Nisam mu ljubavnica

Nisi mu ljubavnica...
Ti si mu iskra mača pobednoga
Sto muzičkih vrela što bruje i plave,
Pogled koji hoće da sagleda Boga,
Pehar iz kog pije strašno piće slave...

Bar tako kaže Dučko.

A muškarac koji tako eto obožava onu koju ne može da ima je paćenik.

Ovi što bi da naprave sebi ženu moraju prvo da si izvade rebro. Na živo.

Nisi mu ljubavnica...
Ti si mu iskra mača pobednoga
Sto muzičkih vrela što bruje i plave,
Pogled koji hoće da sagleda Boga,
Pehar iz kog pije strašno piće slave...

Bar tako kaže Dučko.

A muškarac koji tako eto obožava onu koju ne može da ima je paćenik.

Ovi što bi da naprave sebi ženu moraju prvo da si izvade rebro. Na živo.
Za prvi deo komentara 👍👍👍
Najlepšu poeziju su napisali muškarci o ženi koju nisu mogli imati,najlepše ženske portrete su naslikali oni koji su želeli ženu a znali su da nikada neće biti njihova.Danas,oni su simboli književnosti,slikarstva,umetnosti uopšte i nazvati ih paćenici ..neću komentarisati .

Za prvi deo komentara 👍👍👍
Najlepšu poeziju su napisali muškarci o ženi koju nisu mogli imati,najlepše ženske portrete su naslikali oni koji su želeli ženu a znali su da nikada neće biti njihova.Danas,oni su simboli književnosti,slikarstva,umetnosti uopšte i nazvati ih paćenici ..neću komentarisati .
Pa jesu bili pacenici, sta je tu problem?!
Iz njihove patnje su nastala ta dela.
Msm kao ono znam nesto malo i o književnosti i o patnji. A recimo posredno i o slikarstvu. I muzici. :)
A, ako tu uključimo maaaaalo psihologije, onako skoro pa skroz laički i čisto zdravorazumski se zapitamo: zašto neko pati?
Patnja je svesna odluka. Ljubavna patnja. U stvari, to nije nikakva ljubav, to je iluzija, uobrazilja, život čitav pretvoren u posledicu traume pa negde i psihički porrmećaj. Normalno je da ljudi žele da budu srećni. Ali, malo ovo sve nije za ovu temu.
Jeste, paćenici, nego šta!
Inače, umetnost je moj život, ali da ne tupim o tome, samo da potvrdim - ooooo, daaaaa, pacenici!!! :)

Pa jesu bili pacenici, sta je tu problem?!
Iz njihove patnje su nastala ta dela.
Msm kao ono znam nesto malo i o književnosti i o patnji. A recimo posredno i o slikarstvu. I muzici. :)
A, ako tu uključimo maaaaalo psihologije, onako skoro pa skroz laički i čisto zdravorazumski se zapitamo: zašto neko pati?
Patnja je svesna odluka. Ljubavna patnja. U stvari, to nije nikakva ljubav, to je iluzija, uobrazilja, život čitav pretvoren u posledicu traume pa negde i psihički porrmećaj. Normalno je da ljudi žele da budu srećni. Ali, malo ovo sve nije za ovu temu.
Jeste, paćenici, nego šta!
Inače, umetnost je moj život, ali da ne tupim o tome, samo da potvrdim - ooooo, daaaaa, pacenici!!! :)
Ružna reč,to hoću reći,paćenici pate za dobrim autom,za vikendicom,za materijalnim stvarima. Za ženom koju ne mogu imati a vole je,više mi priliči nesrećnici na primer,nesrećno zaljubljeni.Ružno mi to,paćenici😉

Pogledajte prilog 1854776

Nisam mu ljubavnica, ko sam ja?
Neko ko pati i iz tog razloga umisli da je nešto što ne zaslužuje da bude.
Posedovanje je najgori vid patnje....jer čovek pati samo za onim što vredi njegove patnje i pripada samo onima koji cene tu patnju.
Kakva ljubavnica ili švalerka, ljubavnica je žena koja otima tudjeg muškarca iz bezbroj loših razloga i samo jedan ili dva opravdana, švalerka je jeftina žena koja sex zove ljubav.
Ni jedna ne može da zadrži muškarca koji vredi i već tada opis ne važi, jer je svesna da ima nešto što ne želi, pa umišlja svoju vrednost...

Poslednja izmena:
Ružna reč,to hoću reći,paćenici pate za dobrim autom,za vikendicom,za materijalnim stvarima. Za ženom koju ne mogu imati a vole je,više mi priliči nesrećnici na primer,nesrećno zaljubljeni.Ružno mi to,paćenici😉
Ali neuzvracena ljubav ili nerealizovana koja vodi u patnju je pre dijagnoza nego ljubav zaista.
Bukvalno najromantizivanije psihicko stanje lelujave poremecenosti.
Za dobrim autom pate kompleksasi. Nesrecno su zaljubljeni i neuzvraceno "vole" pacenici.
A onda su mi nož zaboli u srce, noćas su me mrtvog našli posred krčme.
Hahaha ..

Ali neuzvracena ljubav ili nerealizovana koja vodi u patnju je pre dijagnoza nego ljubav zaista.
Bukvalno najromantizivanije psihicko stanje lelujave poremecenosti.
Za dobrim autom pate kompleksasi. Nesrecno su zaljubljeni i neuzvraceno "vole" pacenici.
A onda su mi nož zaboli u srce, noćas su me mrtvog našli posred krčme.
Hahaha ..
Ili si volela i izgorela ili nikada nisi,ljubav nazvati dijagnozom je tužno kakva hod ona bila.
Želim ti da budeš pozitivna na bolest zvanu ljubav

Ili si volela i izgorela ili nikada nisi,ljubav nazvati dijagnozom je tužno kakva hod ona bila.
Želim ti da budeš pozitivna na bolest zvanu ljubav
Ali kako ne kapiras da voleti nekog ko tebe ne voli i patiti pritom, jer te za osoba ne voli, jeste simptom neke traume, necega u nama loseg indikator, a ne ljubav.
Voleti samo je ok, nije dijagnoza, vise je ono kao uzvuseno sam bice.
Ali odluciti da patis, jer te neko ne voli i drzati sebe u tom stanju i Jos to stanje nazvati ljubavlju i romantizivati ga do mere bozanskog, ma daj. To je za rad sa psihoterapeutom.

Ali kako ne kapiras da voleti nekog ko tebe ne voli i patiti pritom, jer te za osoba ne voli, jeste simptom neke traume, necega u nama loseg indikator, a ne ljubav.
Voleti samo je ok, nije dijagnoza, vise je ono kao uzvuseno sam bice.
Ali odluciti da patis, jer te neko ne voli i drzati sebe u tom stanju i Jos to stanje nazvati ljubavlju i romantizivati ga do mere bozanskog, ma daj. To je za rad sa psihoterapeutom.
Desi se,pomisliš zavoleće te,izadjete na večeru,družite se,ljubav ti sve jača,nada postoji.Trudiš se zato što voliš,potrošiš neko vreme ne žališ,voliš.Vremenom shvatiš da nemaš šanse,ne možeš ljubav da ugasiš,nije to sveća pa da pirneš i gotovo.Vereme učini svoje,ljubav bledi,izbledi a ti živiš i dalje a uspomena ostane.
Eto,to mislim kada kažem da je paćenik ružan izraz 😊

Back