Николић: Солана да се искупи за бомбардовање и уведе Србију у ЕУ!

Alekasandar3

Buduća legenda
Poruka
35.709
Predsednički kandidat SRS poručuje da će ponuditi Havijeru Solani da se iskupi za bombardovanje tako što će Srbiju brzo uvesti u EU


BEOGRAD - Pobednik prvog kruga predsedničkih izbora Tomislav Nikolić tvrdi da je znatno popravio odnose sa Evropskom unijom, koja ga, kaže, prvi put tretira ravnopravno. Nikolić u razgovoru za Kurir priznaje i da se malo umorio od kampanje, te da jedva čeka izbornu tišinu, jer je njegov protivkandidat postao „preterano prljav i brutalan“.

- Naporne su mi brutalnosti koje doživljavam od režimskog kandidata. U poslednjih nekoliko dana, otkako je brutalnost postala glavna odlika njihove kampanje, shvatam da mi u takvoj politici nije mesto i pitam se kako će sutra da me pogledaju u oči, kako god da prođu izbori.

Šta vam je to tako teško palo?

- Izvrtanje mojih reči. Ja zaista ne mogu na svako pitanje da odgovorim sa „da“ ili „ne“ i da budem potpuno jasan. Moram da dam neki opis, uvod i zaključak. Gledam u spotovima protiv mene rečenicu presečenu napola. Jako teško podnosim što se sa mojim imenom povezuju vremena ubistava. Kad vas ubace u prljavu vodu, vi se isprljate.

Kako tumačite neopredeljenost Vojislava Koštunice povodom drugog kruga?

- Sve njegove izjave su podrška meni.

Zašto vas onda nije direktno podržao?

- Ne znam i neću da se mešam. Nisam ni tražio. Ja razumem da je njegova pozicija teška. On je u koaliciji sa strankom predsedničkog kandidata. Imao je sukobe ideološke i svake druge vrste s njim.

Jeste li se čuli s Koštunicom?

- Jesam, ali nismo razgovarali o izborima. Čuli smo se povodom Jočićeve nesreće i povodom mog odlaska u Moskvu, zbog Kosova.

Zašto je Šešelj zvao Ivicu Dačića?

- Ne znam.

Nije vam to prijavio?

- Ne. Nisam se čuo s njim od prvog kruga. Jednostavno nisam stigao, po ceo dan sam u kampanji. A ni Dačić me o tome nije obavestio.

Jeste li iznenađeni što vas socijalisti nisu podržali?

- U prvom krugu hteli su da ostanu na političkoj sceni, da vide kako se kotiraju, ali sada mi nije jasno, drugi krug je prilika da se opredele. Ja sam siguran da će građani koji su glasali za Mrkonjića 3. februara glasati za mene.

Ostali ste kratki i za podršku Velje Ilića i Dragana Markovića Palme?

- Nisam ja nikada najavljivao njihovu podršku i ni od koga je i nisam tražio. Ja samo znam da će veliki broj građana koji podržavaju Koštunicu, Ilića i Palmu glasati za mene.

To isto tvrdi i Tadić.

- On to može samo da priča. Ali, ideološki ne može da se nađe nikakva kopča između njih i Tadića.

Samo što ste stigli na posao na Andrićev venac, kad eto ih Albanci proglasili nezavisnost Kosova, a članice EU im šalju podršku. Koji su vaši potezi?

- Tog momenta mora da se sazove sednica Narodne skupštine, da usaglasimo jedinstven stav i da odmah imam odluke parlamenta o tome šta ću preduzeti povodom toga. Šta god odluči 126 poslanika, ja ću da poštujem i ispunjavam. Ja nisam predsednik države koji kontroliše Skupštinu, ali će me i te kako zanimati kako radi Vlada.

Možete li da zamislite da se rukujete s Havijerom Solanom?

- Da. Kandidovanjem za predsednika Srbije ja ne ističem u prvi plan svoju ličnost, već Srbiju. Ja ću Solani otvoreno da kažem da je u Srbiji negativna ličnost jer je izdao nalog za bombardovanje. Ali ću mu reći i da može da otkloni nesporazume s građanima tako što će Srbiju brzo uvesti u EU.

Ima li državnika s kojima se nećete rukovati?

- Ima, ali to Srbija neće ni tražiti od mene. Ako se proglasi nezavisnost Kosova i Metohije, s kim tamo da se rukujem? Kad bih to uradio, trebalo bi da budem smenjen. Neću ni sa hrvatskim predsednikom i premijerom, sve dok ne reše pitanje povratka proteranih Srba.

Ali, kako biste rešili taj problem ako ne razgovarate s hrvatskim zvaničnicima?

