Bogart
Poznat
- Poruka
- 9.747
Pozdrav Keyser! I mene zanima odkud taj citat, jer nikad prije nisam čuo za njega. Možeš li ostaviti podrobnije podatke?![]()
Цитат је измислио корисник Кроација/ЗДС, који се највероватније крије под ницком Keyser. Не постоје никакви Теслини дневници, нити је ово Тесла икад у свом животу изјавио, већ се ради о једној огољеној лажи која чак и на интернету постоји једино на оним страницама (форумима) где ју је Кроација са својим налозима поставио.
Отприлике се надовезује управо на оно што сам ја о Тесли и његовом односу према Хрватској и односу данашње Хрватске према њему и говорио - фризирање Теслиног лика, и укалупљивање у савремене приватљиве оквире некога ко би данас због својих политичких изјава и ставова у Хрватској био persona non grata, а не неко коме би се градили споменици или посвећивале улице и тргови.
Тема о особи таквог значаја као што је Никола Тесла, не заслужује да се претвори у ђубриште угрожених љубомораца који имају проблем са сопственим конфликтом између афинитета према Тесли, и анимозитета према народу и држави чији је Тесла био син. Довољно је што се српско-хрватска тема једном већ дотакла, не мора се допуштати и иживљавање на теми.
Poslednja izmena od moderatora: