Nikola Pejaković i Aja Jung u Srpskom narodnom pozorištu

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
19.380

Nikola Pejaković novi direktor Drame Srpskog narodnog pozorišta​

Screenshot_100.jpg

Nikola Pejaković je novi direktor Drame Srpskog narodnog pozorišta, a Aja Јung nova direktorka Baleta u ovog teatra,
potvrdila je Tanjugu v.d. upravnice novasadskog SNP-a Ljubinka Gvozdenović i dodala da su Pejaković i Јung angažovani
da unaprede program pozorišta.

"Verujem da ovakav izbor ne treba dalje obrazlagati, budući da oboje predloženih umetnika imaju biografije koje ih preporučuju
za pomenuta mjesta. Očekujem od njih kreativnost i inventivnost u zajedničkom poslu koji je pred nama, tj. pred Srpskim
narodnim pozorištem", kazala je Gvozdenović.

Ona je navela i da nije neobično da svaka nova uprava bira i postavlja svoje najbliže saradnike, u ovom slučaju direktore
umjetničkih jedinica.

"Želeći ne da promenim, već da unapredim umetničke programe, posle dužih konsultacija, odlučila sam da na mesto direktora
Drame postavim Nikolu Pejakovića, istaknutog umetnika, reditelja, pisca, glumca i muzičara, a na mjesto direktorke Baleta
Aju Јung, koja je u svetu baletske umetnosti i poznata i cenjena", kazala je Gvozdenović.

Nikola Pejaković na mjestu direktora Drame SNP-a zamijeniće Sonju Damjanović, dok će Aja Јung na mjestu direktorke baleta
zamijeniti Tonija Ranđelovića.

Ljubinka Gvozdenović svoj mandat u Srpskom narodnom pozorištu započela je nakon Zorana Đerića, prenosi Tanjug.

https://www.nezavisne.com/kultura/p...ektor-Drame-Srpskog-narodnog-pozorista/864164

Pogrešno je među cirkuzantima tražiti visoki moral.
Jednostavno je to takav sklop da ulazi u ulogu i igra za platu.
Vodim dupli život.
Znam koliko prvi ja, majstor, ponekad prezire drugog ja, cirkuzanta .
Oni što su samo cirkuzanti ( vrhunski) nemaju tog prvog ja .
Ustvari imaju, al je cirkuzant.

Kome smeta izraz cirkuzant, slobodno nek ga zameni izrazom artist.

Mi iz Republike S(mrtske) se radujmo sto je dosao Kolja....Veliki je patriota i kvalitetan umjetnik..Kakakv je karakter neznam....
Mada vidi se da i Srbija nema vise kvalitetnih umjetnickih autoriteta i kadrova pa dolaze u obzir i Dodikovi bosncerosi.....Mnogo je pomogao umjetnicima iz Banjaluke da se afirmisu u Srbiji......Kolja je jos i dobar jer prijeratna Banjaluka je bila zaista zaostala po kulturi i obrazovanju mnogo godina iza Sarajeva.......Sada mislim da su bolji i od Sarajeva.......Sarajevski humor jos samo promovise kontraverzni Maca koji je po muskoj liniji iz Srbije......

Tek pre jedno desetak minuta sam saznao da se Aja Jung zove mnogo prozaičnije. Da li je ona uopšte jevrejskog porekla? Od osobe koja sve radi iz koristi ne bi me čudilo da je i ovo lažirala. Inače znam pouzdano jednu lošu priču o njoj vezano za Dansku, koga zanima nek mi se javi na pp.

Što se tiče dotičnog Pejakovića poznat mi je po šovinističkim izjavama. Naprednjaci vole takve.

Back