Ninova nagrada Draganu Velikiću

Ovakva tvoja kvalifikacija mu je uspeh veći od NIN-ove nagrade. Čudo da neko ko je pre nekoliko godina bio u vrhu "stranke srbofoba" može da zasluži da jedan pravi patriJota uopšte pogleda njegovu knjigu. Ostaje mi jedino da je što pre nabavim. :)

Каквее то везе има. И неприатељ може да има дара. Дара има чак и Вук Драшковић НАТО лобоиста. Има дара и онај титов доушник, који је непрекидно цинкарио Александра Лончара титовим керовима, Данило Киш. Титин интернационалац без свог народа, и ако је он ипак један компилатор разних руских и других писаца.

Каквее то везе има. И неприатељ може да има дара. Дара има чак и Вук Драшковић НАТО лобоиста. Има дара и онај титов доушник, који је непрекидно цинкарио Александра Лончара титовим керовима, Данило Киш. Титин интернационалац без свог народа, и ако је он ипак један компилатор разних руских и других писаца.
Izvini, a jel taj Loncar pisao knjige?
Kish je izgleda bio genijalan sa " kompilacijama" jer su silni svetski autori bili " zblanuti" citajuci njegove knjige
a sto sa ovim Loncarom izgleda nije slucaj.

Izvini, a jel taj Loncar pisao knjige?
Kish je izgleda bio genijalan sa " kompilacijama" jer su silni svetski autori bili " zblanuti" citajuci njegove knjige
a sto sa ovim Loncarom izgleda nije slucaj.

Лончар је био велики Србин. Један од наших највећих стилиста икад. Писао је и те како. Није писао белетристику и романе, али је писао. Збланутих је било колко хоћеш и овде. А то што ти збланути, нису читаали Шмељова, па нису уочили да је Киш ипак по мало компилатор, и ако талентован, ко што рекох, то је њихова ствар. А колко видим, ти силни светски аутори, ништа против нису имали што је титин денунцијант нити су и,али ишта против његовог мењшевизма.

Лончар је био велики Србин. Један од наших највећих стилиста икад. Писао је и те како. Није писао белетристику и романе, али је писао. Збланутих је било колко хоћеш и овде. А то што ти збланути, нису читаали Шмељова, па нису уочили да је Киш ипак по мало компилатор, и ако талентован, ко што рекох, то је њихова ствар. А колко видим, ти силни светски аутори, ништа против нису имали што је титин денунцијант нити су и,али ишта против његовог мењшевизма.
Ali barem Basari ne mozes da prebacis da je kompilator.:D

Pojasni to o Kisu, molim te.

Knjiga Vilijama T. Volmana Centralna Evropa, nagrađivan u SAD (između ostalog, i američkom Nacionalnom nagradom za književnost) i preveden na mnoge svetske jezike, predstavlja jedan od najboljih i najizazovnijih romana moderne svetske književnosti.
Centralna Evropa je uzbudljiv roman o evropskoj istoriji u XX veku iz pera jednog od najznačajnijih savremenih američkih pisaca.
Volmanov roman posvećen je Danilu Kišu i Grobnici za Borisa Davidoviča, što je velika posveta delu velikog majstora. Nijedan naš veliki pisac nije dobio u svetskoj književnosti ono što je Danilo Kiš dobio u romanu Vilijama Volmana Centralna Evropa. „Ova knjiga je posvećena sećanju na Danila Kiša čije mi je remek-delo Grobnica za Borisa Davidoviča pravilo društvo u mnogim godinama tokom kojih sam pripremao ovu knjigu“, stoji kao kao posveta Volmanovog romana. Ali ne samo ova neskrivena posveta, čitav roman Centralna Evropa protiče u znaku tog dubokog dijaloga sa Kišovom književnošću i sa Kišovim umetničkim postupkom. Volman je najznačajniji Kišov nastavljač u modernoj svetskoj književnosti.

Ali barem Basari ne mozes da prebacis da je kompilator.:D

Не. Он је алкос у служби. Војник. Уз то, са делако мање талета. Но, титов тастер Киш и агент за денацификацију Срба, Басара.... да ли у опште треба упоређивати.

Poslednja izmena:

Realnija je priča o prepiski Vrele Cice i Umberta Eka.

Не. Он је алкос у служби. Војник. Уз то, са делако мање талета. Но, титов тастер Киш и агент за денацификацију Срба, Басара.... да ли у опште треба упоређивати.

Titov AS je bio Krleža !?
Iza Danila su valjda stajali sionski mudraci?
Molim lijepo, nemojmo mješati babe i žabe...

