Nikola Jovanović dao šut kartu Jeremiću

Druga bitna stvar je istorijski neuspeh u tzv. zamisli da se pomiri nacionalna i građanska Srbija. To je bio jedan svojevrsni eksperiment nečeg potpuno novog, do sada ne baš viđenog na srpskoj političkoj sceni, i ja moram priznati da mi je zato zapala za oči u izrazito pozitivnom kontekstu. Međutim, tako nešto je strašno rizično, jerbo vrlo teško uspeva. Sve velike stranke su do sada, na ovaj ili onaj način, u predizbornoj kampanji ili pojedinim deklaracijama i ekscesima izlazili u okvire one druge Srbije, jerbo nije bilo moguće da se ne sakupe glasovi. Tako su činili SPS, DS i tako radi danas SNS. Međutim, NS je prva stranka u kojoj je doslovni balans tj. pomirenje prvosrbijanaca i drugosrbijanaca bilo bukvalno, zvanična, ideološka, programska osnova.
Човече престани да измишљаваш, досадио си бре више! Прва странка која је заговарала "помирење националног и грађанског" била је Српска либерална странка (СЛС) коју су по изласку из ДС-а неколико дана пред изборе 1990 основали Никола Милошевић, Коста Чавошки и режисер Саша Петровић. По свом опредељењу, СЛС је била грађанска, либерална и монархистичка односно националистичка.
Друга странка која је 1992 настала као националистички дериват ДС-а, и која тада на све оно шта је званично заступао ДС додаје националистичке "зачине", јесте ДСС - ту нема шта много да се објашњава јер се сви сећају Коштуњавог као "умереног националисте" из 'круга двојке' и његових сарадника попут старог београдског славара и енглеског агента Владете Јанковића; да не помињемо однос ДСС-а према поповима СПЦ, Матију Бећковића који се ту негде стално мува, Ђолета Лажну Анкету као саветника Коштуњавог, цупкање на Цецином концерту, итд.

И ДС у време Бориса Тадича је имао исту политику спајања националног (мада не и националистичког) и грађанског, па им је и мото био "и Европа и Косово". Тадич је заратио са Црногорским Титом дон Милом Ђукановићем око измишљеног "српства" у Црној Гори. Помагали су подизање барикада на Северу Косова итд. Да не говоримо да је Борис Тадич потписао гасни (не)споразум са русима и да се помирио са СПС-ом иако је СПС тада важио за национал-шовинистичку странку и да не набрајам.
Доста више са измишљотинама.

Pa Jeremic nece da razgovara sa opozicijom koja je izasla na izbore.

Pa da li si ti videla da je Šapić pominjao da će zvati Đilasa ili nekog drugog u koaliciju... :lol: Ne, on doslovno pominje samo SNS.

Što se tiče rezultata izbora, najveći gubitnici su oni koji su na njih išli i nisu prošli cenzus. Krajnje je nenormalno da u danima posle izbora oni koji su bojkotovali sada pružaju nekakvu ruku sažaljenja da se sad odmah ulazi u koaliciju; puj, pike, ništa ne važi?

Oni koji su pametni treba da iskoriste rezultate izbora i da ih kapitalizuju; ako je pametna opozicija koja je izašla na izbore, treba da vrlo oštro udari svim raspoloživim sredstvima po onima koji su na izbore izašli, kako bi to iskoristili da uvećaju svoj politički kapital, a umanje onaj onih koji to nisu učinili; posebno mislim na one koji su izdali sopstvenu reč, u potpisu Sporazuma sa narodom. Pa tek onda, nakon što se maksimalno iskoristi situacija u svoju korist, promene politiku, posle određenog vremena, naravno, i onda vide mogu li se dogovoriti.

To bi bilo, na kraju krajeva, fer i koretkno. Suprotno bi bilo krajnje nenormalno; pa ne znaš jesu li ljudi zlonamerni pa tamo hoće da zezaju jadnike kako bi ih ponižavali nekakvim lažnim pregovorima (a sve sa ciljem da ih samo kompromituju; sam ulazak u pregovore dovoljan je za kompromitaciju) ili zaista misle to što znači da su budale. Na nivou Vučićevog poziva da uđu u vladu i oni koji nisu prešli cenzus. :dash: Ne mogu da zamislim mozak kome je palo to na pamet kao nekakva iole dobra ideja. Što se tiče Đilasovog postupka, vrlo je jasno da on hoće da uništi kredibilitet lažnim pregovorima sa onima koji su izašl (kao što je već Milošev bio dosta narušen pre izbora hoćunećisanjem, odnosno kao što je Vučić uništio Tadića 2014. godine) ili jednostavno opet na sopstvenu štetu (i cele bojkotaške opozicije) samo kontrira Jeremiću. Ako je ovo potonje, mnogo sam precenio Đilasa, a ako je prvo, hajde da mu priznamo lukavost.

