Николић против лажног мита о Сребреници

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

NalimInTheHous

Primećen član
Poruka
735
Неколико изјава новог председника Србије Томислава Николића је усталасало прозападно оријентисане медије, политичаре и аналитичаре. Прво она о Вуковару као српском граду, па она да ће иницирати у скупштини тему признања Јужној Осетији и Абхазији, а на крају и изјава да у Сребреници није почињен геноцид. Док се о првим две може расправљати колико су извучене из контекста, колико су „исцеђене“ од вештих новинара, те колико као такве завређују толику медијску харангу око треће ствари стоје много јасније.

Та изјава, први пут изречена од стране председника Србије, руши основни мит на коме је заснована „дејтонска проклета авлија“ звана Босна, а то је мит о српској искључивој кривици за рат и кривици за „геноцид у Сребреници“. Тај пропагандни мит је потребан западним силама да би маргинализовали Републику Српску и притискали Србију „бременом историјске кривице за највећи злочин после Другог светског рата“.

Стога није ни чудо што је на ту изјаву која не пристаје на медијске лажи о Србима реаговала и Кетрин Ештон, висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност, која је оценила да одговорни политичари треба да буду „привржени духу сарадње и помирења у региону”. И из Европске комисије су поручили да је „масакр у Сребреници био геноцид, како су то потврдили Међународни кривични суд за бившу Југославију и Међународни суд правде, а злочини у Сребреници у јулу 1995. били су злочин против целе људске врсте и то никад не смемо заборавити и никад дозволити да се то понови”. Дакле Срби су ратни злочинци, геноцидан народ, а Хрвати и муслимани или бошњаци су просто доброћудни „Хобити“ које су без икаквог повода напали српски агресори који су при томе починили геноцид над мирољубивом популацијом „домаћина“.

http://1.***************/_vADGnqDkynw/SUHC4gM_KRI/AAAAAAAAANc/kNJIH6iGWO4/s400/Naser+Oric+ICTY.jpg​

Ко год се имало бавио дешавањима око Сребренице у српско-муслиманском сукобу од 1992 до 1995 зна да је оно што кружи у медијима као „званична истина“ и иза чега су стали и Међународни суд правде и сада Европска комисија заправо и нема много везе са истином. Имамо на терену једну муслиманску енклаву Сребреницу у којој царује екстремиста и злочинац Насер Орић чији „муџахедини“ излазе из заштићене зоне и чине злочине над српским цивилима – чији се број пење на више хиљада. Онда 1995. пада Сребреница у руке војске Републике Српске и муслимански војници и припадници паравојних формација се пробијају кроз шуме Републике Српске. Тада су неки погинули у борби а неки су очигледно стрељани као заробљени. Дакле са српске стране је било много цивилних жртвава, жена, деце и стараца док су са муслиманске стране стрељани у највећем проценту припадници неких војних и паравојних формација. То јесте ратни злочин, али никако и геноцид.

http://3.***************/_d3Tzjzhz9V8/TEzrFWvmeTI/AAAAAAAABZM/aLiN0MSFh7A/s400/operation+flash+-+3+yr+old+cecavac+boy-bodies.jpg
http://2.***************/_d3Tzjzhz9V8/TEzqN86K3AI/AAAAAAAABZI/Q3y2knqkmIM/s400/operation+storm+-trajkovic-vukovar-dual.jpg
http://1.***************/_d3Tzjzhz9V8/TEf2GPIVA4I/AAAAAAAAA_c/Qp_pl79PXcQ/s400/krajina-graffiti-livestockdual.jpg​

Да би се Србима залепио жиг срама – жиг геноцида око Сребренице морала се направити читава вратоломна конструкција. Прво се морала редефинисати дефиниција геноцида која до тада није познавала идеју геноцида у оквиру једне општине, који при томе није ни планиран, а у коме скоро и да нису страдали цивили, то јест жене, деца и старци који су пропуштени у конвоју аутобуса. Имамо пренатегнуту редефиницију геноцида који је до сада био дефинисан Повељом УН о Геноциду ("намера да се унисти етничка група као таква") а пресуда Хашког трибунала представља увреду за све жртве свих истинских. Пре свега за јеврејске милионске жртве планираног и од државе спроводеног систематског геноцида од стране нацистичке немачке, па и за српске жртве које су пале као део плана хрватске државе НДХ чију традицију данас следи и „хрватска демокрација“ кроз етничко чишење и геноцид над Србима у Хрватској, који се десио само неколико недеља пре фингираног геноцида у Сребреници. У том моменту се чинило да „Сребреница“ има за циљ да се покрије оно што ће следити – потпуно протеривање и уништење Срба у Хрватској. Но на томе се ствар није завршила, Сребреница је постала конститутивни мит „бошњачке нације“ и евроатлантског пројекта мултикулти БиХ. Исто тако се митом о геноциду у Сребреници покушавају Срби и Република Српска натерати на прихватање централизације институција БиХ, што значи гушење Републике Српске и маргинализацију и дискриминацију Срба преко Дрине.

