Nikola Kalinić na udaru zbog svojih izjava o Kosovu

Poruka
21.521
NIKOLA KALINIĆ NA ŽESTOKOM UDARU ZBOG PRIČE O KOSOVU: Mustafa, pređi u islam! Sa Srbijom si završio!

Srpski košarkaš koji nastupa za Fenerbahče Nikola Kalinić digao je veliku buru na društvenim mrežama.
Govoreći o Kosovu, rekao je da "već dosta decenija to nije 'naša' teritorija" i izazvao bes velikog broja Srba, koji ga na sve moguće načine vređaju preko društvenih mreža.

"Otkad znam za sebe, a rođen sam 1991. godine, postoje problemi i razmirice oko Kosova. Svestan sam da će me mnogi zamrzeti sada, ali vreme je da neko to kaže javno: 'Hajde da rešimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje'. Kosovski boj je bio pre 600 i više godina, a već dosta decenija to nije 'naša' teritorija, neka me isprave stariji i pametniji ako grešim. Niko ne živi od prošlosti i što se pre pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bolje će nam biti", rekao je, između ostalog, Nikola Kalinić za Blic.

Na Tviteru Kalinića nazivaju Mustafom, teraju ga da pređe u islam, vređaju, čak i prete...

https://www.kurir.rs/sport/kosarka/...afa-predji-u-islam-sa-srbijom-si-zavrsio-foto

E pa ovako dragi Nikola da ti ja odgovorim. Ja, anonimni Sotir. I tebi i svim ostalim drugosrbijancima i Vucicevim sendvicarima.

Ako Kosovo nije nasa teritorija zasto nam onda sve ove godine a i dan danas traze da ga priznamo. Zasto se vode pregovori sa nama. Sta onda traze od nas ako nije nase? Ako nije nase cije je? Posto nezavisno nije, jer pre svega nije clan UN-a, ali ni Interpola i Unesca i mnogih drugih organizacija. Da li onda ono pripada NATO paktu. Da li ti Nikola legalizujes tu zlocinacku agresiju i stanje fakticke okupacije koje je plod te iste agresije na Srbiju.

Kazes da ga priznamo i nastavimo dalje. Gde je to dalje? Mislis da ce biti nekih finansijskih benefita za Srbiju. Reci mi Nikola, koja je jos drzava na planeti prodala svoju teritoriju a da nije Aljaska. Ali pazi, to dalje cak i nije ekonomska dobit, to dalje je Presevo i Bujanovac, Sandzak, Vojvodina. Eto to znaci dalje.

Znaci da zaboravimo Kosovski boj. Ok. Ali probaj ti to da kazes Englezima da se odreknu svog kralja Artura. Ako iz srpskog naroda iscupamo Kosovski mit i Kosovski zavet, sta onda ostaje od nas? Bezlicna masa. Eto to. Mislis da bi se Srbi oslobodili od Turaka i 1912. oslobodili to isto Kosovo da nisu u srcima nosili Kosovski zavet i Kosovski mit. Sa verom se islo u pobedu, znao je taj Srbin sta oslobadja, nije bio tikva bez korena. A ti bi sad da iscupamo svoj koren.

Znaci predlazes nam da uradimo sto niko u svetu nije, niti ce, da se odreknemo znatnog dela svoje teritorije i to ne bilo koje teritorije nego Stare Srbije, srednjovekovne Srbije gde je nastala srpska drzava, gde su svi nasi manastiri iz srednjeg veka i kulturna blaga.... da priznamo kao legitiman i legalan rezultat albanskog terorizma i zlocina NATO agresije. E moj Nikola.

I na kraju da ti kazem, iskreno reprezentacija moze i bez tebe. Nisi ni za crno ispod nokta Teodosicu, Bogdanovicu, Jokicu, Marjanovicu, Bjelici i ostalima. Napravio si karijeru u Turskoj i mislis da si Bogom dan da Srbima solis pamet i prosipas ustaske mantre. E pa nece moci. Ne pomazu ti ni SNS botovi u komentarima. Narod nije lud kad su ovakve stvari u pitanju. Vidi se ko je ko. A ti si sve samo Srbin nisi.

Ево ја се најежио...А претпостављам и Никола осећа неке чудне вибрације у пределу око мошница...

Ja sam stigao do kralja Artura sa čitanjem i ne mogu dalje.

Bravo Nikola,imaš moju punu podršku....imaš pravo da kažeš ono što misliš.
A ovi što te pljuju,nisu ti ni do kolena.