Pa da li si ti videla da je Šapić pominjao da će zvati Đilasa ili nekog drugog u koaliciju... :lol: Ne, on doslovno pominje samo SNS.
Kako da zove Djilasa kad nije izasao na izbore?

Što se tiče rezultata izbora, najveći gubitnici su oni koji su na njih išli i nisu prošli cenzus. Krajnje je nenormalno da u danima posle izbora oni koji su bojkotovali sada pružaju nekakvu ruku sažaljenja da se sad odmah ulazi u koaliciju; puj, pike, ništa ne važi?
Niko iz opozicije koja je izasla nije ni pokazao nikakav interes da saradjuje uopste sa Jeremicem.
Jeremic prica kako nece sa njima da razgovara a niko nije ni pomenuo da bi uopste razgovarali sa njim.

Pogledajte prilog 725798

RASPAD SISTEMA: Nikola Jovanović dao šut kartu Jeremiću, podneo ostavku na sve funkcije

ponedeljak, 6. 7. 2020.

Potpredsednik Narodne stranke i šef Gradskog odbora Narodne stranke Nikola Jovanović podneo je jutros ostavku na sve stranačke funkcije.

48092_nikola-jovanovic01-telegraf-nebojsa-mandic_f.jpg

Nikola Jovanović

- Zbog neslaganja oko napuštanja Saveza za Srbiju i rasprave koju je tim povodom vodio sa Vukom Jeremićem pre nekoliko dana na sednici Gradskog odbora, Jovanović je odlučio da se povuče sa svih funkcija - kaže izvor “Blica”.

link

Браво за Николу Јовановића! Сјајна одлука! Никола Јовановић сада ће још више добити на популарности међу опозиционо настројеним грађанима, док Јеремић сад може само да "затвара радњу" - то је заправо дивнa вест, јер том лику из Wikileaks_a одавно је време да оде на ђубриште историје.

Susede, kad su u pravu - u pravu si.

Samo da ne vidim Pizderca. NIGDE. U rangu mi je sa Cedom Jovanovicem. Znaci: :bljak::bljak::bljak:

Jedino Vucic je cak i za njih bez konkurencije, ne mogu da mu pridju.

Pa odgovaram na poruku u kojoj se pominje njihova moguca saradnja.

Jeste, ali iz tvojih objava deluje kao da si ti na neki momenat pomislila da tu ima nešto loše?

Šta ima neko ko je bojkotovao izbore da dan posle izbora ulazi u koaliciju sa nekim ko je odbacio i kritikovao bojkot? Mislim, gde je tu pamet?!? Je li može neko uopšte da smisleno objasni kome je to i pod dejstvom kojih sredstava palo na pamet kao dobra ideja (sem kao tajni plan diskreditacije partnera, naravno)? :dash:

Ja se duboko nadam nesaradnji bilo koga od opozicije koja je izasla sa Jeremicem.

Pa to znači da bi trebalo da se raduješ i da ih hvališ što to rade? A ovako ispada da ih kritikuješ? :D

Jeste, ali iz tvojih objava deluje kao da si ti na neki momenat pomislila da tu ima nešto loše?

Šta ima neko ko je bojkotovao izbore da dan posle izbora ulazi u koaliciju sa nekim ko je odbacio i kritikovao bojkot? Mislim, gde je tu pamet?!? Je li može neko uopšte da smisleno objasni kome je to i pod dejstvom kojih sredstava palo na pamet kao dobra ideja (sem kao tajni plan diskreditacije partnera, naravno)? :dash:
Pa ne znam zasto se to nametnulo kao tema.

Ja mislim da opozicija koja je izasla na izbore treba da u sirokom luku izbegava :
1. Nepristojne Vuciceve ponude
2. Djilasov "zagrljaj"
3.Jeremicev "zagrljaj"

Treba da se drze jedni drugih i grade svoju pricu i da se udruzuju oni koji su ideoloski bliski.

+da prigrle pojedince iz "bojkot" opozicije koji su OK ljudi
+da prigrle razocarane SNSovce.

Pa to znači da bi trebalo da se raduješ i da ih hvališ što to rade? A ovako ispada da ih kritikuješ? :D
Suviše ti očekuješ neku doslednost od političara. Svakakve koalicije u Srbiji su moguće, to je praksa do sada pokazala. Previše idealizuješ Jeremića i očekuješ od njega nekakve principe. Pa već danima je jasno da su ljudi iz DJB i NS u nekoj ljubavi na tviteru a da su protiv Đilasa,Boška i Lutovca. Dakle sve je moguće.

Back