Quantcast

Niš: Voz udario autobus, troje mrtvih, 22 povređena

rdeki

Elita
Poruka
16.302
TUGA DO NEBA, LEPA LENA (16) NIJE IZDRŽALA: Autobus smrti iz Donjeg Međurova uzeo još jednu mladost, osma žrtva izdahnula... ČOKOT KOD NIŠA ZAVIJEN U CRNO.UBICO SPAVAŠ LI MIRNO.
A ko je ovde pravi ubica? Nazvaćemo tako vozača koji nije postupio po propisima i rizikovao svoj i tuđe živote, ili ćemo ubicama nazvati sve one odgovorne u zemlji Srbiji koji ne čine ništa da do ovakvih nesreća ne dolazi?
 
Poruka
2.033
Deki svedoci kažu da je vozač autubusa kucao karte.Ovu tvrdnju je juče na suđenju Zdravkoviću izneo veštak saobraćajno-tehničke struke Dragan Marković. On je istakao da se mašinovođa nije blagovremeno oglasio sirenom dok je prilazio pružnom prelazu, a pritom je išao i prebrzo!
Veštak Marković u Višem sudu u Nišu, naime, nije doveo u pitanje Zdravkovićevu krivicu za udes, ali je ukazao i na odgovornost Rakića, bez obzira na to što ovaj nije obuhvaćen optužnicom.

- Na osnovu video-zapisa ustanovio sam da vozač autobusa nije stao kod znaka "Stop" i "Andrejinog krsta", već je nastavio da se kreće brzinom od 10 kilometara na čas i nije pogledao ni levo ni desno kada je došao do pružnog prelaza - istakao je Marković i dodao:

- Voz se kretao brzinom od 68 kilometara na sat. Mašinovođa je počeo da koči na udaljenosti od 27 metara od prelaza. Prvi put je koristio sirenu na 17 metara pre sudara, u trenutku kada je autobus bio na sredini pružnog prelaza. Po mom mišljenju, i on je svojim neblagovremenim radnjama doprineo udesu, pre svega kasnim zvučnim signalom. Moguće je da bi ranijim kočenjem posledice sudara bile manje.
 
Top