Nikolić: Шешељ и Тадић би да ме униште!

Enchanted

Veoma poznat
Poruka
11.094
Лидер СНС–а Томислав Николић убеђен је да је председник Србије Борис Тадић директно у њега упро прстом када је рекао да неки представници опозиције призивају насиље и предвиђају пад Владе на улицама. Николић у разговору за Правду наглашава да никада није желео крвопролиће, већ да је само упозоравао власт да би то могло да се догоди, због њене лоше политике.
– Борис Тадић није имао довољно храбрости да каже да је мислио на мене. Он је, наравно, то моје упозорење видео на свој начин. Не могу ни да коментаришем то што сам ја за њега екстреман, радикалан, да нисам свестан шта говорим, да бих опет волео да видим мало насиља на улицама. Чак је рекао и да се од освете не живи.
Убеђени сте да је Тадић мислио на вас?
– Да. Мене нападају радикали и демократе истим тоном, на исти начин. Знам да је Тадић мислио на мене, а он нека каже ако има храбрости.
Тадић је казао и да не може да замисли владу са вама. Да ли ви можете да замислите сарадњу са њима?
– Никада нисам ни рекао да ми можемо да будемо у једној влади. Не знам зашто га то више питају. Зашто питају њега? Он није гадљив да прави владу са било киме и никада му не треба веровати кад каже да неће са неким. Постоје људи у ДС са којима ни кафу не бих попио, а камоли да будем са њима у заједничкој влади. Зато Тадић не мора уопште да прича шта може да замисли, а шта не. Шта је баби мило, то јој се и снило.
Влада стално најављује обрачуне са криминалом, корупцијом, навијачима, десничарима. Да ли вам се чини да то ради у недостатку конструктивних потеза?
– Влада која буџет пуни искључиво кредитима које ће после да враћа нека друга влада, не може да се похвали да је спремна да нешто уради. А шта и могу да ураде? Да узму још кредита да нешто шуркају, што би рекли код мене у селу, да глуме да нешто раде. Не позивам на обрачун на улицама, већ молим Владу да се склони, да препусти грађанима да одлуче ко може најбоље да их води, ко разуме њихове муке и невоље. Међутим, слушамо Тадића који прети да ће коначно да заврши обрачун са криминалом, а очигледно да на то није спреман, пошто би морао дубоко да заоре по својој странци. Колико видим, Тадић није спреман за нове изборе и он хоће по сваку цену да чува власт. А Србија улази у све већи хаос. Али ја нећу да поведем грађане на улицу, никада то нисам ни рекао. Лаже господин Тадић!
Влада припрема отказе за 15 хиљада људи у првој фази, док синдикати најављују протесте.
– Ако представници синдиката кажу да ће извести грађане на улице, зашто то онда Тадић приписује мени? Зашто није смогао храбрости па да каже – неки представници синдиката призивају неред на улицама, ми ћемо их спречити. Већ каже, спречићемо Николића који се представља као умивени радикал. Забринут сам за безбедност у Србији. Не припадам ДОС–у, па да кажем – баш ме брига шта ће да се деси, ја хоћу да будем на власти. О томе размишљам на сасвим другачији начин. Забринут сам за ово што се дешава, биће јако лоше.
Власт је најавила и обрачун са десничарским организацијама. Да ли верујете да ће бити забрањени само они који заиста пропагирају насиље?
– Власт мора да буде веома опрезна, јер је очигледно да задиру у деликатну материју у којој се поставља питање – а ко би онда остао незабрањен? Треба забранити или све оне који руше Устав Србије на најгрубљи могући начин, или не треба никог забрањивати, осим оних хулигана који изађу на улицу и направе кривично дело. Такве треба послати у затвор. Треба послати у затвор и оне који су линчовали Игора Бечића. Ту сам немилосрдан. Шта ћете онда са радикалима који су фокусирали политику на борбу са СНС–ом? Они се против нас боре на исти начин као што ради ДС. Ту се види јасна спрега, посебно у Војводини. Уосталом, Тадићеве речи о томе да сам се ја умио и пресвукао су речи СРС–а.
Сумњате да се СРС ставио у службу ДС–а?
– Имам изворе од људи који се чују са Војиславом Шешељем да је он апсолутно јасно рекао да ће подржати Тадића да ме победи. То је рекао у телефонском разговору.
Да ли ћете се сусрести са руским председником Медведевим у Београду?
– Знам да је Медведев изразио жељу да се види са политичарима, али да се томе жестоко противи Тадић.
Мислите да ће опет бити ситуација као са Бајденом, да неће бити омогућен ваш сусрет?
– Може да се деси. Србија као домаћин може помало да се умеша у програм посете, да инсистира на томе да посета буде у неким другим оквирима и да моли да се не среће превише председник Руске федерације, посебно самном. Знам да постоји жеља председника Русије и да је треба испунити, а да ли ће то да учини Тадић, зависи од њега.
Ј. Велиновић

Ovaj nije normalan :worth: :super:
 
A kako im to gledaju u srce? :dontunderstand:
Znam da je Nikolić grobar ali nisam znala i da ima tendencije ka tome da nekoga raspori pa mu po stanju vitalnih organa procenjuje čiji je simpatizer. Mora da se navežbao '91 u Hrvatskoj ... :whistling:

Po njegovim recima ,tamo je samo kuvao pasulj vojnicima (a sta drugo ocekivati od takvog junaka..:hahaha:),tako da je zaradio titulu "vojvode od kutlace" i to licno od kuma...:per::rotf:
 
Po njegovim recima ,tamo je samo kuvao pasulj vojnicima (a sta drugo ocekivati od takvog junaka..:hahaha:),tako da je zaradio titulu "vojvode od kutlace" i to licno od kuma...:per::rotf:

Kojim vojnicima? Kad je on bio u tom Antinu tamo nije bilo borbi a od 90 stanovnika jedno 85-86 su bili Hrvati tako da se postavlja pitanje koga je uopšte tamo branio? :dontunderstand: Išao valjda čovek da se slika na "ratištu" ali na par stotina kilometara od prve linije fronta, da mu ne zafali dlaka sa glave ...
 
Kojim vojnicima? Kad je on bio u tom Antinu tamo nije bilo borbi a od 90 stanovnika jedno 85-86 su bili Hrvati tako da se postavlja pitanje koga je uopšte tamo branio? :dontunderstand: Išao valjda čovek da se slika na "ratištu" ali na par stotina kilometara od prve linije fronta, da mu ne zafali dlaka sa glave ...

"Branio"...ma kakvo crno branjenje...jedino je branio da mu ne pokradu pasulj ,isti takvi junaci kao sto je i on...:lol:
 

Back
Top