…To bi bilo u suprotnosti sa mojim samopoštovanje, samodokazivanje i načinom života, jer sve suprotno tome bi me lično dovelo i nedođiju krivog usmerenja, lutanje i gubljenja samoga sebe… Istina danas je sve javno, što javnije to bolje, ali nikada od mene nećete dočekati da me vidite onakav kakav nisam i da istinu zamenim lažima, moral nemoralom, obrazovanje bezumljem, poštovanje sa provokativnošću i kulturni vokabular sa vulgarnošću …

Krstan Đ. Kovjenić

Pogledajte prilog 1292165
Da. "Nisam ja za Vučića, ali..."
 

HEFESTOS 1

Buduća legenda
Poruka
28.860
Јадно је што доста људи трпи и чека спасиоца.
Није јадно, већ разумљиво.
Када смо сви оволико и овако искључени и онемогућени да приступимо било којем сегменту политичког одлучивања- логично је да се све то препусти неком ко томе има приступ, али се ту разликујемо по томе- колико прихватамо одговорност за такво понашање.
Заправо се ту ради о склопу личности и свести о сопственој немоћи; ево, и сам видиш, овде- овде би многи да наметну вољу који се њима допада, и само их такво "решење" задовољава; и довољно је да се неки други вођа "погрешно чешља" да буде попљуван и извређан и вођа и сви који њега подржавају; проклетство малих разлика да ни не помињем...
Вођа је свуда исти; једни га воле до бесмисла, други га мрзе, исто тако. И у том бесмислу емотивног приступа- потпуно је изгубљен рационални приступ политичком промишљању и "вештини могућег", што политика и јесте, у својој суштини. Овде су људи у великој већини политички недовољно писмени, и по правилу по тој мери у обрнутој пропорцији агресивни у дискусијама, а не знам да ли је и потребно помињати да се иза никова неретко крију провокатори или агентуре ове или оне заинтересоване стране, плаћени клонови неке "службе" или само особе са личним интересом или афинитетима...
Могу да говорим само у своје име, јер не припадам ни једној групи, а имам и јасну свест о томе да немам никаквог битног утицаја на збивања и одлуке; ја сам свој "вођа", и други ми не треба, и као таквом- потпуно ми је јасна и разумљива ситуација тренутног "вође", и у позицији у којој је- он ради онако како он мисли да треба, да је то најбоље, и да ће то дати најбољи резултат.
А колико се то допада или не неком Платину, Хефестосу или трећем- треба да се обазире таман онолико- колико би се ми обазирали да је ситуација обрнута, и да он "куцка" по неком форуму на којем хобисти политике размењују мисли, увреде или идеје- већ према способностима, карактеру или васпитању, а да неки од нас седи насупрот Путину, Бајдену или неког другог "вође", јер, да се потпуно разумемо- демократија је само кад ја вођа, а диктатура кад нисам...
:kpozdrav:
 

ziltoid

Iskusan
Banovan
Poruka
5.860
Nisam za Vučića, ali nisam ni za Đilasa i njegov »NATO – Savez za Srbiju«
Kakve Đilas ima veze sa NATO čovječe ... No, poslušaj što o lažnom opozicionaru Draganu Đilasu ima reći publicista, univerzitetski profesor i osnivač Akademije 28, Velimir Abramović (inače rođeni brat američke perfomans zvijezde crnogorsko-židovskog porijekla Marine Abramovich) :

 

Tenkre 2

Zainteresovan član
Poruka
335
Жао ми је што се моја подршка држави у овом одсудном моменту тако тумачи.
За мене је нормално да подржаваш сопствену државу у моменту када рат виси свима над главом а страни притисак на државу расте. Теби није?
Наравно, та подршка зависи и од понашања државног врха - докле год не призна Косово и не уведе санкције Русији, имаће је. А до сада се ништа од тога није десило.
Са уласком у ЕУ се дефинитивно не слажем, као ни са неким ранијим потезима. Али, то је у овом и оваквом моменту апсолутно небитно.
1.Vučić nije država. Daleko bilo.
2.Rat ne visi nad glavom, niti strani pritisak raste. Ta priča prolazi ovde već 10 godina i lažna je.Šta misliš ko je plasira, iz kog razloga i ko su ljudi koji veruju u nju?
 

KPCTAHK

Poznat
Poruka
7.070
Kakve Đilas ima veze sa NATO čovječe ... No, poslušaj što o lažnom opozicionaru Draganu Đilasu ima reći publicista, univerzitetski profesor i osnivač Akademije 28, Velimir Abramović (inače rođeni brat američke perfomans zvijezde crnogorsko-židovskog porijekla Marine Abramovich) :

Jaka muda od labuda ... Ko-munjara stara naučio narod da vara i dete bi prodao zbog para ...
 

Tenkre 2

Zainteresovan član
Poruka
335
Pokušaj da mu to dokažeš?
Njemu bih još i dokazao,ali ovim njegovim sektašima idolopokolnicima,teško.Oni ne mogu da zamisle Srbiju bez njega, kao da je oduvek tu,a ima ih par,baš na ovom forumu, koji na neki način nipodaštavaju Srbiju i sve ono što ona jeste u odnosu na AV i partiju mu
 

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.999
Njemu bih još i dokazao,ali ovim njegovim sektašima idolopokolnicima,teško.Oni ne mogu da zamisle Srbiju bez njega, kao da je oduvek tu,a ima ih par,baš na ovom forumu, koji na neki način nipodaštavaju Srbiju i sve ono što ona jeste u odnosu na AV i partiju mu
Tačno je da će društvo pući po šavovima kad AV podnese ostavku

Jedino što ja smatram da je to dobro
 

Top