A sta ( mislim na umetnost ili pisanje jer je i to neka vestina) je on stilizovao? Mene to zaista zanima sa aspekta lingvistike, rado cu procitati neke njegove "Stilske vezbe".
Bicu ti zahvalna ako mi navedes naslov barem jedne njegove stilizacije.

Titov AS je bio Krleža !?
Iza Danila su valjda stajali sionski mudraci?
Molim lijepo, nemojmo mješati babe i žabe...

Титов ас је био Крлежа, стоји. ( Мада ми је то логично и нормално, да се сународници гладју и помажу , против мрског непријатеља, то јест Срба. Далеко ми је перверзнија брига Александра Карађорђевића и његова бесомучна протекција Мештровићу.) Титов тастер био је Киш. Он је запараво цинкарио све превише српске елементе. Једна од жртава, био је Александар Лончар, рођени брат Бебе Лончар, глумице. Имали су врхови тадашње удбе читаву мрежу својих играча међу уметницима. Мира Алечковић на пример, била је један од војника. Песник са пар песмица. Она је била надлежна за контролу Десанке Максимовић, Брака Ћопића, па чак и Андрића. Мислим колага, да се нисте спецајално бавили овим питањима, и да нисте били у прилици да се удубљујете. Али видим да сте спремни да се наругате.

Realnija je priča o prepiski Vrele Cice i Umberta Eka.

Да ли би сте ми помогли да схватим на шта се то односи. Шта је ту нереално? Ево, думам, ал Вас е разумем. Немојте молим вас да се срозавате, на ниво залудног јебиветра Цице, или не дај Боже ове Рајеле.

Титов ас је био Крлежа, стоји. ( Мада ми је то логично и нормално, да се сународници гладју и помажу , против мрског непријатеља, то јест Срба. Далеко ми је перверзнија брига Александра Карађорђевића и његова бесомучна протекција Мештровићу.) Титов тастер био је Киш. Он је запараво цинкарио све превише српске елементе. Једна од жртава, био је Александар Лончар, рођени брат Бебе Лончар, глумице. Имали су врхови тадашње удбе читаву мрежу својих играча међу уметницима. Мира Алечковић на пример, била је један од војника. Песник са пар песмица. Она је била надлежна за контролу Десанке Максимовић, Брака Ћопића, па чак и Андрића. Мислим колага, да се нисте спецајално бавили овим питањима, и да нисте били у прилици да се удубљујете. Али видим да сте спремни да се наругате.
Ne mogu da verujem, lik , brat nekakve Bebe Loncar bio je cinkaren ( pasiv koji u srpskom i ne postoji) od strane Kisha:zcepanje:

- - - - - - - - - -

Да ли би сте ми помогли да схватим на шта се то односи. Шта је ту нереално? Ево, думам, ал Вас е разумем. Немојте молим вас да се срозавате, на ниво залудног јебиветра Цице, или не дај Боже ове Рајеле.
Rajeli samo mozes da pljunes pod prozor, ali to je i tvoj domet sa sve intelektualnim mogucnostima.

Ne mogu da verujem, lik , brat nekakve Bebe Loncar bio je cinkaren ( pasiv koji u srpskom i ne postoji) od strane Kisha:zcepanje:

- - - - - - - - - -

Rajeli samo mozes da pljunes pod prozor, ali to je i tvoj domet sa sve intelektualnim mogucnostima.

Други ће то проценити. И Станисав Краков и Лончар и стотине других Срба, прогнани су из наше јавности од стране титоиста. Зар ни то не знаш. Ово је ПДФ књижевност. Видиш, одувек су ми комични били они које се хватају типографских, или интепункцијских грешака, или граматничких недоследности саговорника. Бедно, али очекивано. И шта то у опште говори о људима, што је већина дела Кракова или написа Лончара уништена и прогнана, а оно што хје написао очевидни идиот Марко Ристић, није, постоји и може да се нађе.

Други ће то проценити. И Станисав Краков и Лончар и стотине других Срба, прогнани су из наше јавности од стране титоиста. Зар ни то не знаш. Ово је ПДФ књижевност. Видиш, одувек су ми комични били они које се хватају типографских, или интепункцијских грешака, или граматничких недоследности саговорника. Бедно, али очекивано. И шта то у опште говори о људима, што је већина дела Кракова или написа Лончара уништена и прогнана, а оно што хје написао очевидни идиот Марко Ристић, није, постоји и може да се нађе.