Davutoglu-527.jpg

Да би тај пројекат успео није било довољно да Међународни суд правде редефинишући дефиницију геноцида Србе жигоше за „геноцид из нехата почињеног на територији једне мале општине над припадницима војних и паравојних формација“ већ и да на тај пропагандни наратив пристане и Србија. Том прихватању ове историјски нетачне и изузетно опасне по националне интересе „самооптужбе“ су доста допринели и људи на врху српске државе, бивши председник Тадић и министар Јеремић. Они су својим посетама Сарајеву и „извињавањима за злочине са српске стране“ дали легитимитет мито о „7000 или 8000 невиних жртава“ (што оспоравају готово сви западни извештаји са терена из тог времена). Поред тога беспотребно и штетно по националне интересе су увукли у балканска питања, па и унутрашњополитичка питања Србије и Турску која је данас све само не српски пријатељ. То је дошло дотле да се министар спољних послова Турске Давутоглу хвалио како су у Истамбулу писали „Деларацију о Сребреници“ која страшно оптужује српски народ и поткопава Републику Српску. Тако је српска спољна политика пала на најниже гране вероватно од када постоји, јер су на тај начин и Тадић и Јеремић довели поново Турску на Балкан и отворили јој врата да се меша и око уређења Босне или око Косова, где представља најагилнијег лобисту сесцесије ове јужне српске покрајине, па чак и у питања у Рашкој области.

Данас када је нови председник направио дуго очекивани од ирационалне мазохистичке и сервилне политике претходног председника према наметању мита о геноциду у Сребреници, на њега су се оечкивано обрушили странци који више од деценију негују тај мит. Но на њега су кренули и домаће испоставе глобалног невладиног сектора који су у успостави и пропагирању мита о српском геноциду имали и до сада улогу „првог ешалона“. Питање је само да ли ће патриотска Србија на овом питању подржати председника који се осмелио да каже не великој историјској лажи која при томе може деценијама које следе да нам буде демоклов мач над главом ако је прихватимо. Исто тако питање је ко може у влади да седи са онима који промовишу отворено да је Република Српска геноцидна творевина, то јест да је створена на темељу наводног геноцида у Сребреници или пак да морамо прихватити сецесију Косова као „реално стање на терену“. Србија је данас на важној раскрсници и они који желе да формирају владу треба о томе да мисле ко ће и са каквом политиком чинити владу, а не да брину само о подели министарстава и јавних предузећа.

http://www.vidovdan.org/index.php?o...mita-o-srebrenici&catid=38:aktuelno&Itemid=59

pametnome dovoljno :rtfm:
 
Dogadjaji u Srebrenici nisu mit vec NAJTEZI ZLOCIN!

Vidi se da je Nikolic NEDORASTAO za mesto predsednika sve dok pokusava da OPRAVDA ONO STO SE NE MOZE OPRAVDATI!

Samo cini da Srbija i dalje bude satanizovana u svetu.

slažem se, taj NAJTEŽI ZLOČIN je ovo:

http://sr.wikipedia.org/sr/Братунац

ps: blajbi, smanji konzumiranje koke...

jes da nećeš postati pametniji, ali barem nećeš imati tako jake halucinacije...
rtfm.gif
 
slažem se, taj NAJTEŽI ZLOČIN je ovo:

http://sr.wikipedia.org/sr/Братунац

ps: blajbi, smanji konzumiranje koke...

jes da nećeš postati pametniji, ali barem nećeš imati tako jake halucinacije...
rtfm.gif

Nije mi jasno sta si hteo sa tim da kazes.

Ja znam kako se u svetu tretiraju dogadjaji u Srebrenici.

Ko strelja ratne zarobljenike je ratni zlocinac.

Sto bi ti reko "pametnom dosta"

Uskoro ces to da vidis kada Mladic dobije 30 godina robije....
 
Neka je vecna slava svim nevinim zrtvama Srebrenice.

Kada smo to rascistili, kljucno je definisanje tog zlocina.

Zlocina je svakako bilo, i to strasnog. Ali nazvati ga genocidom je problematicno, jer ni mnogo stravicnija stradanja naroda, kao sto je brisanje Jermena sa teritorije Turske nije nazvano genocidom, a stradanje Bosnjaka u jednoj opstini jeste. Dakle, ne poricuci zlocin, postavlja se realno pitanje, da li je on genocid? Odgovor je ne.
 
