NIKOTINSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme fiend
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja stvarno ne kapiram zasto pominjes veru..propagandu...ja iskljucivo pricam o..i samo cigaretama..odnosno zdravlju..nebitno cijem..bebe..ako kazu da trudnice ne puse to nije propaganda..kao sto normalne majke ne puse pored malog deteta..to nije zbog tvojih pomenutih razloga..vec imaju malo svesti

OK, pusaci znaju da treba da prestanu sa pusenjem, alkosi sa picem, narkomani sa drogama....
Ali, da li si nekad cula(mozda jesi,ali verujem da je to veoma usamljen slucaj), da pusac posto popusi npr.paklu cigara maltretita svoju porodicu, pravi probleme na utakmicama, na ulici, maltretira sve redom(kao naprimer alkosi) ili unisti celu porodicu kao narkomani. Zar ne bi trebalo na flasama pica da pisu neke poruke...
Dobro, da preformulisem, kada bi pusaci ostavili cigare ne bi imali vise ni jedan problem? Porodice bi bile sretnije bez nasilja?

Jeste..ima najvaznijih stvari..NASE ZDRAVLJE..a problem je..sto si ti od onih ''sa cigaretom nisi sam''..da li si cula da neko kaslje..ima alergije i sl...rak pluca..da li bi ti bila agresivna..da ne mozes udahnuti vazduh normalno ccc

Tacno tako. Nase zdravlje, ali samo zavisi iz kog ugla gledamo. Ako usko posmatramo samo cigare, nigde necemo stici. Digli su toliku buku oko pusenja i cigareta, da su sve ostalo stetno gurnuli u pedeseti plan.
Sta cemo sa izduvnim gasovima automobila? Da li treba da gledamo na automobile kao napredak civilizacije, i da budemo srecni sto redovno gutamo svoje porcije izduvnih gasova?
Sta cemo sa uglavnom bolesno naparfemisanim i napirlitanim osobama? Da li oni obracaju paznju da li je neko alergican, da li nekome smeta smrad njihovih parfema, dezodoransa, toaletnih voda? Ne bi rekla.
Koliko su ljudima isprani mozgovi najbolje svedoci potrosnja i prodaja sugar free proizvoda. Iako su ti proizvodi puni vestackih secera, ljudima je ispran mozak te misle da je to bez secera, ohne zucker. I sto je najgore, misle da je sugar free dobar za nase zdravlje.

Kada nepusac dodje npr u kafic, i smeta mu dim i pusenje, onda treba da ode u neki drugi kafic, a ne da se insistira da se tu zabrani pusenje, kako bi nepusaci mogli da se osecaju neugrozeno. Isto je to kao i sa tv programom, ako ti se ne svidja tv sadrzaj na nekom kanalu imas daljinski pa promeni, sigurno da neces traziti da ta tv stanica menja sadrzaj. Isto tako nepusaci treba da odu na mesta gde se ne pusi, a ne da se zahteva da se pusenje ukida svuda.

Slazem se, zbunjenamama, napokon da je neko shvatio sustinu! Toliko stvari koje terba resiti, promeniti, popraviti, a oni udri po pusacima! Zasto, zato sto je to najlakse! Mnogo je lakse zabraniti pusenje na raznim mestima, a mnogo teze uraditi nesto da sustinski poboljsas uslove u kojima ljudi zive i rade, deca odrastaju...

Upravo tako, Nodi-wolf, mozes da odes, o tome govorim, mozes da odes, mozemo da odemo mi ako ti je zagusljivo, uvek moze da se nadje resenje, ne treba nikoga napadati a jos manje zbog propagande praviti od ljudi monstrume

Ennna i mama..opet kazem nije rec o propagandi..imam dovoljno godina i iskustva da mi niko ne moze propagirati gluposti..ovde je rec samo o pusenju i ja se toga pridrzavam..
Pricate gluposti..promeni kafic..ja sam radio u kaficu..i u procentima se ne moze izmeriti broj nepusaca..pusaci ne zele sesti..kad nema mesta..osim na odredjenom mestu gde nema pusenja..to je bolest..
Opet pricas svasta..secer i tv..ja tu imam izbor..a kod 99% pusaca oko mene koji ce mi biti..?da se sklanjam.?Da li kapiras..direktno je ugrozeno zdravlje nepusaca..ne nabrajaj mi globalno zagrevanje i izduvne gasove..to je kao izgovor za pusace..vazi

