Quantcast
  • Dragi prijatelji, obaveštavamo vas da je forum Hronika izdvojen iz foruma Politika i sada je poseban forum u kategoriji "Društvo".

Nisam direktno optužio Tačija

Poruka
23.684
Tek sad vidim da su forumasi upoznati do detalje sa izjavom Martija. Cak toliko da znaju bolje i od njega sta je rekao ali isto tako i sta je mislio, iako ni jednom nisu imali uvid u njegov izvestaj.
Ево делова извештаја
---------------------------------

С друге стране, према чврсто поткријепљеним извјештајима службе које смо детаљно прегледали и потврдили кроз интервјуе у току наше истраге, Тачијева „Дреничка група” формирала је огромну базу моћи у подухватима организованог криминала који су у то вријеме цвјетали на Косову и у Албанији.
...
62. У том погледу, Тачи је, како се наводи, дјеловао уз подршку и саучесништво не само формалних структура власти у Албанији, укључујући социјалистичку владу која је тада била на власти, већ и тајне службе Албаније и опасне албанске мафије.
....
Дреничка група“ шверцује хероин

65. Уз прећутну захвалност за безбједно уточиште које су им пружиле саосјећајне албанске власти, а и зато што било практичније и погодније да наставе са радом на терену са којим су упознати, неколико кључних команданата ОВК наводно су установили заштитне рекете у областима у којима су у Албанији преовлађивали њихови чланови клана или тамо гдје су могли да пронађу заједнички циљ са установљеним организованим криминалцима који су укључени у активности као што су трговина људима, продаја украдених моторних возила и трговина сексом.
....
67. Слично томе, аналитичари обавјештајне службе који раде за НАТО, као и они који раде за најмање четири независне стране владе, дошли су до убједљивих открића која се односе на период непосредно након сукоба 1999.24(24 То су обавјештајне службе Њемачке (БНД), Италије (Сисми), Британије (MI6) и Грчке (EYP). Тачи је био најчешће идентификован и цитиран у тајним обавјештајним извјештајима као најопаснији од „криминалних босова” ОВК
...
68. На још неколико познатих чланова Тачијеве „Дреничке групе” указано нам је у току нашег истраживања и речено да су одиграли виталну улогу као учесници у завјери у разним категоријама криминалних активности. То су Џавит Халити, Кадри Весели, Азем Суља и Фатмира Лимај. Сви они више пута су испитивани током протекле деценије као осумњичени за ратне злочине или организовани криминал, укључујући и случајеве које су водили тужиоци Унмика, МКСЈ-а 26
...
74. Конкретно сматрамо да су лидери „Дреничке групе” најодговорнији за двије групе непризнатих злочина описаних у овом извјештају: за оснивање ОВК adhoc мреже заточеничких објеката на територији Албаније 30(30 Треба да истакнем одлично новинарско истраживање БалканИнсигхтРепортерс’ Network (БИРН), која је извијестила о елементима мреже логора ОВК у Албанији у априлу 2009. Алтин Рахими, Владимир Карај и Мајкл Монтгомери), као и за одређивање судбине затвореника који су држани у тим објектима, укључујући и многе отете цивиле које су са Косова доводили преко границе у Албанију.
Доктор Шаип Муја инвеститор „ратних фондова“
...
75. Откривајући како су ти злочини прерасли у даљи облик нељудскости, односно насилно вађење људских органа ради трговине људима, идентификовали смо још једну особу ОВК која очигледно спада у ред водећих завјереника: Шаип Муја.
...
83. Сматрамо да је посебно релевантно да је Тачијева „Дреничка група” стекла предност захваљујући двјема главним промјенама у околностима послије 12. јуна 1999.

84. Прво, повлачењем српских снага безбједности са Косова, у руке разних фракција ОВК, укључујући и Тачијеву „Дреничку групу”, предата је фактички неограничена контрола над великом територијом у којој се обављају различити облици кријумчарења и трговине људима.
 