Dogadjaji u Srebrenici nisu mit vec NAJTEZI ZLOCIN!

Vidi se da je Nikolic NEDORASTAO za mesto predsednika sve dok pokusava da OPRAVDA ONO STO SE NE MOZE OPRAVDATI!

Samo cini da Srbija i dalje bude satanizovana u svetu.

Bez predrasuda, kojima su Srbi satanizovani,
treba pristupati istorijskim cinjenicama, a ne prihvatati, antisrpsku propagandu!!!
BRAVO PREDSJEDNICE, nece ti biti lako da razbijes predrasude koje je Slobo svjesno uspostavio!!!
 
Da li se ti slazes da je Tudjman imao pravo da kaze: "U Jasenovcu je ubijeno samo 40.000 Srba!" ???

Da li je Hrvat Tudjman BIO KOMPETENTAN da prebrojava jasenovacke zrtve?

Da li je bio OBJEKTIVAN u tome?
Jasenovac ne moze da se poredi sa ovim, zaista.
Razumem ja sta ti zelis da kazes, ali oni koji bi trebalo da su nepristrasni su taj zlocin u Srebrenici zloupotrebili za izgradnju sopstvenog alibija za novi zlocin.
Ako je ubijen samo jedan neduzan covek - to je zlocin.
Koliko njih je zaista bilo neduzno u Srebrenici?:think:
 
Znas, dolazimo na podrucje filozofije zivota, a to izlazi iz okvira politike...

Ima jedna vrlo filozofska fraza koja se moze primenuti u ovom solucaju, a ona glasi:

"Ako ti ceo svet kaze da si svinja, ne preostaje ti nista drugo nego da odes u obor i da grokces, nezavisno sta sam o sebi mislis!"

Treba paziti da se ne dodje u tu situaciju.
Ne slazem se s tim.
Svako ima pravo da misli sta hoce, ali ja znam ko sam i koliko vredim.
To sto vecina u svetu misli da smo mi monstrumi, ne znaci da mi to i jesmo.
Oni znaju da nismo, ali moraju da pokriju sebe preko svaljivanja krivice na nas.
 
Ako Srbi iz Srbije nemaju nista sa zlocinom u Srebrenici ZASTO GA JAVNO NE OSUDE?

ZASTO Seseklj iz Bosne ima pravo da i srbiji VODI POLITIKU?

Zasto se Mladic krio u Srbiji, a ne u Bosni?

Pitanja su prilicno retardirana, a evo zasto:
- Srbi iz Srbije su cak deklaracijom parlamenta, osudili zlocin u Srebrenici!
- Seselj je u medjuvremenu uzeo drzavljanstvo Srbije, asve ostalo je u skladu sa zakonima Srbije!
- Imao je dvojno drzavljanstvo ,ostalo je njegov problem!!!
 
To je opet jedno TRECE PITANJE, nema veze sa ZLOCINOM o kome pricamo.

ima i te kako..
zato sto si samo slepi posamtrac koji ima jednostranu informaciju koju je nametnuo isti taj agresor..
zato pod 1 tvoje sagledavanje svih tih desavanja ne moze da bude realno..
i pod dva, koji je motiv svih iseljenih da pljuju po zemlji iz koje poticu?
zar stvarno mislite da ce zbog toga vise da vas vole tamo gde ste?
 
U Srebrenici se desila borba u kojoj su muslimanski teroristi potuceni do nogu. Nikakvog Dzenosajda!!1 niti zlocina nije bilo, sem ako se ne misli na ubijanje srpskih civila oko Srebrenice od strane muslimanskih terorista. Svako ko tvrdi da je tamo bilo nekakvog zlocina je izdajnik ili dusmanin srpskog naroda.

Verovatno je bilo pojedinacnih zlocina sa obe strane, toga ima u svakom ratu, ali i ja se slazem da je vecina muslimana ubijena u borbi, pa se kao takvi ne mogu nazivati nevinim zrtvama, vec legitimnim vojnim ciljem, jer su bili naoruzani.
 
BBlajbi,tako je pocela i agresija na tadasnju SRJ,jednom lazi,kad su zapadni mediji u borbi stradale siptarske teroriste proglasili nevinim civilima,i pored toga sto su nosili uniforme i oruzje,da ne spominjem da su najebali nakon sto su se usudili napasti srpsku policiju.

To u medjuvremenu i oni sami priznaju,ali tebi je draze da je strasni i zli Milosevic kriv za sve,jel tako?
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top