Moguce je da su ti ljudi divno pisali, ali je ovo PDF Knjizevnost ( nije samo za neke pisce za koje ziv covek nije
cuo, a sluacjno ili (ne)namerno su Srbi), a usput ti se pozivas na sestru od jednoga za koju pa opet ziv covek
ne zna ko je i sta je. Topik je o Velikicu za koga ti kazes da je dobar knjizevnik, ali mi ovde pokusavamo da kazemo
zasto mislimo da je neko dobar ili eventualno nije. Ti ocigledno nijednu njegovu knjigu nisi procitao ( a tema je zapravo
njegova knjiga koja je dobila NIN-ovu nagradu, a koju osim mene niko nije ni citao), ali se ududjues da kazes da je on
dobar knjizevnik za razliku od nekih cije knjige takodje nisi citao.

Откуд ти знаш шта сам ја читао а шта не? Читао сам и Влекића а читао сам и Киша. Ал сам читаои Шмељова, па сам оно тамо и написао за Киша. А зна се одлично да је био тастер у времме комуњарске окупације. То што ти немаш појма ко је био Лончар , то не знаи да је безначајан човек. А значајан је чим су га комуњарски керови денунцирали и чим је био предмет њиховог интесовања. Једном је Лончар у Паризу сам зауставио удбаше који су га и тамо пратили и рекао им да га не прате, јер је глупо. А онда им објаснио да то што раде, не само де је примитивно и не само да је накарадно , него и срамотно. А онда им је рекао да ће да им покаже како се то ради. Попео се на један Балкон и почео да држи комуњарски говор, у сред Приза, све намигујући агленитма титове тајне полиције. говор је био комунистички. Ал је био тако вешт, да су људи почели да се окупљају и да застају да га чују. Напрвила се читава гужва ад, па су га хитно ухапсили и скинули са балкона, а он је доввикивао удбашима на српском језику... Тако се то ради. ја би на вешем месту тако. Ал не вреди, ви сте примитивни и гупи. И тако даље. Тема јесте књижевност и сад ћу да објавим нову тему везано баш за књижевност. Није случајно што сам те лоцирао као површног, тричавог, не инвентивног, не маштовитог, бљутавог саговорника.

Откуд ти знаш шта сам ја читао а шта не? Читао сам и Влекића а читао сам и Киша. Ал сам читаои Шмељова, па сам оно тамо и написао за Киша. А зна се одлично да је био тастер у времме комуњарске окупације. То што ти немаш појма ко је био Лончар , то не знаи да је безначајан човек. А значајан је чим су га комуњарски керови денунцирали и чим је био предмет њиховог интесовања. Једном је Лончар у Паризу сам зауставио удбаше који су га и тамо пратили и рекао им да га не прате, јер је глупо. А онда им објаснио да то што раде, не само де је примитивно и не само да је накарадно , него и срамотно. А онда им је рекао да ће да им покаже како се то ради. Попео се на један Балкон и почео да држи комуњарски говор, у сред Приза, све намигујући агленитма титове тајне полиције. говор је био комунистички. Ал је био тако вешт, да су људи почели да се окупљају и да застају да га чују. Напрвила се читава гужва ад, па су га хитно ухапсили и скинули са балкона, а он је доввикивао удбашима на српском језику... Тако се то ради. ја би на вешем месту тако. Ал не вреди, ви сте примитивни и гупи. И тако даље. Тема јесте књижевност и сад ћу да објавим нову тему везано баш за књижевност. Није случајно што сам те лоцирао као површног, тричавог, не инвентивног, не маштовитог, бљутавог саговорника.
I bas si me tu locirao?: Na Balkonu?
Da ti prvo odes na PDF Jezik, a mozes da pazaris i neku gramitiku srpskog ne bi li razumeo
da se ne znam pise odvojeno ( ne razumem takodje), ali je covek neznalica, nemastovit, neinventivan,
a ti si izgleda ( i ne samo izgleda) stvarno duduk za srpski jezik.

Objavi slobodno novu temu, al nas samo ne gnjavi sa Stevicom Markovicem i ovim Aleksandrom
jer su ti likovi vise za neke teorije zavere, sa knjigama stvarno nemaju veze.
Mislim da se izraz "bljutav" nikada ne koristi u kontekstu nekog sagovornika, jelo je samo bljutavo.
Mozda i neki napitak, ali misljenje i stav nekog coveka ne moze da bude bljutavo.
Cudno je da vi Srboljubi imate problem sa jedinim jezikom koji znate, a usput vam je
i maternji jezik.