Poruka
23.684
ИН4С објављује комплетан извјештај Извјестиоца СЕ Дика Мартија о злочинима над Србима и осталим неалбанцима на Косову за вријеме рата и након њега.
Нехумана поступања са људима и илегална трговина људским органима на Косову


Због структуре друштва косовских Албанаца, још увијек веома клански оријентисаног, као и одсуства истинског цивилног друштва,било је изузетно тешко успоставити контакте са локалним изворима. Уз то иде и страх, често до границе правог терора, који смо примијетили код неких наших доушника чим смо им саопштили шта је предмет наше истраге. Чак ни поједини представници међународних институција нису крили да нису вољни да се ухвате у коштац са овим чињеницама.

Тако је у критичном периоду,који је фокус наше истраге, ОВК имао контролу над пространом територијом која је обухватала Косово,али и неке пограничне регионе на сјеверу Албаније. Контролу ОВК не треба схватити као неко структурисано вршење власти, а свакако је била далеко од контура државе. У току овог критичног периода почињени су бројни злочини и над Србима који су остали у региону и над косовским Албанцима осумњиченим да су „издајници“ и„колаборационисти“, или су постали жртве трвења унутар ОВК. Ти злочини су углавном прошли некажњено и тек годинама касније је направљен прилично скроман почетак по том питању.

http://in4s.net/index.php/politika/srbija-cg-srpska/3626-izvjestaj-dika-martija
 
Poruka
23.684
Сталкер @
Procitao sam na brzaka post, nisam priemtio da je Marti lagao kada je dao donju izjavu


Ako pažljivo pročitate izveštaj, ja nigde decidno ne kažem da je gospodin Tači direktno učestvovao u trgovini organima
Да си одвојио који минут свог драгоценог времена схватио би да је изјава Дика Мартија вероватно из одређених разлога у супротности са наводима у извешзају.Истина,нигде не стоји да је директно Хашим Тачи вадио органе али децидирано се наводи да је у то била умешана група којом је он руководио.Техничли гледано ни требер фудбалског клуба не постиже голове на утакмицама али је заслужан за сваку победу или пораз клуба који води.
 

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.412
Boze kako ste naivni. Zar mislite da ce jedan iskusan politicar jasno i glasno da optuzi recimo Thacija za bilo kakvu aferu?Ako to i pretpostavlja, on ce to "uvijeno"indirektno napisati, pa ce drugi to proveravati i dati konacan zakljucak. Tako da on garantovano sada ne laze kada tvrdi da nije optuzio Thacija, makar ne direktno, vec kako i sam navodi kao jednog od politicara koji bi trebali znato sta se radi... Uglavnom nasedate na price iz vasih novina koje vole bombasticne naslove prodaje radi, a ne istine radi.
Шта није јасно?Тачи је криминалац и убица,Косово као марионетска држава ће постојати док онај ко га је направио пере паре на њему.Немамо шта да наседамо на приче из наших новина,довољно је да бројимо мртве Србе са именима,презименима,местима нестанка,члановима породица који их траже,шта теби није јасно кад отвараш овакве теме?Мислиш да ћемо да ти верујемо на реч да су мртви самоубице а твој вољени премијер и гомила других нису смрдљиве убице?
 

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.412
A jel mozda nije bilo vadjnenja organa i trgovine?
Није ничег било код њих,ни отимања српских жена и деце,ни силовања,ни узурпирања српске имовине ни убистава Срба,они су дисциплинован и вредан народ,осудили су досад све злочинце против Срба,пуни су затвори косовских шиптарчина а тамо влада ред и мир.
 

Југ Богдан

Domaćin
Banovan
Poruka
4.073
Није ничег било код њих,ни отимања српских жена и деце,ни силовања,ни узурпирања српске имовине ни убистава Срба,они су дисциплинован и вредан народ,осудили су досад све злочинце против Срба,пуни су затвори косовских шиптарчина а тамо влада ред и мир.
E,hvala ti kolega misoni,izgleda da sam bio u zabludi za siptarijom,ovaj,hteo sam reci sa albanskim narodom...z:mrgreen:z:mrgreen:
 

Sanovnik

Buduća legenda
Poruka
33.658
Pa he bi ga . Pretili su mu , i covek se realno zabrinuo za zivot .
A i mi smo krivi dosta za to . Poheli smo gomna , sto smo im dozvoljavali dfa prelaze albansku i makedonskuu granicu onomad .
Mozda mi Srbi trbeba da ucimo politiku od siptara , ako vec neznamo sami .
 

gost 198384

Iskusan
Poruka
5.442
Istini za volju, kada sam prvi put video sadržaj Martijevog izveštaja za PE prvo što mi je palo na pamet jeste - šta mu je sve to trebalo?

