Nikola Jokić i Luka Dončić ponovo u prvom timu NBA lige

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
28.091
Drugi put zaredom u prvom timu su Jokić, Dončić i Adetokumbo, uz dva Amerikanca

1653454961085.png


Najjača svetska košarkaška liga objavila je imena igrača tri najbolja tima lige za 2021. godinu koja su glasanjem izabrali novinari.

Kao i prošle godine u prvom timu su se našla tri igrača za koje bi se moglo reći da su „sa ovog prostora", Srbin Nikola Jokić je prvi centar lige, Slovenac Luka Dončić je plejmejker, a Grk Janis Adetokumpo je visoko krilo.

Uz njih se nalaze bek Finiksa Devin Buker i krilo Bostona Džejson Tejtum kao jedina dva Amerikanca.

Adetokumpo je dobio svih sto glasova novinara za prvi tim (500 poena), dok su Jokić i Dončić dobili po 88, dok ih je 12 novinara „videlo" u drugom timu lige.

Bukera su 82 novinara videla u prvom, a 16 u drugom timu, a dva u trećem, dok je kod Tejtuma taj odnos 49-47-4.

I Jokiću i Dončiću ovo je treći put da su u prvom timu NBA, s tim da je Dončić uz Tima Dankana, Kevina Durenta i Maksa Zaslovskog četvrti igrač kojem je to uspelo pre 24. godine.

Adetokumpu je ovo četvrti put zaredom da je u Prvom KIA NBA timu lige, prvi put je izabran sa Nikolom Jokićem u timu za 2018. godinu. Jokić je sledeće godine bio u drugom timu, dok je te 2019. Dončić prvi put bio u prvom. Buker i Tejtum su prvi put u prvom timu lige.

U poslednjih 67 godina ovo je najmlađi najbolji NBA tim u kojem su Jokić i Adetokumpo najstariji sa 27 godina, Buker ima 25, Tejtum 24, a Dončić 23.

Svi članovi prvog KIA NBA tima dobiće kristalnu loptu.

1653454991800.png


U Drugom KIA NBA timu su centar Filadelfije Džoel Embid, bek Memfisa Dža Morant, krilo Bruklina Kevin Durent, bek Golden Stejta Stef Kari i krilo Čikaga Demar DeRozen.

Članovi Trećeg tima su centar Minesote Karl Entoni Tauns, krilo Lejkersa Lebron Džejms, bekovi Finiksa i Atlante Kris Pol i Tre Jang i krilo Toronda Paskal Siakam.

https://www.rts.rs/page/sport/sr/story/37/kosarka/4826251/nba-nikola-jokic-prvi-tim.html
 

Back
Top