Ennna i mama..opet kazem nije rec o propagandi..imam dovoljno godina i iskustva da mi niko ne moze propagirati gluposti..ovde je rec samo o pusenju i ja se toga pridrzavam..
Pricate gluposti..promeni kafic..ja sam radio u kaficu..i u procentima se ne moze izmeriti broj nepusaca..pusaci ne zele sesti..kad nema mesta..osim na odredjenom mestu gde nema pusenja..to je bolest..
Opet pricas svasta..secer i tv..ja tu imam izbor..a kod 99% pusaca oko mene koji ce mi biti..?da se sklanjam.?Da li kapiras..direktno je ugrozeno zdravlje nepusaca..ne nabrajaj mi globalno zagrevanje i izduvne gasove..to je kao izgovor za pusace..vazi

Tiranija 51 nad 49, to je demokratija, zar ne? 99% pusaca oko tebe, i po tebi je logicno da se oni sklone, a ne ti?
Ko ce mene i moje dete da zastiti od izduvnih gasova(nemerljivo stetnijih od duvanskog dima), da se sklanjam, da ne idem ulicom, ili mozda da trazim zabranu koriscenja vozila zbog stete koju izazivaju izduvni gasovi? Svima je direktno ugrozeno zdravlje od izduvnih gasova ( i to nije izgovor, to je cinjenica, mozes je prihvatiti ili ne).
Sto se vestackih secera tice to sam spomenula u kontekstu ispiranja mozgova.
I cisto da se zna, ja nisam neki strastveni pusac, koliko kafa dnevno popijem, toliko i cigareta popusim, nekada 2, nekada 3.

A izgovor za nepusace da bi napadali nekog!
i po tebi je logicno da se oni sklone, a ne ti?
Kao prvo..meni ne treba izgovor za moje zdravlje..ja sam u okruzenju pusaca koji direktno ugrozavaju isto.ako je neko narkoman ili alkoholicar to nema direktan uticaj na moje zdravlje..kapirate..1na1..moj sagovornik..ne izduvni gasovi.
Po meni je logicno..ako znas da svoje dete ne zelis trovati..zasto trujes mene?Da li se tvoja beba moze skloniti?Znaci ti pravis izbor koga trujes jel?

Kao prvo..meni ne treba izgovor za moje zdravlje..ja sam u okruzenju pusaca koji direktno ugrozavaju isto.ako je neko narkoman ili alkoholicar to nema direktan uticaj na moje zdravlje..kapirate..1na1..moj sagovornik..ne izduvni gasovi.
Po meni je logicno..ako znas da svoje dete ne zelis trovati..zasto trujes mene?Da li se tvoja beba moze skloniti?Znaci ti pravis izbor koga trujes jel?

A jel te neko tera da budes u okruzenju pusaca? Jel te neko vezao i ubacio medju pusace, pa ne mozes da se izbavis iz tog pusackog pakla, ne razumem?
Meni npr smeta dim cigarete dok jedem, u ostalim slucajevima ne. Naravno da bih pravila, i pravim, izbor koga cu da 'trujem', to je ispravnije nego ne voditi racuna uopste.
Recimo sednemo ti i ja 1na1 u kaficu, izvadim cigaretu i zapalim je, ti me zamolis da je ugasim jer steti tvom zdravlju, a ja te zamolim da je ne ugasim jer koristi mom zdravlju. I? Ko je sada tu u pravu? Ti ne znas za opciju da pusenje moze biti korisno, cuo si samo za jednu stranu price, po tebi pusenje je stetno i tacka, tu za tebe prestaje svaka prica.

Opet ti o pricama koje sam ja cuo..aman zeno..svakom nepusacu smeta...a posledice ko zna kad ce osetiti..pricam o sebi..ako kazes da je ispravnije..i da biras koga trujes polako..ti ga onda rokni odmah..napravi izbor..ja nemam izbor..posto gde god se okrenem tu je polusvet.
Smeta ti kad jedes..e vidis kad neko zavrsi jelo bas voli tad da zapali..sta mu ti kazes..da saceka..? i njega zabole uvce za tebe.