Čovek je samo sebi stvorio bezbroj neprijatelja koji su spremni da se sa svakim neistomišljenikom obračunaju na sve zamislive i nezamislive načine.

A ako ga napusti zdravlje u Švici i zatreba mu rezervni deo nema kome da se obrati.

Fakat je da je njegov izveštaj probudio kod naivnog dela srpskog življa nadu da ima pravde.

Međutim, nema je. Ne za Srbe. Oni koji su pravili od Kosova državu vrlo dobro su znali koga imaju za saveznike i šta se tamo radi. Ovim izveštajem Marti im samo izaziva žgaravicu ali se njihov stav neće bitno promeniti. Jeste im spržio glavnog igrača i marionetu na medijskom planu ali naći će oni odmah 50 još gorih koji mogu da ga zamene u svakom trenutku i sve se svodi na to.

Pravde za pobijene i proterane Srbe sa Kosova biti neće jer je tako odlučeno.

Amerika tretira preostale Srbe na Kosovu kao taoce svog nakaznog projekta a diplomatskim sredstvima Srbija ništa neće postići po pitanju poboljšanja njihovog statusa ili uopšte odnosa između Kosova i Srbije.

Većina u Srbiji je još davno digla ruke od Kosova i to je jasno svima.

Cela ova halabuka se svodi na terapiju koja vodi samo ka konačnom pristanku i zaboravu i kome to nije jasno taj je u grdnoj zabludi.

Srbija ima dve opcije: jedna je da se pomiri sa sudbinom i zaboravi na pravdu, teritorijalni integritet i ostale trice i kučine. Za drugu opciju je tek nekolicina spremna pa samim tim nije vredna ni pomena.

Sve se na kraju svodi na pitanje svih pitanja a to je - Zašto Srbija insistira ne evrointegracijama ako Srbe u toj Evropi smatraju nekakvom nižom vrstom nad kojom se mogu vršiti zločini bez bojazni od posledica?

Pristanemo li na takve uslove niko nam ne može biti kriv za ono što će se dalje dešavati. A dešavaće se proces tihe dezintegracija kao i u SFRJ te potpuna pasivizacija već uništene privrede do tačke potpune zavisnosti o volji baš onih koji blokiraju svako pozivanje na odgovornost onih koji su činili zločine prema Srbima tokom 90ih.
 
Poslednja izmena:

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.412
Istini za volju, kada sam prvi put video sadržaj Martijevog izveštaja za PE prvo što mi je palo na pamet jeste - šta mu je sve to trebalo?

Čovek je samo sebi stvorio bezbroj neprijatelja koji su spremni da se sa svakim neistomišljenikom obračunaju na sve zamislive i nezamislive načine.

A ako ga napusti zdravlje u Švici i zatreba mu rezervni deo nema kome da se obrati.

Fakat je da je njegov izveštaj probudio kod naivnog dela srpskog življa nadu da ima pravde.

Međutim, nema je. Ne za Srbe. Oni koji su pravili od Kosova državu vrlo dobro su znali s kim imaju posla i šta se tamo radi. Ovim izveštajem Marti im samo izaziva žgaravicu ali se njihov stav neće bitno promeniti. Jeste im spržio glavnog igrača i marionetu na medijskom planu ali naći će oni odmah 50 još gorih koji mogu da ga zamene u svakom trenutku i sve se svodi na to.

Pravde za pobijene i proterane Srbe sa Kosova biti neće jer je tako odlučeno.

Amerika tretira preostale Srbe na Kosovu kao taoce svog nakaznog projekta a diplomatskim sredstvima Srbija ništa neće postići po pitanju poboljšanja njihovog statusa ili uopšte odnosa između Kosova i Srbije.

Većina u Srbiji je još davno digla ruke od Kosova i to je jasno svima.

Cela ova halabuka se svodi na terapiju koja vodi samo ka konačnom pristanku i zaboravu i kome to nije jasno taj je u grdnoj zabludi.

Srbija ima dve opcije: jedna je da se pomiri sa sudbinom i zaboravi na pravdu, teritorijalni integritet i ostale trice i kučine. Za drugu opciju je tek nekolicina spremna pa samim tim nije vredna ni pomena.

