neverovatno.citam danas press i baki3 kaze ko iz topa `oci su dusa ogledala`

u nastavku citam da je starog udbasa jovu kapicica neko dovatio na ulici...udarna vest,kako je procenjeno.vece pre toga sanjam san u kome se nalazim u neprijatnoj situaciji...sanjam vreme nakon 2.svetskog rata, priveden sam od strane udbe, dali nekom junosi djilkosu da me ispituje...i to bilmez navalilo,te beci oci,hoce da mu propevam, uzo cigaru pa mi gasi na grudi junacke,samo iz dosade takvog hm-vec vidjenog prostakluka u jednom momentu puknem, odvalim majmunu samarcinu,aj promeni plocu,dziberu...tu se za..bem,kao da je samo to cekao,da prsnem, ulaze neki grmalji i vode me iz kancelarije.tu se san prekida...na avali bio sad neki film, robert redford i ovaj soprano lik, slicna prica, zatvorenici, politika, maltretiranje...na kraju krajeva, ovaj video veceras, ne mogu da se otmem od pomisli o koincidenciji, teorija vremena verovatno moze mnogo toga da objasni.
mozda cak i ove horoskope...ali ja ne vidim problem u samoj teoriji, koliko u nekoj interpretaciji. ono sto je lepo je da je naucnik otkrio veru u zatvoru, to je njegov licni cin.potvrda toga da vidi sebe u pravom svetlu. kao za inat, to svetlo na skroz baksuzan nacin osvetljava samo mane sveta u kom je ziveo i radio, idiotski komunisticki rezim, uopste degenerizam politikanstva vazeci za celu planetu, do djavola ako je tako u svakom vremenu. Mislim da je poenta ove teorije jedna vrsta ilustracije hriscanske ideje oslobadjanja. Prilika da svako vidi taj put, da uplovi u pravo vreme, da se oslobodi, umesto da navuce bedu sveta od ogromne politicke gluposti. Kozirjev mi se tako cini kao neshvaceni genije najmodernije liberalisticke ideje ikad...Pa ipak, njegova teorija opterecena je kalupom kako kaze njegovog vremena. Taj kalup je komunisticki, to znaci materijalisticki. Iz teorije se namece ideja da svekoliku energiju vremena samo treba komunjarski zatvoriti u kalup postojece slike sveta i rabiti, umesto da se sa uvodjenjem do banalnog subjekat `jako` oslobadja u izvesnost te energije. Nije njemu bio problem da ustanovi da ova energija nadilazi brzinu svetlosti,pitranje je samo to na koji nacin iskoristiti tako otkriveni temelj svega nakon sto je otkriveno da ta energija zapravo dopire i do najmaterijalnijih osnova sveta. Sve se vec slaze sa teozofijom,tu nema spora. Svedenborg kaze da Bog ne bi mogao da bude to sto jeste kada ne bi dopirao do poslednjeg sto postoji u njemu.Kozirjevljeva teorija bi bila maksimalna primena i slobode i slobodne volje. Masa (i ljudska i opsta) moze komunalno da pokusava se da uzdigde medju zvezde, jos je ajnstajn pokazao da je to nemoguce i da ne ide tako. Masa postaje irelevantan pojam u vremenu, samo licni dozivljaj energije oslobadja masu u vremenu,cime buducnost postaje izvesna i pregledna. samo se politika nesto natkriljuje i trudi se da dokaze suprotno,evo joj ga na