- Možemo da razgovaramo samo na jednu temu, a to je povratak Srba. Otvoreno bih im poručio: Sa vama ne mogu da sarađujem zato što stotine hiljada građana Srbije već dvanaest godina čekaju da im se omogući da se vrate u svoje kuće kao ljudi. Vi imate priznate granice. UN su ih priznale. Kao što se borim za svoje granice priznate od strane UN, tako neću dirati ni vaše.

A sa predsednikom Albanije?

- Ako mi Skupština naredi da odem da razgovaram sa predsednikom Albanije, ako bi to bilo za dobrobit Srbije, tražiću da me primi.

Šta ćete ako izgubite?

- Pitanje je šta znači dobiti ili izgubiti. Odlučiće možda nekoliko desetina hiljada glasova. Ponosan sam na broj osvojenih glasova u prvom krugu i mislim da on može biti samo veći. Ako pobedim, neću reći da sam zgazio svog suparnika, pošto cenim glasove koje je osvojio. Kao predsednik moraću da razgovaram sa Tadićem. Neophodna nam je saradnja, pre svega zbog cilja da sačuvamo Kosovo i Metohiju.

OKRUŽEN ŽENAMA

Rekli ste da vi znate kako je biti majka. Kako to?
- Imam oko sebe nekoliko majki. Slušam te razgovore i kako se žene teško odlučuju da budu majke. Nisam ja rekao da su teški porođajni bolovi, to ne mogu da znam.
Dobili ste informaciju da su žene brojnije u biračkom telu, pa ste im zato posvetili toliku pažnju?
- Ne, nego sam sada okružen sa mnogo više žena nego ranije. I, hteo ne hteo, slušam njihove probleme.

DINKIĆ POČINIO KRIVIČNO DELO

Hoće li građani dobiti besplatne akcije ako vi budete predsednik?
- Kakve veze predsednik republike ima sa akcijama? Nije mi jasno kako Vlada dozvoljava da Dinkić kaže: „Srušiće se Srbija ako pobedi Nikolić“? To je krivično delo uznemiravanja javnosti i širenja lažnih informacija. Ko tu plaši decu? Vlast širi strah od pobede kandidata opozicije. U kojoj demokratskoj zemlji na svetu to ima? Ali, svi imaju putera na glavi i svi se boje moje pobede.

SRBIJA JE ZLATNA RUPA EU

Šta ćemo sa izjavom da će Srbija biti rupa u persijskom tepihu Evropske unije?
- EU je vrlo skupocen persijski tepih. Jedina mana je što ima jednu rupu. Ta rupa, to je Srbija. EU bi zlatnim koncem tu rupu zakrpila jer joj u suprotnom skupocen tepih ništa ne vredi. Ne može nigde da ga izloži. Zato se ne treba ponižavati, već treba ravnopravno da razgovaramo sa EU, koja želi da Srbija bude njen član.
 

Alekasandar3

Buduća legenda
Poruka
35.709
@Aleksandar3

Aco, dečko, izvini, ovo nije vezano za temu, ali nikako da čujem tvoj komentar povodom podrške koju Davidović daje tvom favoritu.

Bilo bi interesantno čuti šta ga je, takvog kakav je, privuklo radikalima.

Регистра, цуро, Ено ти мој одговор на теми која је за то. О Давидовићу мислим најгоре. Са друге стране мислим исто о ЛДП...
 

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.226
Не може Солана ДА СЕ ИСКУПИ ЗА ХИЉАДЕ МРТВИХ И ДЕСЕТИНЕ ХИЉАДА ОБОЛЕЛИХ ОД КАРЦИНОМА - У СРБИЈИ ЈЕ ЕПИДЕМИЈА КАРЦИНОМА ОД ЊЕГОВЕ ОДЛУКЕ - СОЛАНУ ТРЕБА УХАПСИТИ И СУДИТИ МУ ПО ЗАКОНУ... или га послати на одслужење већ постојеће пресуде:

SRBIJA JE ZLATNA RUPA EU

Šta ćemo sa izjavom da će Srbija biti rupa u persijskom tepihu Evropske unije?
- EU je vrlo skupocen persijski tepih. Jedina mana je što ima jednu rupu. Ta rupa, to je Srbija. EU bi zlatnim koncem tu rupu zakrpila jer joj u suprotnom skupocen tepih ništa ne vredi. Ne može nigde da ga izloži. Zato se ne treba ponižavati, već treba ravnopravno da razgovaramo sa EU, koja želi da Srbija bude njen članОво је јако добра изјава Николића..
 