Sve se na kraju svodi na pitanje svih pitanja a to je - Zašto Srbija insistira ne evrointegracijama ako Srbe u toj evropi smatraju nekakvom nižom vrstom nad kojom se mogu vršiti zločini bez bojazni od posledica?

Pristanemo li na takve uslove niko nam ne može biti kriv za ono što će se dalje dešavati. A dešavaće se proces tihe dezintegracija kao i u SFRJ te potpuna pasivizacija već uništene privrede do tačke potpune zavisnosti o volji baš onih koji blokiraju svako pozivanje na odgovornost onih koji su činili zločine prema Srbima tokom 90ih.
******,написао си роман.Тачно,за Србе нема правде,него да је узму у своје руке,да се наоружају и увек наоружани чекају злочинце као што су ови шиптари који никад нису казнили ниједног свог убицу или злочинца који је починио злочин према Србима.И да не оклевају да употребе оружје и то зато јер је држава неспособна и корумпирана а државни службеници у регионима у којим живе шиптари не раде свој посао због корупције.
 

gost 198384

Iskusan
Poruka
5.442
******,написао си роман.Тачно,за Србе нема правде,него да је узму у своје руке,да се наоружају и увек наоружани чекају злочинце као што су ови шиптари који никад нису казнили ниједног свог убицу или злочинца који је починио злочин према Србима.И да не оклевају да употребе оружје и то зато јер је држава неспособна и корумпирана а државни службеници у регионима у којим живе шиптари не раде свој посао због корупције.
Vidi, to fakat rade ozbiljne države naročito kada se obračunavaju sa terorističkim grupama ili raznim militantnim separatistima.

No obračun sa istaknutim kosovskim teroristima gotovo bi izvesno doveo do reakcije u vidu terorističkih napada na veće gradove u Srbiji ali i pritisaka od strane raznih evro-atlantskih institucija s obzirom da su oni koji su činili najgnusnije zločine nad Srbima danas u strukturama kosovskog protektorata i to upravo instalirani od strane onih koji će sutra da ti uvode nove sankcije i da separatno bombarduju delove infrastrukture.

Treba shvatiti da Amerikanci, Englezi i Evropa neće za našeg života da nam oproste što smo se usprotivili njihovom viđenju rasparčavanja SFRJ. Prema njihovom viđenju sasvim je bilo normalno da milion i po - dva Srba ostane van granica matične države a u statusu građana drugog reda i bude izloženo raznim vidovima torture nakon razlaza.

Još je 1990. moglo da se vidi kakav će ishod na kraju biti jer je propagandna mašinerija bila usmerena protiv nas punom snagom međutim ovde je vladala jedna prilično nadrealna atmosfera koju je karakterisalo ozbiljno precenjivanje sopstvenih snaga pomešano sa vrlo romantičarsko-turboidnim poimanjem prava i pravde.

I tako smo vrlo brzo zapali u ćorsokak već 1993 jer su nam zavrnuli jajca i rekli - da čupamo ili da sečemo?

Shodno tome mislim da bi oružani obračun sa ljudima koji, bez obzira što su zaslužili apartmane u devetom krugu, nije sasvim realna opcija. Jednostavno ih štite. Zašto? Hiljadu je odgovora ali su pod zaštitom. Otvaranje takvog sukoba bi nas ponovo doveo u vrlo zahjebanu situaciju.

Ono što ja mislim da mi možemo da učinimo za sebe je sledeće: da nikada ne pristanemo na proznanje Kosova što nas diskvalifikuje u evrointegracijama neminovno ali i to je donekle ok.

U evrookvirima vrlo brzo ćemo postati ovisnici o dobroj volji Centrale i bez ono malog što nam je ostalo mada je puno toga već proćerdano.

Problem a samim tim ni pravda neče biti niti rešeni ni zadovoljeni u dogledno vreme pa shodno tome moramo da se mnogo više potrudimo i iznad svega uozbiljimo kao narod te prestanemo da živimo od danas do sutra i počnemo da mislimo svojom glavom.

Onda će sve krenuti kako treba, ne odmah i ne lako ali krenuće.
 