Opet ti o pricama koje sam ja cuo..aman zeno..svakom nepusacu smeta...a posledice ko zna kad ce osetiti..pricam o sebi..ako kazes da je ispravnije..i da biras koga trujes polako..ti ga onda rokni odmah..napravi izbor..ja nemam izbor..posto gde god se okrenem tu je polusvet.
Smeta ti kad jedes..e vidis kad neko zavrsi jelo bas voli tad da zapali..sta mu ti kazes..da saceka..? i njega zabole uvce za tebe.

Aha, znaci po tebi su pusaci polusvet. Tako mogu i ja reci da su polusvet svi oni koji jedu meso, jer jos nisu uspeli da napreduju sa nivoa zivotinja, nego se vrte u krug, ali necu reci, jer nije kulturno vredjati nekoga koga ne poznajes.
Kada jedem a neko bas mora da zapali, i nece da saceka, onda cu se ja pomeriti, necu da stojim i zvocam poruuke sa citulja na paklicama. Ja ne biram da li trujem polako ili ne, ja biram da trujem ili ne, a nekulturno je izvrtati reci sagovornika, pusio on ili ne.
Sto se boldovanog tice mozes to da govoris samo u svoje ime. Znam masu nepusaca koji normalno izlaze na mesta gde se pusi, niti bilo kome sta zvocaju, niti jadikuju ili kukaju. Ali dobro, isto tako ima masa nepusaca koja kuka i jada se, ali to je direktna posledica ispirackog marketinga...

Odlicno se osecam od kada je nikotin postao deo moje proslosti..:)Jako sam ponosna na sebe..
Ma jok..ovde ima dobrih saveta za nepusace ;)
Znaci prekinuti obrok dok neko ispusi..pa nastaviti..lepo od vas.
Kako vama cigareta..tako meni sex koristi zdravlju..ali ga nije pristojno upraznjavati na javnom mestu.
I sto se tice polusveta..to su polupismeni ljudi kojima je nemoguce servirati nesto zdravo,normalno..nijednu losu naviku promeniti koja se kosi sa njihovim razmisljanjem..na ocigled celog sveta i njih samih.

Upravo tako, Nodi-wolf, mozes da odes, o tome govorim, mozes da odes, mozemo da odemo mi ako ti je zagusljivo, uvek moze da se nadje resenje, ne treba nikoga napadati a jos manje zbog propagande praviti od ljudi monstrume

Paz 'vako MENI je to odvratno i JA TO NECU raditi,
ali ko zeli nek izvoli...
Naravno jedino me nervira kad neko pusi u javnom prevozu itd...

A jel te neko tera da budes u okruzenju pusaca? Jel te neko vezao i ubacio medju pusace, pa ne mozes da se izbavis iz tog pusackog pakla, ne razumem?
Meni npr smeta dim cigarete dok jedem, u ostalim slucajevima ne. Naravno da bih pravila, i pravim, izbor koga cu da 'trujem', to je ispravnije nego ne voditi racuna uopste.
Recimo sednemo ti i ja 1na1 u kaficu, izvadim cigaretu i zapalim je, ti me zamolis da je ugasim jer steti tvom zdravlju, a ja te zamolim da je ne ugasim jer koristi mom zdravlju. I? Ko je sada tu u pravu? Ti ne znas za opciju da pusenje moze biti korisno, cuo si samo za jednu stranu price, po tebi pusenje je stetno i tacka, tu za tebe prestaje svaka prica.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:Svaka cast,zbunjenamamo..i ja tako pricam stalno..al nista..

@ zbunjenamama

Svaka cast mama, ono sto je neophodno jeste open minded razmisljanje, a ne samo ko nojevi da zabijemo glavu u pesak i napamet ponavljamo mantre koje su nam usadjene u glavu. Kada izvade glavu iz peska, nojevi postanu papagaji, i nastavljaju da do kraja zivota ponavljaju ono sto im je u glavu utisnuto. Vise od toga ne mogu. Niti su predodredjeni za to.
Jos nesto bih ti posavetovao, ako bas moras da pusis, koristi makar sirov duvan, nemoj fabricke cigarete(stavljaju azbestna vlakna u filtere, a azbest je No.1 izazivac raka pluca). Ako ti je potreban nikotin, zvaci sirov duvan, to je jos bolje, nego da ga pusis.
Sarme mozes da uvijas u lisce duvana...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back