Zvezdica

Iskusan
Poruka
6.474
treba ravnopravno da razgovaramo sa EU, koja želi da Srbija bude njen član[/B]

Cek, zar nije bilo obrnuto? Koliko ja znam, Srbija je ta koja zeli da bude clan EU. Ne znam otkud to postavljanje da oni nas mole da udjemo u uniju, a mi se kao razmisljamo.

(izvinjavam se sto sam izvukla samo jednu recenicu, koja nije poenta paragrafa, ali me je zainteresovalo).
 

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.226
Cek, zar nije bilo obrnuto? Koliko ja znam, Srbija je ta koja zeli da bude clan EU. Ne znam otkud to postavljanje da oni nas mole da udjemo u uniju, a mi se kao razmisljamo.

(izvinjavam se sto sam izvukla samo jednu recenicu, koja nije poenta paragrafa, ali me je zainteresovalo).

Свашта од тебе, звездице, па читај мало вести у животу па ће ти све ИЗМЕЂУ РЕДОВА БИТИ ЈАСНО, уколико имаш смисла и способности да читаш између редова...

Питање број 1. за тебе:

КАДА СЕ СРБИЈА ИЗЈАШЊАВАЛА ОКО ТОГА ДА ЛИ ЖЕЛИ ИЛИ НЕ ДА БУДЕ ЧЛАНИЦЕ ЕУ - и одмах да ти одговорим да се не мучиш Н И К А Д А!

Сигурно да нас моле јЕвропска гов*на а уједно нас мрзе највише на свету, јер сваком ђубрету интелектуалном, моралном или људском је предмет највеће мржње КРШТЕНИ ХРИШЋАНИН и ЧОВЕК ПРЕ СВЕГА....... мрзе нас из дна душе... то се у свему види........у свему...
 

Pijanista

Ističe se
Poruka
2.680
Е овај гробар није нормалан.
Сада 'оће да уђемо у ЕУ, а пре неки дан прича о рупи у персијском тепиху.
Шта све није лупетао овај вечити кандидат у овој кампањи. Прво је рекао да би волео да Србија буде руска губернија, да би јуче у дуелу рекао да Србија неће бити руска губернија, па је опет помињао руске и америчке базе у Србији, затим је разматрао могућност да руси поставе ракете у Србији , да би сутрадан то демантовао. А када је тема економија онда прича о томе како је Шешељ окован у Хагу.
Пролупао човек начисто.
 

Oko Sokolovo

Primećen član
Banovan
Poruka
552

Oko Sokolovo

Primećen član
Banovan
Poruka
552
a to sto zahteva gluposti, to ti ne smeta ni najmanje?

Глупости су вама "демократама" кад је добио подршку Медведева. Па је вама глупост да не пустите на слободу све шиптаре који су клали Србе и похапшени током бомбардовања, а ви их пустили кад сте дошли на власт. Па је вама "демократама" глупост да осудите запад што подржава усташе и шиптарске терористе.
 

DellBoy-011

Elita
Poruka
22.571
Глупости су вама "демократама" кад је добио подршку Медведева. Па је вама глупост да не пустите на слободу све шиптаре који су клали Србе и похапшени током бомбардовања, а ви их пустили кад сте дошли на власт. Па је вама "демократама" глупост да осудите запад што подржава усташе и шиптарске терористе.

pa daj taj link gde je dobio podršku?
šta kaže medvedov: podržavam te ja i cela rusija?:lol:

a što se tiče ustaša, ne reče mi ništa za ono odlikovanje što je putin dao mesiću?
 

Oko Sokolovo

Primećen član
Banovan
Poruka
552
Ajд' немој да за.ебаваш, ни ти не верујеш у овакве глупости.
Тома државник - read my lips:grin:

Па добро кад си тако сигуран јел стављаш главу твоју на опкладу?
 

Oko Sokolovo

Primećen član
Banovan
Poruka
552
pa daj taj link gde je dobio podršku?
šta kaže medvedov: podržavam te ja i cela rusija?:lol:

a što se tiče ustaša, ne reče mi ništa za ono odlikovanje što je putin dao mesiću?

Ма што се тиче трибунала, усташа, шиптарских терориста. Сви су уз вас. Паметном доста. САмо ко папагај о једном одликовању. А што сте ви пустили шиптаре који су клали Србе на слободу, е за то вас баш брига.
 

DellBoy-011

Elita
Poruka
22.571
Ма што се тиче трибунала, усташа, шиптарских терориста. Сви су уз вас. Паметном доста. САмо ко папагај о једном одликовању. А што сте ви пустили шиптаре који су клали Србе на слободу, е за то вас баш брига.

ti uporno umanjuješ vrednost odlikovanja koje je uručio Predsednik Rusije ustašama.

Mora da si i ti neki ubačeni, ne verujem da si srbin ako ne osudjuješ taj postupak Putina:roll:
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.