Poslednja izmena:

gossca

Elita
Poruka
17.139
Tek sad vidim da su forumasi upoznati do detalje sa izjavom Martija. Cak toliko da znaju bolje i od njega sta je rekao ali isto tako i sta je mislio, iako ni jednom nisu imali uvid u njegov izvestaj.

Ja verujem Kostunici - on ne laze i trudi se da izvaga rechi pre nego sto progovori.

ИЗВЕШТАЈ КОЈИ БАЦА ДРУГАЧИЈЕ СВЕТЛО НА СРБИЈУ
22.12.2010.

Велика је одговорност међународне заједнице на неповратку Срба на Косово и Метохију, док су планови неких шефова УНМИК-а били такви да су вршили опструкцију и различитим регулама спречавали да се Срби врате на Косово

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница рекао је да извештај специјалног известиоца Савета Европе Дика Мартија о трговини органима на Косову, баца другачије светло на Србију и српски народ.
Према Коштуничиним речима, утврдило се да су темељи лажне државе Косово засновани на злочинима, као и да су поједини чиниоци из међународне заједнице то знали, па самим тим постајали саучесници злочина.


"Велика је одговорност међународне заједнице на неповратку Срба на Косово и Метохију", рекао је Коштуница у емисији "Око" Радио-телевизије Србије и истакао да су "сви планови неких шефова УНМИК-а били такви да су вршили опструкцију и различитим регулама спречавали да се Срби врате на Косово".

Председник ДСС сматра да је међународна заједница ћутала о злочинима, упркос томе што је, како је подсетио, преузела одговорност за безбедност Срба.
Говорећи о раду актуелне власти у Србији, у години на измаку, Коштуница је навео да је у државној политици потребан континуитет о битним државним питањима "Уместо такве политике, имали смо нешто што можемо назвати партијском политиком", рекао је председник ДСС, наводећи да су партијски конгреси, кадровање у партијама постали најважнији догађаји, "толико важни да партија стоји изнад државе, као у стара, лоша кумунистичка времена".

Један од примера партијске државе је када видите да се програм једне партије, водеће у садашњој Влади Србије, Демократске странке, о концепту развоја Србије у наредних десет година, налази на сајту једне државне институције, на сајту председника Републике, рекао је Коштуница.

Наводећи да је година 2010. "изгубљена", Коштуница је мишљења да су ванредни избори у наредној години заједнички циљ опозиције Србије.

Ако се ова власт одржи у 2011. онда ће на губитку бити Србија, а у случају ванредних избора биће добро за народ, рекао је Коштуница, пожелевши грађанима да у наредној години имају власт која ће, како је истакао, бринути о њима и неће их обмањивати.
 

gossca

Elita
Poruka
17.139
ХРАБРА ОДЛУКА ДИКА МАРТИЈА
17.12.2010.


Храбра је одлука Дика Мартија да ову најмрачнију страницу злочина над Србима открије. Они у међународној заједници који су крили и заташкавали овај страшан злочин у циљу прављења лажне државе Косово, саучесници су овог најстрашнијег злочина

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница изјавио је да нема никога ни у Србији ни у међународној заједници ко није знао да су у основи лажне државе Косово злочини.

„Агресија која је извршена на Србију и најсуровији злочини попут убијања Срба, да би се продавали људски органи, у темељу су те творевине. Као што се покушава да се од Србије отме Косово, њен живи и витални део, тако су и многи Срби на Косову и Метохији били подвргнути најсуровијем злочину убијања зарад трговине људским органима“, навео је председник ДСС.

„Храбра је одлука Дика Мартија да ову најмрачнију страницу злочина над Србима открије.
Они у међународној заједници који су крили и заташкавали овај страшан злочин у циљу прављења лажне државе Косово, саучесници су овог најстрашнијег злочина. Али, најгоре од свега ће бити ако међународни моћници, зарад очувања лажне државе Косово, заташкају злочин и не казне предводнике ОВК“, рекао је Коштуница.
 

adem_ks

Buduća legenda
Banovan
Poruka
33.618
Slusam malo pre na nasim vestima, a izvor su neke makednoske novine, pokusat cu da citiram" Izraelac Vaknik tvrdi da prica o tome kako su Srbima uzimani organi potice od Seselja, on je prvi plasirao takve price 1999 god.
Ako nadjem neki link, otvorit cu temu.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.