I bas si me tu locirao?: Na Balkonu?
Da ti prvo odes na PDF Jezik, a mozes da pazaris i neku gramitiku srpskog ne bi li razumeo
da se ne znam pise odvojeno ( ne razumem takodje), ali je covek neznalica, nemastovit, neinventivan,
a ti si izgleda ( i ne samo izgleda) stvarno duduk za srpski jezik.

Objavi slobodno novu temu, al nas samo ne gnjavi sa Stevicom Markovicem i ovim Aleksandrom
jer su ti likovi vise za neke teorije zavere, sa knjigama stvarno nemaju veze.
Mislim da se izraz "bljutav" nikada ne koristi u kontekstu nekog sagovornika, jelo je samo bljutavo.
Mozda i neki napitak, ali misljenje i stav nekog coveka ne moze da bude bljutavo.
Cudno je da vi Srboljubi imate problem sa jedinim jezikom koji znate, a usput vam je
i maternji jezik.

Mnei zaista nije jasno kako mozes da stavis u isti kontest Stevicu Markovica i Alkesandra Loncara???? Svasta. Ajd ovo sto se hvatas za greske u pisanju. Za to se izvinjavam. Necu ih praviti vise. Nije to meni problem. Ali ovo drugo... pa stvarno je smesno. A u opste ne sumnjam da bi mogla da lektorises testove onima koji umeju po nesto i da napisu.

Poslednja izmena:

I ja sam napadnuta da nisam citala, tog... ne znam kako se zove. Citala sam i "Ruski prozor" i "Islednik". Napisala sma i malu kritiku.

Cico,hajde nas uveri I napišI siže Ruskog prozora!
A tog Stević Marka I Lončara nisam nigde I nikad čitao...O ,pardo,jesam-to je nik
ovde na Krsti! ! !
Ali pošto Lonče ne učestvuje na konkursu pdf književnosti za naj priču,a što je minimum
da bi se prozvao bar književnikom amaterom-onda Sanovnik šuketa kao I obićno,a u
skladu sa svojim mračnim ksenofobnim emocijama...Ybg Cico,valjda znaš našeg
Lončara...
E sad ...Da li je imao posla s Danilom Kišem I smucao se po Balkonima Pariza,baš ne bih rekao...
A šta ti misliš Cico:je li naš Lonče bio taki?:lol:

U vezi kvalifikacije Danila Kiša da je bio "drukara Titina",mogu samo da kažem da je,naravno,u pitanju
antisemitizam najgore ksenofobije koja izrasta iz bolesnih umova zadojenih ludačkom idejom da su
svi Jevreji krivi za smrt Đezuza Krajsta!
To bi bilo isto kao kad bi neka budala tvrdila da su svi Srbi krivi za masovno ubijanje Srebrenićana!
Naravno da onaj domaćin iz Boljevca ili iz Srpskog Itebeja ili iz Pinosave nije pojma imao šta rade
ostrašćeni psi rata u B i H ,pod komandom ,ali I oteti komandi generala Ratka Mladića,vođeni slepim
ludilom nacionalistićke osvete za mnoga ubistva s "druge strane"...(Ama iste nacije samo druge vere...)
Šta imam ja s vašim,Srebrenicama,Jerusalemima I ybenim Sikstinskim kapelama,čak I s Kapelom mira
u Sr.Karlovcima gde sam đabe vukao ozvučenje u karavanu jer nije trebalo obzirom na akustićnost iste...
Za mene Danilo Kiš nije bio moj zemljak,već moj omiljeni pisac,a kog evo I ovde neki uzludeli ksenofob
opanjkava takvim niskostima kao što je drukanje ! A radi se o piscu Enciklopedije mrtvih koja je zadivila
I ganula ceo kulturni svet,o umu I senzibilitetu kakvog ni pre njega ni posle njega ...