Botovi od jutros rade punom parom.

Ево ја се најежио...А претпостављам и Никола осећа неке чудне вибрације у пределу око мошница...

Мустафа 1

Ja sam stigao do kralja Artura sa čitanjem i ne mogu dalje.

Мустафа 2

Bravo Nikola,imaš moju punu podršku....imaš pravo da kažeš ono što misliš.
A ovi što te pljuju,nisu ti ni do kolena.

Мустафа 3

Ови што га пљују, ако изузмемо лупање по тастатури, нису спремни ништа конкретно да ураде.
Шта нудите као алтернативу?
Гурање под тепих, до краја света, да би могли да кажете да су вам чисте руке и образ?
Остављање проблема у наслеђе следећим генерацијама, којима ће неумитно та тема бити страна и све мање и мање битна, али ће свакако утицати на квалитет државе у којој ће бивствовати, а самим тим и на квалитет њиховог живота.
Косово је изгубљено на терену и само на тај начин може бити враћено. Како је то ван домета реалности, никакво чекање погодног тренутка, неће донети победу за зеленим столом. Протицај времена не ради за нас, напротив. И све ви то знате, али сте одвећ лицемери да то и признате јавно. Лакше је јуначити се овде.

Ови што га пљују, ако изузмемо лупање по тастатури, нису спремни ништа конкретно да ураде.
Гурање под тепих, до краја света, да би могли да кажете да су вам чисте руке и образ?
Остављање проблема у наслеђе следећим генерацијама, којима ће неумитно та тема бити страна и све мање и мање битна, али ће свакако утицати на квалитет државе у којој ће бивствовати, а самим тим и на квалитет њиховог живота.
Косово је изгубљено на терену и само на тај начин може бити враћено. Како је то ван домета реалности, никакво чекање погодног тренутка, неће донети победу за зеленим столом. Протицај времена не ради за нас, напротив. И све ви то знате, али сте одвећ лицемери да то и признате јавно. Лакше је јуначити се овде.

Dečko ima svoju profesiju, loptanje između dva koša i ne vidim zašto (zlo)upotrebljava prohodnost ka medijima za nešto u šta se ne razume

A ne vidim ni ko normalan bi njemu postavio takvo pitanje

Još jedna od navođenih budala koja misli da je uzimanjem tuđeg mišljenja stekla svoje.

Znaci da zaboravimo Kosovski boj. Ok. Ali probaj ti to da kazes Englezima da se odreknu svog kralja Artura. Ako iz srpskog naroda iscupamo Kosovski mit i Kosovski zavet, sta onda ostaje od nas? Bezlicna masa. Eto to. Mislis da bi se Srbi oslobodili od Turaka i 1912. oslobodili to isto Kosovo da nisu u srcima nosili Kosovski zavet i Kosovski mit. Sa verom se islo u pobedu, znao je taj Srbin sta oslobadja, nije bio tikva bez korena. A ti bi sad da iscupamo svoj koren.
....
A ti si sve samo Srbin nisi.

Pa to i jeste cilj, da postanemo bezlična masa, što smo na najboljem putu i da uspemo. Ovaj Kalinić je samo probni balon da ljudi mogu da se opuste i kažu "eto i ja tako isto mislim!".
A oni jadni nisu svesni da nijedan ugovor Ameri nikad nisu ispoštovali nisakim, ako se odreknemo Kosova, pritisci će posle samo 6 meseci postati još žešći!
Indijanci, Gorbačov, evo sad Iran....predugačka je lista prekršenih Američkih ugovora...NIKAD ih ne ispoštuju.
Posle SVAKOG ispunjenog ustupka, dobijali smo JOŠ GORE ZAHTEVE!
Jel 5.oktobar trebao biti kraj stare i početak nove Srbije? Jeste!
A što smo dobili? Sve nove i nove zahteve, Miloševića, Ratka i Radovana, Kosovo, PA PREŠEVO, a dalje upišite sami...
Onaj koji misli da Amero-Britima da poverenje na nekom ugovoru, je teško neobavešten i naivan. Jedini način borbe sa njima je borba do kraja, svako primirje je nemoguće.
A ako mislite da će nas posle izdaje Kosova, ostaviti na miru, u teškom s te krivu, živi bili pa videli! Biće nam još gore! Pa zar SNS vlast nije najveće ustupke dala???
I?!
ŠTA smo dobili? 100% carine! Dali smo sve, a dobili smo motku.

.

