Откуд ти знаш шта сам ја читао а шта не? Читао сам и Влекића а читао сам и Киша. Ал сам читаои Шмељова, па сам оно тамо и написао за Киша. А зна се одлично да је био тастер у времме комуњарске окупације. То што ти немаш појма ко је био Лончар , то не знаи да је безначајан човек. А значајан је чим су га комуњарски керови денунцирали и чим је био предмет њиховог интесовања. Једном је Лончар у Паризу сам зауставио удбаше који су га и тамо пратили и рекао им да га не прате, јер је глупо. А онда им објаснио да то што раде, не само де је примитивно и не само да је накарадно , него и срамотно. А онда им је рекао да ће да им покаже како се то ради. Попео се на један Балкон и почео да држи комуњарски говор, у сред Приза, све намигујући агленитма титове тајне полиције. говор је био комунистички. Ал је био тако вешт, да су људи почели да се окупљају и да застају да га чују. Напрвила се читава гужва ад, па су га хитно ухапсили и скинули са балкона, а он је доввикивао удбашима на српском језику... Тако се то ради. ја би на вешем месту тако. Ал не вреди, ви сте примитивни и гупи. И тако даље. Тема јесте књижевност и сад ћу да објавим нову тему везано баш за књижевност. Није случајно што сам те лоцирао као површног, тричавог, не инвентивног, не маштовитог, бљутавог саговорника.