U vezi kvalifikacije Danila Kiša da je bio "drukara Titina",mogu samo da kažem da je,naravno,u pitanju
antisemitizam najgore ksenofobije koja izrasta iz bolesnih umova zadojenih ludačkom idejom da su
svi Jevreji krivi za smrt Đezuza Krajsta!
To bi bilo isto kao kad bi neka budala tvrdila da su svi Srbi krivi za masovno ubijanje Srebrenićana!
Naravno da onaj domaćin iz Boljevca ili iz Srpskog Itebeja ili iz Pinosave nije pojma imao šta rade
ostrašćeni psi rata u B i H ,pod komandom ,ali I oteti komandi generala Ratka Mladića,vođeni slepim
ludilom nacionalistićke osvete za mnoga ubistva s "druge strane"...(Ama iste nacije samo druge vere...)
Šta imam ja s vašim,Srebrenicama,Jerusalemima I ybenim Sikstinskim kapelama,čak I s Kapelom mira
u Sr.Karlovcima gde sam đabe vukao ozvučenje u karavanu jer nije trebalo obzirom na akustićnost iste...
Za mene Danilo Kiš nije bio moj zemljak,već moj omiljeni pisac,a kog evo I ovde neki uzludeli ksenofob
opanjkava takvim niskostima kao što je drukanje ! A radi se o piscu Enciklopedije mrtvih koja je zadivila
I ganula ceo kulturni svet,o umu I senzibilitetu kakvog ni pre njega ni posle njega ...

Ја ипак мислим да ти ниси нормалан. Јевреји су већином српски притељи. Јевреје које сам имао прилике да упознам, обожавам. А нисам ни знао да је овај олош Киш био, ето случајно јевреин. Даклл,е то су нај обичнија подметања, простачка денунцијација и ништа друго.

Ево ти славних наших Јевреја.

Jevreji-cetnici-2.jpg
Jevrejin-cetnik (1).jpg

Другуо, какав си, предпостаљам да ти не би ни сметало и да си обавештен да је био титова друкара. Не верујем да то код тебе има било какве везе.

Прво, не дери се. Друго, не бесни. Треће, ко ће теби било шта да докаже, кад си острашћен до те мере, да си ме оптужио за антисемитизам. неверооватно. Па знаш ли ти да је за нас Србе, Винавер вишље лоциран од многих Срба. Ми Срби заита вволимо јевереје, и као сународнике и као сапатнике. Винавера волимо, Хобрука не волимо. А не зато што је јевреин, него зато што је свиња од човека. Па ти немаш појма ни ко је Алкесандар Лончар, политички гуру и васпитач Драгоша Калаића, Драгослава Бокана и м,ногих других Срба. Е њега је фцинкарио у удбу. И то је тада крајем 60тих била јавна тајна.

Прво, не дери се. Друго, не бесни. Треће, ко ће теби било шта да докаже, кад си острашћен до те мере, да си ме оптужио за антисемитизам. неверооватно. Па знаш ли ти да је за нас Србе, Винавер вишље лоциран од многих Срба. Ми Срби заита вволимо јевереје, и као сународнике и као сапатнике. Винавера волимо, Хобрука не волимо. А не зато што је јевреин, него зато што је свиња од човека. Па ти немаш појма ни ко је Алкесандар Лончар, политички гуру и васпитач Драгоша Калаића, Драгослава Бокана и м,ногих других Срба. Е њега је фцинкарио у удбу. И то је тада крајем 60тих била јавна тајна.
Znam da je to opanjkavanje došlo iz Francuske 7 koju je Danilo Kiš protestno napustio,zna se iz kojih razloga I zbog kojeg kruga književnika...Naravno da je u
pitanju bila afera oko "Grobnice za Borisa Davidovića" koju je taj krug srpskih nacionalista I antisemitista plasirao pod optužbom da je u pitanju I plagijat I
antikomunistička priča! Pošto je dokazao da nije ni jedno ni drugo,sve mu se smučilo I napustio je Jugoslaviju,došavši tek posle nekoliko decenija I to samo
u kratka gostovanja...Imao sam cast da jednom takvom I prisustvujem I nikom od prisutnih nije palo na pamet da pita nešto o politici tog eruditu I kosmopolitu...
I naravno da su svi znali za njegov razdor s Francuskom 7 (uvek mi se mota broj 8 I baš ću pogledati šta je preko puta kad budem u BG-mora da je neka
zavrzlama stokholmska...)
I ovo što ti pišeš su recidivi tog nacionalistićkog kružoka od kog su većina pokojni,ali taj animozitet je kao rak rana Francuske 7 ostao u suludim
umovima koji misle da će opanjkavanjem Danila Kiša nešto postići! Postići će sopstveno ludilo ksenofobije!
A tebi je Sanovniče dokaz da je Danilo Kiš bio cinkaroš "javna tajna" da je to bilo tako? Kakva "javna tajna" LAŽOVE!?
Od istog kružoka koji je nabedio na Danila da je Grobnica za Borisa Davidovića plagijat? I DALJE BEZOČNO ŠIRITE TE LAŽI?!
Više je vredeo Danilo Kiš Srbiji nego svi vi zajedno!

Back