Косово и Метохија је српска територија по свим важећим документима. Устав Србије, Хелсиншка повеља, закључци Бедентерове комисије, Резолуција Савета безбедности УН 1244 и Србија нема шта даље ту да ради.

Не постоји ни један сувисли разлог због којег би Србија формално предала своју територију Албанији.

.

Dečko ima svoju profesiju, loptanje između dva koša i ne vidim zašto (zlo)upotrebljava prohodnost ka medijima za nešto u šta se ne razume

A ne vidim ni ko normalan bi njemu postavio takvo pitanje

Još jedna od navođenih budala koja misli da je uzimanjem tuđeg mišljenja stekla svoje.

Ovaj Kosovski problem je bez kraja i konca i koristi samo za političku i svaku drugu manipulaciju, a osim toga za veliko izvlačane novaca koji se slijeva podobnima na Kosovu. Mislim da je potpuno izvjesno da Kosovo nikad više neće biti dio Srbije kao ni Krim dio Ukrajine. Zbog toga je najvažnije što je ovaj košarkaš izjavio: 'Hajde da rešimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje'.

Ovaj Kosovski problem je bez kraja i konca i koristi samo za političku i svaku drugu manipulaciju, a osim toga za veliko izvlačane novaca koji se slijeva podobnima na Kosovu. Mislim da je potpuno izvjesno da Kosovo nikad više neće biti dio Srbije kao ni Krim dio Ukrajine. Zbog toga je najvažnije što je ovaj košarkaš izjavio: 'Hajde da rešimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje'.

.

С ким да решиш проблем?

Са овима што не поштују много важније и озбиљније документе, које сам горе набројао????

Како је неко већ рекао, следе само нови и нови захтеви.

Треба бити потпуни идиот и веровати да ће друга страна да се одрекне формуле која ради.

.

Pa šta ako je? Ima takav problem i Kipar pa ništa

Takav problemima i Kina sa Tajvanom... pa ništa

Mi možemo da živimo sa tim. Nema potrebe da nam jedan košarkaš govori šta se treba raditi po tom pitanju.

.

С ким да решиш проблем?

Са овима што не поштују много важније и озбиљније документе, које сам горе набројао????

Како је неко већ рекао, следе само нови и нови захтеви.

Треба бити потпуни идиот и веровати да ће друга страна да се одрекне формуле која ради.

.

Problem je, da Kosovski problem koči napredak Srbije i da je glavni alibi svim vladajaučima zašto nema snažnijeg ekonomskog i političkog napretka u Srbiji.

- - - - - - - - - -

Pa šta ako je? Ima takav problem i Kipar pa ništa

Takav problemima i Kina sa Tajvanom... pa ništa

Mi možemo da živimo sa tim. Nema potrebe da nam jedan košarkaš govori šta se treba raditi po tom pitanju.

Može i tako, ali onda ne treba pumpati novac u Kosovo i u određene strukture. Sad je na djelu tko više može napakostiti Albancima na Kosovu i obrnuto Srbima na Kosovu i Srbiji. Mislim da to košta previše novaca i energije i samo čini život kosovskim Srbima nemoguć na Kosovu.

Problem je, da Kosovski problem koči napredak Srbije i da je glavni alibi svim vladajaučima zašto nema snažnijeg ekonomskog i političkog napretka u Srbiji.

.

Шта кочи напредак у Хрватској или Бугарској или Италији, Француској?

Власт ће увек да нађе алиби, а најчешће су претходни толико зас.рали да ето не знамо ни сами како ћемо.

И то свуда пали.

.

Izađi, idi do neke knjižare i kupi bar jednu knjigu iz istorije, samo nemoj vaše izdanje, uzmi neki iz inostranstva.

Očito da to nitko ne zna na svijetu osim tebe. Ja sam zadovoljan s Hrvatskom u ovim granicama i ne treba mi više od toga. Mali smo ali kompaktni, i što je važnije duplo bogatiji od Srba u Srbiji i BiH. Za to smo se konačno i borili i izborili.

- - - - - - - - - -

Može i tako, ali onda ne treba pumpati novac u Kosovo i u određene strukture. Sad je na djelu tko više može napakostiti Albancima na Kosovu i obrnuto Srbima na Kosovu i Srbiji. Mislim da to košta previše novaca i energije i samo čini život kosovskim Srbima nemoguć na Kosovu.

Ne brini ti za Srbe i Srbiju... vrate oni sve izgubljneno...I pre ili kasnije pokaže se da su bili na pravom putu...

Nike-logo.jpg

Back