Quantcast

Nikola Jokic

kosta1703

Veoma poznat
Poruka
12.274
Pričamo o različitim sportovima......to je kao onaj starinski gramofon,koji je za ploče imao tri brzine 33 obrtaja, 45 obrtaja i 78 obrtaja.
Košarka Kiće i Praje je bila na 33, Djordjevića i Bodiroge na 45, a ova je uveliko 78.
Bodiroga je u svom vremenu bio unikat, danas igrača njegove visine i tehnike imaš u svakom evroligaškom klubu.
Svaka od tih košarki ima svoje lepe strane, a zvezde"tih brzina" bi verovatno uz novi način pripreme i treninga bili zvezde "svake brzine".
 

Truman

Veoma poznat
Poruka
14.757
Због ове твоје последње реченице не подцењујем играче из претходних ера. Само процењујем да Бодирога колико год да је добар ни да је отишао са 20 у НБА не би могао у први НБА тим у своје време.
 

Smartanabil

Iskusan
Moderator
Poruka
5.441
Nikola Jokić u najboljoj petorci NBA lige
Pored srpskog košarkaša, u prvoj petorci su i Džejms Harden, Stef Kari, Pol Džord i Janis Adetokunbo.
U drugoj petorci lige su Kevin Durent, Džoel Embid, Kajri Irving, Kavaj Lenard i Demijen Lilard.
Treći tim NBA lige za ovu sezonu čine Rudi Gober, Lebron Džejms, Blejk Grifin, Kemba Voker i Rasel Vestbruk.

https://www.danas.rs/sport/nikola-jokic-u-najboljoj-petorci-nba-lige/
 

Muad'Dib

Poznat
Poruka
9.573
Због ове твоје последње реченице не подцењујем играче из претходних ера. Само процењујем да Бодирога колико год да је добар ни да је отишао са 20 у НБА не би могао у први НБА тим у своје време.
Bodiroga je bio vrlo specifičan, ja priznajem da ne znam kako bi prošao, mada naginjemka tome da se složim s tobom.

Meni je bas žao Sabonisa, mislim da bi bio legenda NBA da je otišao na vreme.
 

kosta1703

Veoma poznat
Poruka
12.274
Због ове твоје последње реченице не подцењујем играче из претходних ера. Само процењујем да Бодирога колико год да је добар ни да је отишао са 20 у НБА не би могао у први НБА тим у своје време.
Ko zna šta bi bilo da je otišao sa 20.
Nemoj zaboraviti da je sa 17 rešavao italijansku ligu,realno tada najjaču u Evropi.
Da budemo pošteni ovo priznanje treba ravnopravno da podeli sa Melounom, jer je on taj koji mu je dao šansu i očistio prostor za igru...Ko zna šta bi bilo da je Bodiroga otišao i dobio veliku minutažu......
Ustvari bliže realnosti je :Ko zna šta bi bilo da je recimo Kukoč otišao u neki drugi klub i dobio minute?
Kakva bi on "zver" postao?
 

Truman

Veoma poznat
Poruka
14.757
За разлику од неких, ја не мислим да би Бодирога након пола сезоне морао да пакује ствари назад за Европу. За разлику од Теодосића он је био јако професионалан и да је као млад отишао лепо би прошао. Нисам баш сигуран да би догурао до ол-стар меча, али би добар. Но ипак, не може ни прићи Јокари.
 

Khal Drogo

Primećen član
Poruka
567
Избори најбољих, других и трећих петорки ће увијек бити предмет оспоравања. За разлику од индивидуалних спортова, рецимо тениса, у колективним спортовима, ту је тешко одредити према којим се критеријумима водити.
Додуше, у ен-би-еју, имамо ту статистику, са бројним рубрикама која заиста пуно тога открива, но опет статистика никад не открива све.
Такође, ваља прву/другу/трећу петорку изабрати тако да попуните све позиције иако у све три петорке, у првој буквално сви, превладавају поливалентни играчи који су током сезоне покривали 2 или випе позиција.
Ту су људи, навијачи, новинари, па и стручњаци, пристрасни, дали би предност овом или оном, те што је неки Ниџо из Сомбора испред Дурента, но они једноставно не покривају исту позицију.
У другој петорци су се нашла 2 феноменална играча, Ленард и Дурент, који су вредност доказали и у плеј-офу (Дурент до повреде), и који су уз фантастичног Грка некако и обиљежили ову НБА сезону.
Но, како написах, они Николи не би требали бити конкуренцији, не покривају исту позицију, Николи су конкуренција сјајни Ембид, Дејвис, Гобер и Таунс. Још је заиста одличних центара који ипак нису толико комплетни или су спутани повредом попут Казинса, ту је конкуренција у ен-би-еју најжешћа (да не идемо у вријеме Олајџувона и Јуинга) у овом миленијуму.
И у таквој конкуренцији Николино признање добија посебну вриједност. Које је он заслужио. Имате играче који имају импресивне сезоне, опасну статистику у регуларном дијелу када се зна играти и необавезна кошарка, но код којих у плеј-офу долази до пада, и ту се у плеј-офу покаже колико играч вриједи.
А Никола је плеј-оф одиграо на врхунском нивоу, доказавши да је играч за важне, велике узтакмице.

Е сад, ово јесте за Николу важно признање, једно изузетно достигнуће које ће му обогатити биографију и једног дана када заврши каријеру остаће записано да је у сезони 2018/19 изабран у идеалну петорку.
Такође и добар повод да они инфатилног поимања ствари, углавном тинејџери, крену у разглабање ко је бољи, најбољи свих времена, но за Ниџу у наредној и наредних сезона неће му баш доброг донијети, и више ће га оптеретити.
Ту ће се његове партије и партије ривала посебно пратити, сваки лош дан, а биће их, посебно истицати (имамо ту код нас феномен Ђоковића), све то вас зна пореметити, избацити из баланса, није лако остати фокусиран на паркет, а ако нисте 100% фокусирани, ни партије неће бити добре.
Срећом, Никола је интелигентан младић, ваља остати ментално јак и имун на те бочне ударе злонамјерних људи.
 
Poruka
20.107
"Veoma sam zadovoljan sa svim sto sam uradio u NBA protekle sezone. Imao sam sjajnu godinu, u kojoj sam nastupao na Ol-staru i bio izabran u prvu petorku NBA. Za mene bi krunu ove cele sezone predstavljala medalja koju sam siguran da reprezentacija Srbije može da osvoji na Svetskom prvenstvu u Kini, i potpuno sam spreman da dam sve od sebe da se taj cilj ostvari", rekao je Jokić Tanjugu.
I to je riješeno :D
 
Top